Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Polarnatt

2020 5 anmeldelser

Iskald flukt i mørkeret Seksten år gamle Ilias bur på asylmottak med søster si Amira på ni år. Ein dag skjer det noko som gjer det farleg å bli verande. Søskena må rømme ut i den mørke natta. Vinden er Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

Jesper

Jesper

Skrevet 16. mars 2020 av Jesper på Goa skole

Jeg synes at teksten var vanskelig å forstå fordi at den var på nynårsk.
Det som gjør teksten god er at den er ikke så vanskelig å forstå.
Kvifor andre bør lese boka (eller la vere) Jeg synes at


Isak

Isak

Skrevet 2. mars 2020 av Isak på Venstøp

Av: Sunniva Relling Berg
Polarnatt er en bok om to barn som er på rømmen. Før de rømte, bodde de på asylmottak. De gjør mye spennende for eksempel så blir lillesøstera til Ilias kidnappet. Før Amiria blir kidnappet møter de mange snille folk. De møter blant annet to personer som heter Jens og Gerda.

Jeg syns at boka var litt spennende. Men jeg vil gjerne vite hvordan de havnet på asylmottak. Og jeg lurer også på hvor foreldrene deres er. Boken var ganske kort og lettlest. Den kunne gjerne vært litt lengere. Kapitla kunne vært på litt mer enn to sider. Jeg tror mange kan like den. Tegningene er fine og sier mye. Jeg gir boka 6 av 10 fordi den er ikke så vanskelig å lese. Jeg syns at boka burde være med i bokslukerprisen neste år fordi den har et interessant tema.


Emilie

Emilie

Skrevet 12. februar 2020 av Emilie på Venstøp

Polarnatt
Av Sunniva Relling Berg

Boken handler om en gutt (Ilias) og lillesøsteren Amira som prøver å rømme fra asylmottaket som de er på. De forsøker å dra derfra og det lykkes de med, men etter hvert skjer det ting som gjør det litt vanskeligere å være Ilias og Amira som prøver å komme seg til Henriksen for å få penger til å betale seg ut av mottaket, men etter hvert møtte de på Gerda og Jens som med glede ville hjelpe til.
Jeg syns boken har ett fint omslag og har veldig fine tegninger som passer til teksten. Det er fine beskrivelser om hva som skjer og hvordan de har det. Boken er skrevet på nynorsk. Men jeg synes ikke at den var noe særlig spennende. Det ble litt mere spennende etter hvert i boken, men ikke nok til at jeg fikk så veldig lyst til å lese mer. Jeg kunne for det meste leve meg inn i teksten, men den var ikke like lett å leve seg inn i som de andre bøkene jeg har lest litt fordi jeg ikke synes det var å veldig spennende. Boken i seg selv er ganske lettlest med ett side tall på 78. Jeg synes det er en brå start for de har allerede dratt fra mottaket og det var litt uklart om hva som skjedde akkurat der, men etter hvert skjønte jeg hva som skjedde og hva de ville. Boken bygger spenningen gradvis opp, men jeg synes den ikke nådde helt den spenningen jeg håpet på. Jeg synes at barna er tøffe som tør å gå ute alene og på en måte blir jaktet på av Nils.
Jeg likte tegningene nesten aller best med boken, men skulle ønske det var farger på tegningene. Jeg synes at den ikke hadde et skikkelig høgdepunkt, men det var en bra bok. Det er nok en fin bok for de som ikke er så glade i lange bøker og ikke liker å ha veldig høy spenning, men samtidig er litt i den.
Jeg vil ikke ha med boken i bokslukerprisen.

Anmeldt av Emilie


Eira

Eira

Skrevet 10. februar 2020 av Eira på Venstøp skole

Polarnatt

Av Sunniva Relling Berg
Boken er på et lett lesenivå. Den har 80 sider, lite tekst og mye bilder. Det er en drama bok så det skjer mye drama og spenene ting. Boken handler om en gutt som heter Ilias og lillesøsteren hans Amira. De har rømt fra et mottak her i Norge og de har en gutt etter seg som hetter Nils som prøver og fange dem, fordi Ilias skylder Nils penger. De får masse hjelp fra folk de møter, men greier de å komme seg unna Nils?

Jeg syntes det er en god bok og det er veldig bra at den er på ny-norsk, du lever deg mer inn i det siden det foregår i Nord-Norge. Og da kan ny-norske barn også lese den på sitt morsmål. Men det ble også lit dumt siden jeg ikke forsto alle ordene. Boken har en veldig god start synes jeg, fordi den har en pangstart. Da gikk det rett inn i handlingen og jeg trengte ikke vente. Den tok tak i meg med en gang. Jeg synes det var veldig kult at annenvert kapitel ble sett igjennom Amira og de andre av Ilias, fordi da fikk vi vite hva Amira tenkte og hva Ilias tenkte. Jeg synes Nils er veldig skummel fordi Nils kidnapper Amira. Jeg synes boken tar opp et viktig tema, som er det at men ikke skal skylde folk penger og ikke betale tilbake. Jeg syns boken passer litt mindre barn, ca. 8 til 10 års alderen. Jeg synes forfatteren burde dra ut tiden litt mer, fordi alt skjer så fort. Så det ble en veldig brå slutt.

Jeg synes ikke boken skal bli med i bokslukerprisen. Men boken får terningkast 3 av meg.

Anmeldt av Eira


Amadeus

Amadeus

Skrevet 7. februar 2020 av Amadeus på Venstøp

Polarnatt
Forfatter: Sunniva Relling Berg
Denne boka handler om en 16 år gamle Ilias som har en søster på 9 år, Amira. Amira blir kidnappet av en rar person som fører henne til en bil som blir kjørt til huset til den rare mannen. Da begynner Ilias å tenke på Amira.
Denne boken var grei, spennene men også litt inntresant. 16 år gamle Ilias bor på asylmottak med søstera på 9 år. En dag skjer det noe som gjør det farlig å bli værende. Søsteren må rømme ut i den mørke natta.
Vinden er isende kald, og de har dårlig tid. Snart hører de snøskuteren som jakter på Ilias. Hvem kan hjelpe de gjennom den frosne vinternatta?
Min mening i denne teksten er kanskje litt utfordrerne men den teksten er også litt enkel. Sånn midt i mellom. Jeg likte boka fordi sånne bøker er liksom min type. Den er også litt få bilder. Boka har 78 sider å ca. 10 bilder. Slutten slutter litt rolig med at Amira og Ilias går sammen i den mørke vinternatta. Amira blir kidnappet. Så stopper bilen til den rare mannen til et hus å går inn med Amira.
Ilias går til huset å Amira ser ut vinduet å ser Ilias. kom her sa Ilias. Amira hoppet ut vinduet å de begynner å gå. Denne boka er for barn fra 7 til 13 år. Jeg hadde absolutt tatt denne boka med i bokslukerprisen.
Anmeld av Amadeus

Til toppen