Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kodemysteriet

2020 2 anmeldelser

Den tredje boka om Anna og hunden hennar, Kaspar. Denne gongen går handlinga føre seg både på Nordvestlandet og i New York.

Tips til å skrive melding

Mia

Mia

Skrevet 21. mars 2020 av Mia på Årås skule

Jeg kaller boka den dårlige boka fordi den var veldig dårlig.
Dette er en fantasibok.
Det viktigste er at i boka er det lite fortalt om de andre seriene som forfatteren har skrevet, som amulettmysteriet. Det kunne det stått litt om det i denne boka og det er fordi at kanskje noen ikke har lest den første boka.
Boka starter fengende og den starter rett inn i handlingen.
Handlingen ble forutsigbar. Boka slutta som forventa.
Boka var lett å legge fra seg, fordi den ikke ga noko meining.
Eg levde meg ikke inn i handlingen fordi som eg sa ga boka ingen meining.
Boka var gripende. Alt er likt i boka. Eg har aldri lest en bok som denne.
Boka var ikke lett og lese når du ikke vet hva dei snakker om.
Den er litt kjedelig i midten. Språrbruken passer bra til boka. Eg forstod var at det var ein mysterie bok. Ingen ting er bra med boka. Det som irriterer meg er at boka er lite forklart. Terningkast 3


celina

celina

Skrevet 28. februar 2020 av celina på venstøp

KODEMYSTERIET
Av Olla Rypdal

Boka handler om Peter, Sid, Rex, Anna, Siri, Erik og Kasper. Peter er en gammel mann som driver et antikvariat i New Yorke og har en veldig verdi full bok som det er mange som vil ha og er veldig flink med koder. Rex og Peter blir venner og Peter lærer Rex om koder og Rex hjelper til i antikvariatet. Så dør Peter og Rex arver antikvariatet og får en ny venn som heter Sid. Siri Anna Erik og Kasper arver et ferie hus i Norge på vargholmen. Så finner både Rex og Sid og Anna, Siri, Erik og Kasper et brev i en bok hylle. I begge brevene er den en kode som de må løse sammen får å finne boka til Peter men det kommer noen hindringer på veien som at noen ande prøver å hindre de i å finne boka. Jeg syns boka er bra fordi den er spennende men jeg syns også at boka er lit vanskelig å lese siden den er på nynorsk og hopper fram og til bake i tid og sted. Jeg liker teksten fordi den har mye skildring som gjør at det er lettere å leve seg inn i boka som, Anna kjende panikken som ei kald klo rundt kroppen. I starten syntes jeg at boka var kjedelig men etter vært så ble den mye mere spennende. Teksten starter ganske brått med en hendelse som kjer i Firenze, i 1492 og så hopper den til Vargholmen i 2018. I starten så hopper boka litt fram og tilbake i tid men det gjør det ikke så mye i slutten. Jeg liker karakterene veldig godt spesielt Anna fordi hun er så modig. Jeg likte boka og jeg håper at boka kommer med i bokslukerprisen 2020.
Anmeldt av Celina 6A

Til toppen