Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Mai og Juni

Lene Ask Gyldendal Illustratør: Lene Ask 2018 19 anmeldelser

Et mystisk og uvanlig vennskap. Ny, spennende serie for sluklesere. Mai har vært usynlig så lenge hun kan huske. Ingen andre enn mamma og Rolf vet at hun finnes. Helt til det en dag dukker opp en ukjent gjest i Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Angelica

Angelica

Skrevet 12. april 2019 av Angelica på Tu skule

Hovudpersonane er Mai og Juni.
Mai er usynleg.
Mai møter Juni i slutten av boka.
Tema er litt fantasi og vennskap.

Eg synest at boka var god for Mai fekk ein venn. Dette skjedde sjølv om ho var usynleg.
Eg vart irritert over at faren til Juni stjal og lærte Juni til å stjela.
Det var litt rart at begge jentene var usynlege. Når folk er usynlege, tenkjer eg ofte på spøkjelse. Det er nifst. Mai og Juni var slett ikkje skremande.
Det var litt morsomt då Mai bada naken. Ingen av oss i 5. trur eg hadde gjort det. Dette kunne ho gjera for det var ingen på skulen la merke til henne likevel. Tenk det. Hadde ho bada med badedrakt, hadde alle sett henne.
Eg synest synd på Mai og Juni som var usynlege for eg meiner at alle skal bli sett. Eg lurer på om forfattaren kan meina at alle barn har rett på å bli sett. Det er iallefall viktig for meg å bli sett, og spesielt av mor og far og dei som er vennene mine.
Dette er ei av dei beste bøkene eg har lese fordi at boka handler om venskap. Mai brydde seg om Juni sjølv om Juni hadde ein far som stjal. Dette gjorde meg glad. Eit barn kan ikkje for at foreldra oppfører seg gale.
Barn som skal ha glede av denne boka bør gå I 3. – 6.trinn.
Eg ønskjer boka vidare til Bokslukerprisen 2019 / 20.

Angelica


Arvinn

Arvinn

Skrevet 11. april 2019 av Arvinn på Fjerdingby

Hva som var bra?
Mai og Juni var venner. De var heldige som var venner.

Hva som var dårlig?
At Mai og Juni var usynlige.
Faren til Juni var en tyv.

Terningkast 4.
PS: Fikk ikke lest ferdig hele boka.


Samira

Samira

Skrevet 5. april 2019 av Samira på Fjerdingby

Kort sammendrag:
Denne boka handler om en jente som heter Mai og henne er en usynlig jente som ingen kan se. Etter det finner henne en jente som heter Juni og hun er også usynlig. Etter det blir de veldig gode venner.

Det jeg likte:
Det jeg likte var at det ikke var så masse tekst og den var faktisk også litt spennende. Den boka er også bra til den som føler seg utenfor eller usynlig.

Det jeg ikke likte:
Det jeg ikke likte så godt var at den hadde litt masse tekst og den var også litt kjedelig. Den var litt rar fordi at moren var ikke så hyggelig og den var litt sånn hvordan skal jeg si det: Den var sånn ikke akkurat en lærerik bok.

Kjønn og alder:
Denne boka passer til 9 – 12-åringer. Den boka passer mest til jenter, men også til gutter.

Terningkast:
Jeg gir terningkast 4. Den var litt spnennende, litt lærerik og forteller en god slutt. Det som ikke var så bra var at den ikke var så lærerik og litt kjedelig.


Iselin

Iselin

Skrevet 5. april 2019 av Iselin på Fjerdingby

Denne boka er en fin og spennende bok. Jeg synes boka er en koselig bok å lese samtidig som den er litt rar. Den handler om Mai som er usynlig og bor på et hotell. De eneste som vet at Mai lever er mamma og Rolf, helt til Juni kommer. Juni prøver å stjele, men Mai ser henne. Da løper Mai etter henne. De finner ut at begge er usynlige og kan se hverandre.

Jeg syns at det var litt rart at de ikke kunne ta mat fra hotellet.
Det er egentlig ikke noe dårlig med denne boka, men det skulle vært med hvordan Mai ble usynlig.

Jeg anbefaler denne boka til jenter fra 5-14 år.

Jeg gir boka terningkast 5 fordi jeg synes den var bra.


ROBERT

ROBERT

Skrevet 2. april 2019 av ROBERT på DEN TYSKE SKOLEN I OSLO

Mai og Juni

Jeg synes denne boken var forferdelig dårlig og rar. Jeg kunne ikke skjønne hvilken aldersgruppe Mai og Juni hadde, fordi den var dørgende kjedelig på starten så jeg tenkte den var for barn rundt 5-årsalderen. Da jeg leste videre i boken la jeg merke til at den kanskje ikke var for så små barn, fordi den begynte å bli ufattelig upassende for denne aldersgruppen!

Jeg gir Mai og Juni terningkast 1, fordi det er den dårligste boken jeg noen gang har lest!!!

Vis flere anmeldelser

Til toppen