Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Parasittenes skumle verden

2021 11 anmeldelser

Verdens mest livsfarlige skapninger. Tenk at det finnes levende vesener som bor i magen på en kakerlakk, i øyet til en snegl, i tarmen hos en sau, eller som suser gjennom blodet til et menneske! Slike vesener kalles parasitter, og Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Kjell Martin

Kjell Martin

Skrevet 14. april 2021 av Kjell Martin på Sandnes og Bjørnevatn skole

PARASITTENES SKUMLE VERDEN – Sara Østlund Nilsson & Sam Klein
Gyldendal Forlag

Boken er en faktabok og den handler om parasitter. Den handler om parasitter både hos mennesker, dyr og urenset vann. Den forteller om både bendelormer og trikiner. Den forteller om mange forskjellige parasitter hos mennesker og dyr. Noen parasitter lever i urenset vann og noen lever inne i dyr eller mennesker. De legger egg der. Noen er farlige for mennesker og dyr og noen er ikke farlige.

Den var skrevet på en bra måte, den var enkel å forstå, men de latinske ordene var litt vanskelig. Jeg likte boken fordi det handler om parasitter og det var bra skrevet.
Det var interessant å få vite om alle de rare tingene som skjer i parasittenes verden. Det var og bra at vi fikk vite litt om hvordan noen parasittene kan hjelpe mot verre parasitter, altså å være en hjelp.Jeg skulle ønske at de hadde skrevet litt mere om hvordan man kan få fjernet parasittene.

Jeg synes at andre bør lese den for lære om parasittenes spennende verden.

Jeg synes den bør være med i superfinalen da den er spennende og man lærer noe når man leser den.


Villiam

Villiam

Skrevet 13. april 2021 av Villiam på Fredheim skole

Parasittenes skumle verden
Forfatter og illustratør: Sara Östlund Nilsson
Sjanger: Fakta
Hovedperson/Hovedpersoner: ingen
Parasittenes skumle verden handler om parasitter som kan komme i kroppen din og i håret og sånt som også er farlig og noen parasitter er bra. Jeg synes boka var veldig ekkel fordi jeg synes at parasitter er ekle og fikk meg til å tenke på det hele tiden. Og det synes jeg er nok til å ikke komme i antologien. Så jeg gir den 0 av 6


Ronja

Ronja

Skrevet 9. april 2021 av Ronja på Sandes og bjørnevaten skole

Jeg synnes boka ikke var så bra fordi den var hersli og ekkel synnes jeg. ikke anbefalt å lese om kvelen. jeg intreserer meg ikke i parasitter men lærte mye. terningkast 3. kan være bra for folk som intreserer seg for bakterier.


aloysius

aloysius

Skrevet 22. mars 2021 av aloysius på vardåsen skole

Dene boka er veldig kull og leret mange ting den er veldig gøy


Martin

Martin

Skrevet 22. mars 2021 av Martin på Kirkenes skole

Parasittens Skumle Verden

Tenk at det finnes levende vesener som bor i magen på en kakerlakk, i øyet til en snegle, i tarmen hos en sau, eller som suser gjennom blodet til et menneske! Slike vesener kalles parasitter, og er de skumleste, smarteste og mest livsfarlige skapninger som finnes. Denne boka handler om hva disse parasittene gjør, om de kan hjelpe oss på noen måter og hvordan vi blir kvitt dem.

Forfatteren av boka er Sara Östlund Nisson.
Illustratøren (tegneren) er Sam Klein.

Jeg vil si at boka er en FAKTA BOK! Jeg lærte masse om parasitter og hva de gjør. For eksempel, visste du at flere mennesker dør av malaria enn de dør av hai?!

(Malaria – en dødelig parasitt, som ødelegger viktige celler i kroppen)

Det beste med boka var at den var lett å lese og den lærte meg hva jeg skal gjøre for å ikke få parasitter i meg. Man bør lese boka for å være mer forsiktig, skjønne hvorfor man må vaske hendene og passe på hva man spiser. Jeg vil anbefale boka for barn i alderen 9-15. Terningkast 6👍

Vis flere anmeldelser

Til toppen