Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Opphavet

2020 12 anmeldelser

Rebusjakt på forsvunnet far. En riktig røverroman. Faren til Kristoffer forsvant uten et ord da Kristoffer var fem år gammel. Sju år seinere finner han en nøkkel i en av farens gamle jakker på loftet. En nøkkel med en rebus! Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Emir

Emir

Skrevet 10. mars 2020 av Emir på Landås skole

Opphavet
Bokanmeldelse
Foreldrene til Kristoffer skilte seg da han var fem år, og faren hans stakk av. I sommerferien når han er 12 år finner han en nøkkel i faren sin frakk, og det henger på en lapp. På lappen er det en rebus med merkelige tegn, som tre kongekroner, noen streker og en B. Rebusen hjelper han med å finne ut av hvilken gate han skal lete i. Han finner ut av rebusen og finner frem til en skitten og gammel leilighet med en visnet potetplante.
Jeg synes boken var veldig spennende, og når hovedpersonen begynte å skjelve begynte jeg også å skjelve. Forfatteren fikk med veldig mange detaljer, og jeg gir boken terningkast fem.
Skrevet av Emir


Margrethe

Margrethe

Skrevet 4. mars 2020 av Margrethe på Risør barneskole

Jeg syntes at boka var veldig spennende og morsom. Det var så mye som skjedde og den mannen med den skeive nesa og mannen med den store magen var veldig morsomme.
Jeg syntes at forfatteren var veldig flink hun/han var veldig kreativ og hun/han var nøye .Jeg syntes at det er helt utrolig hvordan hun/han greide det.
jeg syntes at boka lett å lese og den passer for meg fordi den var morsom og spennende og interessant. Jeg greide nesten ikke å legge fra meg boka. Jeg syntes at boka passer for 5-7 klasse. Det var så spennende at han hele tiden finner nye ledetråder om faren sin.


Annica

Annica

Skrevet 4. mars 2020 av Annica på Risør barneskole

Forfatteren skriver veldig nøye og fint, og har mange detaljer. Selv om det ikke er en fantasy, er det en spennende og uvanlig historie. Boka er underholdende, spennende og passer sikkert veldig bra for 6.-7. klassinger. Du kan ikke legge boka fra deg fordi det er så mye spenning og ting du bare må finne ut av. Handlingen drives framover av at hovedrollen Kristoffer finner nye rebuser og ledetråder til og finne faren som forlot Kristoffer og moren da Kristoffer var liten.


Emilie

Emilie

Skrevet 24. februar 2020 av Emilie på Venstøp

Opphavet
Av Torbjørn Moen
Boken handler om Kristoffer som etter hvert møter Kristin som er halv storesøsteren hans. De prøver å finne ut om faren deres. Kristoffer fant en nøkkel i en av de gamle jakkene til faren som det er en rebus på. Han løser den som fører han til en leilighet han finner to esker med to navn en av dem var farens navn og han kjente ikke til det andre. Han kikka oppi begge eskene og finner ut at han har en halvsøster.
Boken er bra og spennende mange gode beskrivelser og begrunnelser på hva som skjer. Jeg liker omslaget på boken for det passer med noe av det som skjer i boken. Omslaget har et spennende bilde på seg som får meg til å ha lyst til å lese boken. Jeg liker boken godt fordi det er mye bra som skjer og den er veldig spennende. Jeg levde meg fort inn fordi beskrivelsene og begrunnelsene er veldig bra. Jeg synes litt synd på Kristoffer og Kristin som opplever det, men de er veldig tøffe og flinke. Boken er på 171 sider så man kan holde på den litt lenger tid. Det er en del stygge ord og kan være skummel for noen siden det er noen som blir drept. Jeg tenkte at det var faren deres som var sjefen til de to mennene. Jeg synes teksten slutter litt trist og litt koselig trist fordi det med faren deres og koselig for at de har funnet hverandre. Jeg anbefaler å lese den, men vis du kan bli redd av skyting og stygge ord anbefaler jeg ikke boken til deg. Jeg gir boken terning kast 6.
Jeg vil ha med boken i bokslukerprisen.
Anmeldt av Emilie.


isak

isak

Skrevet 21. februar 2020 av isak på Drag/ájlovta skovllå

Boka var veldig bra, og den var veldig spennende. Det var let og sete seg i teksten, boka passer til femte klasse, spesielt for gutter. Og boka var ikke så lang, og det var bra. terningkast 6/6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen