Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kokotopia. Riddere, hekser og prikkedøden

Simon Stranger Fontini 2018 3 anmeldelser

KOKOTOPIA er serien som forteller den sanne verdenshistorien slik du aldri lærer den på skolen. Ridderen Simon rir på en gris, har en bøtte som hjelm, og er på vei ut i verden for å slåss mot drager og kjemper. Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Ingrid

Ingrid

Skrevet 5. mars 2019 av Ingrid på Andebu skole

Kokotopia av Simon Stranger illustrert av Helena Lindholm.

Boka handler om Helena og Simon (som rir på en gris som heter Rosiante) de skal prøve å gjøre slutt på en sykdom, i byen der de bor.

Helena er blitt anklaget til å være heksa som er skyldig for SVARTEDAUEN.

Jeg synes den er veldig bra den har en direkte start så man rekker ikke å kjede seg.

Man kan også lære litt av boka.

Hvis jeg var forfatteren ville jeg hatt litt mer tekst på sidene å litt lenger bok.

Boka er morsom, spennende og dramatisk man vil liksom aldri stoppe man vil bare lese videre.

Jeg synes de burde lese den fordi den har mye forskjellig innhold å passer for folk som liker spenning, humor og drama. Jeg anbefaler den for folk fra 8-12.


Bolla

Bolla

Skrevet 30. januar 2019 av Bolla på Verket

Vell vell håper jeg vinner


Inger Beate

Inger Beate

Skrevet 13. november 2018 av Inger Beate på Fjerdingby

Kokotopia er en absurd historie om middelalderen. Jeg leste boken sammen med mine to sønner på 7 og 10 år. Vi likte alle sammen tegningene i boka. De var morsomme og detaljerte og utdypet fortellingene. Vi lo mye sammen av tegningene, og minstemann var veldig opptatt av at tegningenen kunne vise noe annet enn det som stod i teksten. Teksten skapte også mange samtaler rundt historiske begreper, for hva var Svartedauden? Hvem var egentlig korsfarererne og kastet de virkelig kvinner i sjøen for å sjekke om de var hekser? Samtidig hadde jeg utføra baksideteksten forventet at boken var enda mer historisk. Jeg opplevde til tider at historien var litt tynn og at den fortalte litt for lite om hva som egentlig skjedde. Likevel en leseverdig bok som jeg vil gi terningkast 4.

Til toppen