Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kodeord Overlord

2020 9 anmeldelser

«Hvis agentene fra sikkerhetstjenesten fanger meg nå, er det over. De kommer til å torturere meg til jeg tilstår, før de sleper meg til London og henger meg. Jeg må finne sersjant Jimmy og advare ham!» Henry drømmer om å Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Julie

Julie

Skrevet 21. mars 2020 av Julie på Årås skule

Det er ei bok om andre verdens krig og om ein gutt som har fått tak i nokre kodeord fra militæret og blir beskylt for og vere spion.
Boka starter bra og forklarer ganske godt kor dei er og kva dei gjer. Boka er kjempegøy, dei beskriver følelsene til hovedpersonen veldig godt, og eg liker og lese om krigen og sånne greier… det var ganske vanskelig og legge den fra seg. Det skjedde alltid eit eller anna småting så det blei ikkje så langtekkelig, Eg syns historien virker realistisk og den er lett og lese, men det var noen ord som var litt vanskelig, det var bare flaks at eg kunne dei. Boka har og eit viktig bidrag. Det eineste som var litt dårlig var beskrivelsen av utsjånad.
Terningkast 5 – kjempeinteressant.


Hanna

Hanna

Skrevet 21. mars 2020 av Hanna på Årås skule

KODEORD OVERLORD
SPANANDE
Dette er ei spenningsbok. Denne boka handlar om å vere barn i krig når tyskarane kom og bomba, og når dei måtte gøyme seg i fleire timar, og korleis det var å bu vekke frå foreldra sine og kanskje miste nokon du er glad i.

Boka startar rett inn i handlinga og er oppslukande. Spenningskurven er forutsigbar. Boka sluttar forventet. Boka var av og til litt vanskeleg å legge frå seg. Eg levde meg veldig inn i handlingen, for boka var skrive og forklart så bra. Boka fungerte som ein heilhet, begynnelsen passer med slutten og midten.
Denne boka liknar ikkje på nokon andre bøker eg har hørt eller lest om.
Boka var ganske lett å lese. Setningane var passeleg lange og spennande. Det er mykje replikkar. Eg synest språkbruken passer til boka.
Boka handler om ein gut i krig. Eg trur forfattaren har dette temaet og skrive om for han synest sikkert at krig er spennande å høre om. Eg er ikkje heilt ferdig med boka, så eg veit ikkje kva bokas styrke er endå .Bokas svakheitar er at noen plasser skjer det litt lite. Andre bør absolutt lese denne boka, den passer for 5 klassinger og opp til 8 klassinger.
Terningkast 5


Raho

Raho

Skrevet 21. mars 2020 av Raho på Årås skule

Krigen mot nasistane.
Kodeord overlord.
Henry og mange andre barn måtte flytte for tyskene bomba i London.
Dei gjekk på skule også til leiren.
Boka gjekk litt tregt på starten, men blei lettere å komme inn i den .
Den var veldig overraskende og vanskelig å legge i frå seg.
Det skjedde noko spennende heile tida.
Eg forventa ikkje at boka skulle slutte så uventa.
Eg har ikkje lest liknane bøker som den og den var veldig annleis enn bøkene eg er vant til å lese.
Det er nokre ganger i boka eg tenkte at det ikkje var realistisk, fordi dei var ikkje så nøye på kodeordene.
Boka var veldig lett å lese fordi du fekk med deg alle detaljene.
Eg synest språkbruken passer til bokas innhold.
Eg anbefaler denne boka viss du er interessert i andre verdens krig og spenning.
Terningkast 6


Solfrid

Solfrid

Skrevet 20. mars 2020 av Solfrid på Årås skule

Korleis vere tenåring i 2. verds krig

Spennande krigs-drama … ein ekte action historie. Basert på ein sann historie.
Boken handlar om Henry, ein gut i 13års alderen under 2. verdens krig. Han og hans gode venn Eliot vert satt på ein del farlege og vanskelege prøvelsar. Blant anna vert dei skilt frå familiane sine, og det er kanskje ikkje alltid like lett. Dei får møte ein del snakkelystige soldatar, som kanskje bør verre litt meir forsiktig med viktig informasjon.(Kodeord)
Boka heitar: Kodeord Overlord. Forfattaren heiter: Tor Arve Røssland.
Forlag: Vigmostad Bjørke

Boka startar med litt info om hovudpersonen, men etter kvart blir det meir drama. Den er lett å lese viss du interesserer deg for historie, drama og action. Ganske fengene viss du først kjem inn i handlinga.
Spenningskurven var litt opp og ned, den var aldri helt utan spenning, men etter min mening er det akkurat slik ein god bok skal vere.
Boka slutta eigentleg ganske forventa. Det hjelper jo sjølvsagt om du kan litt fakta om slutten av krigen. Eg synest spenningskurven dalte sån passeleg mot slutten, og heilt på slutten fekk spenninga utløp.
Boka var litt vanskeleg å legge frå seg, når du først er kommen inn i handlinga vil du berre lese og lese.
Eg kjente meg igjen i hovudpersonane, ikkje nødvendigvis i meg sjølv , men gjennom andre karakterar er blitt kjend med i andre action-bøker.
Opplevinga mi av boka var at det kunne skjedd på ekte. Miljø og personar blir skildra realistisk, som om det passar inni tida for 2.verds krig. Nokre av hendingane var gripande og spanande. Tittelen på boka passar inn i innhaldet og får meg til å bli nysgjerrig.
Boka krev at ein er merksam på overskriftene. Handlinga foregår ikkje i ein rett tidslinje, men hoppar i tid. Dette er avgjerande for å forstå handlinga.
Det at historiske fakta er fletta inn i boka gjer den interessant for meg.

Oppsummering:

Eg trur at forfattaren vil formidle fakta frå 2.verds krig samstundes som han vil fortelje ei god historie.
Dersom tema krigen, drama, action interesserer deg, og du synest det er greitt å lese lengre bøker, vil eg anbefale boka som midt i blinken! Terningkast 5


Eric

Eric

Skrevet 20. mars 2020 av Eric på Årås skule

Ein spennande krigsbok.

«Kodeord Overlord» er ein dramahistorie. Dette er ein flott ungdomsbok, som passar godt for unge lesarar. Dette er ein spenningshistorie frå andre verdenskrig som byggjer på sanne hendelser.
Henry er 13 år. Saman med hundre skulegutter fra London er han evakuert til ein liten landsby i Sussex for å unngå tyskerenes bombing av den engelske hovudstaden.
«Kodeord Overlord» av Tor Arve Røssland.
Boken opnar svært dramatisk. «Jeg har blodsmak i munnen, lungene svir. Luften er rå og skarp».
Det er mykje konkret handling i boka. Men er det sannsynleg at ein gjeng skuleguttar hadde et så nært forhold til dei amerikanske og kanadiske styrkane på mellomstopp i England før landgangen i Normandie, at dei blei innvia i hemmelige planar og kodeord?
Tor Arve Røssland fortel kva som er fakta. I temaet krig er det mykje kameratskap, fiendskap, helter, svik og død.

Ein får ikkje vite så mykje om kva Henry tenkjer inni seg. Men det er mykje dialog i boka. Så det gjer den lettlest.
Boken er kjempebra hvis du liker krigs historiar.
Boken er spennande helt fra begynnelse til slutt, og fengjer lesarane. Eg likte den kjempegodt.

Vis flere anmeldelser

Til toppen