Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lepra

2021 17 anmeldelser

Det handler om kropper som visner bort, mennesker som blir sendt vekk fra familien, lokalsamfunn i oppløsning, desperate fluktforsøk og spedalske som snek seg til å ha sex når ingen kunne se dem. Vi får også høre om hvordan forskere, med Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

silvana

silvana

Skrevet 14. april 2021 av silvana på presteheia

Lepra

Jeg syns at Lepra er veldig kjedelig og det er på nynorsk men det var mange ord jeg ikke forstår jeg gir boka terningkast 2 siden den var kjedelig og jeg skjønte ikke så mange ord .
Jeg syns ikke at boka skal få plass i hefte.


Martin Émil

Martin Émil

Skrevet 12. april 2021 av Martin Émil på Skranevatnet skole

Du har kanskje hørt om det spedalske, sjølv om sykdommen ikke finns i Norge i dag. Men i mange hundre år ble tusenvis av Nordmenn råka av den skremmende sykdommen. I denne boken kan du mellom anna lese om syke kjærester som måtte gjemme seg for og ha sex. Du kan lese om hele familier som gikk i oppløsning, og du kan lese om en doktor i Bergen som gikk så langt at han med vilje smittet en av sine egne pasienter. (Sitat fra baksiden av boken)

Jeg gir denne boken terningkast 4
Fordi den var litt ekkel.
Og den var rar.
Jeg synes at den var litt bra fordi den var litt morsom innimellom,
og jeg synes synd på dem som hadde det.
Jeg likte ikke da det kom opp sprøyter og kniv.
Og jeg synes at denne boken burde være med i bokslukerprisen.


Marius

Marius

Skrevet 12. april 2021 av Marius på Skranevatnet skole

Denne boken handler om en bakterie som heter Lepra Basillen som har eksistert i tusenvis av år, og drept millioner av mennesker. Finn ut hvem som oppdaget denne dødelige bakteriet i denne boken om hvordan det var å ha lepra.

Jeg vil gi denne boken terningkast 3 fordi den var litt kort. Jeg synes den var litt kjedelig fordi boken hopper fra en person til den andre som var spedalsk(smittet) eller jobbet på et institutt. Det er mange bilder. Forordet sier at du skal se for deg hvordan det var å være spedalsk, I boken er det en del faktabokser det likte jeg godt, den har kule bilder.

Dersom du liker historie om 1800 tallet er denne boken for deg.
Jeg vil anbefale denne boken til 11+ fordi bildene kan være litt
for grafiske for barn under 11 som for eksempel et kapittel som heter ingen sex ingen barn. Det er et kapittel der en person dreper seg selv

Forfatteren heter Anders Totland og illustratøren heter Martin Ernstsen.
Dersom du liker bøker med få sider og mye tekst er denne boken for deg.
Denne boken er på nynorsk, men det gikk helt fint.
Nå vet jeg at det var et bakterie som heter lepra og hvem som hjalp stoppe det.
Jeg synes denne boken var bra, men ikke nok til å bli en av finalistene i bokslukerprisen.


Adrian

Adrian

Skrevet 7. april 2021 av Adrian på Valestrand skule

Lepra

Av Anders totland

Ilustrert av Martin Ernsten

Dette er ein faktabok.

Eg vil gji terningkast 3.

Boken var kjedeleg og eg synst det blei litt vanskeleg og skjønne inhalde i boka.

Det virka nesten at ord og setningar gjekk om igjen.Det er og ganske mange vanskelege ord som du må tenke litt på.Småboksene med fakta hjelper litt får då kjem det litt fargar og litt anna type fakta.

Boken handlar om ein sjukdomm som heria i noreg.Og så handlar det om ein doktor som blei smitta av ein av sine pasientar.


Nathalie

Nathalie

Skrevet 25. mars 2021 av Nathalie på Østgård skole

LEPRA

Det er en sjukdom eller noe som heter lepra. LEPRA er en fakta bok og er skrevet på nynorsk. Jeg syntes det var litt vanskelig og lese på nynorsk. Boka synes jeg var litt vanskelig og lese og litt spennende og lese. Dere som liker fakta bøker bør lese denne boken. Den var også litt kjedelig på slutten da alt gikk bra igjen og boken var også litt ekkel. Boken kan være med videre i bokslukerprisen😉

Vis flere anmeldelser

Til toppen