Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Perfekt

2022 2 anmeldelser

Pia kan aldri bli ein av dei kule på ungdomsskulen. Det veit ho. Ikkje med det dritkorte håret, tannregulering både oppe og nede og kallenamnet Peanøtt. Men når besteveninna Nathalie bestemmer seg for bli kåra til skulens dronning, må Pia Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

Matilde

Matilde

Skrevet 19. april 2022 av Matilde på Myking

Bokmelding av: Perfekt

År: 2022

Forfattar: Ingunn Røyset.

Min mening av boka: Boka handlar veldig mye om angst, det var i alle fall det eg trudde for Pia hadde angst og sleit med tunge tanker. Så gikk tema vekk fra angst, men det gikk over på Nathalie som alltid gikk i hettegensere og dro den ut vær gang den kom for tett magen. Nathalie ville slanke seg for å passe i kjolen til ballet, Pia brydde seg ikke om å slanke seg, men hun var litt redd for Nathalie.

Dette er et veldig viktig tema, eg syntes boka var spennende eg klarte ikke å legge den fra meg når eg kom nærmere slutten.

Terningkast: 5 av 6.

Tanker eg fekk av å lese denne boken: IKKE vær usikker på deg selv, du er fin uansett hva om du er liten, stor eller utsenede eller om du har en sykdom. Husk at det er din kropp du bestemmer hva du vil gjøre med den, men pass på at du ikke gjøre noe som ikke er bra for deg. DU er unik på DIN måte.

Eg syntes denne bør være med på bokslukerprisen for den har eit viktig tema.


Sol Amelie

Sol Amelie

Skrevet 7. april 2022 av Sol Amelie på Bø

Perfekt
Da jeg skulle begynne og lese perfekt trodde jeg ikke at den skulle handle om angst og panikkanfall. Når jeg hadde lest litt og så tilbake på sammendraget på baksiden skjønte jeg det. Men det var vanskelig og vite det først. Boka forklarer så detaljert om hvordan angsten kommer for Pia. Etterhvert som jeg leser blir det også snakk om slanking. Jeg blir redd av og høre om all angsten som påvirker pia, at hun ikke føler seg trygg noen steder, at bestevennen skal slanke seg og at hun blir med på det. Når hun får panikk anfall er det skummelt og høre om hva som skjer. Når jeg leser i boken kjenner jeg at det gjør vondt, vondt og lese om alt som skjer med Pia, skummelt at det faktisk kan skje. Derfor valgte jeg og ikke lese den ferdig. Det var for sterkt innhold som påvirka meg veldig. Det og lese ei bok som gjør deg trist kan være bra, men og lese ei bok som du får vondt inni deg av er ikke bra.

Boka er anbefalt for ungdom, og jeg skjønner at det kan være godt og lese om sånt for noen, at de ikke er alene. Men for meg var det bare negativt. Jeg vet jo ikke hvordan slutten er, om ho faktisk greier og slutte med panikkanfall. Men når de tar opp slanking i ei bok for ungdommer på den måten synes jeg ikke det er greit. Vi burde ikke gjøre det og uansett hvordan boka slutter, om det går bra og de slutter og slanke seg og er fornøyde, og panikken blir borte så er det såpass sterkt at jeg sluttet og lese før.

Når jeg fikk et så sterkt inntrykk av denne boka på en så dårlig måte, og ikke orket å lese mer synes jeg ikke at denne boken burde bli med i bokslukerprisen. Viss det viser seg at den påvirker andre likt som med meg, er det virkelig ikke bra. Jeg skjønner at de vil få fram et godt budskap, men det blir gjemt bort i all angst, panikk og slankingen.

Jeg synes ikke at denne boka burde bli med i bokslukerprisen!

Til toppen