Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Rundt jorda og tilbake

2021 8 anmeldelser

Jonas gjer alt han kan for å få mamma til å smile igjen, når pappa flyttar ut og mamma flyttar inn under dyna på soverommet. Han passar veslebroren, smør matpakkar og øver på å spele den finaste songen mamma veit Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Maja

Maja

Skrevet 15. april 2021 av Maja på Valestrand

Rundt jorda og tilbake

Inger Johanne Sæterbakk

Rundt jorda og tilbake er ein bok på 177 sider som handlar om ein gut som heiter Jonas og ein jente som heiter Mina. I boka Jonas prøver å få mora si til å være glad igjen med å spele sangen “Around the world” for ho på gitaren.

Når eg først leste tittelen på boka trudde eg att boka skulle være om nokon som reiser rundt jorda og tilbake for å finne eventyr men etter eg leste ingressen fekk eg vite att det var ikkje saken. Eg tenk att ingressen er bra fordi den beskriver boka godt.

På omslaget på boka kan du sjå svarte strømledningar og ein skinande gul sol på ein kvit bakgrunn. Eg synst att omslaget er bra fordi det er ikkje veldig rotete med massevis av ting på den eller har for mange detaljer, men er ganske enkel og har ein fargekombinasjon som virket fint i lag.

Boka brukte ikkje ord som er vanskelege og var derfor lett å lese sjølv om det snakka om ein viktig tema. Boka var vanskeleg og leggje ifrå seg fordi den var veldig spennande og den var ikkje for lang.

Eg tenk att boka “Rundt jorda og tilbake” er god nok til å burde vinne Bokslukarprisen og eg vil definitivt anbefale den til andre.

Terningkast 6.


Erlend

Erlend

Skrevet 7. april 2021 av Erlend på Presteheia Skole

Forfatter: Inger Johanne Sæterbakk
Tittel: “Rundt jorda og tilbake”
Sider: 177
Forlag: Aschehoug

Boken “Rundt jorda og tilbake” ser kanskje ut som en kjedelig bok på forsiden. Men den er tvert i mot kjedelig i min mening.
Denne boken handler om en gutt som heter Jonas. Han har nettopp fått skilte foreldre og han er ikke så glad over det. Han prøver sitt beste for å smile, pakke maten til broren og han selv, og alt annet.
Mammaen har det ikke så fint, hun er syk og veldig lei seg.
Det kommer en ny jente i klassen som heter Mina, som Jonas blir fort kjent med.
Sjangeren på denne boken ville jeg godt sagt er drama.
Jeg likte godt denne boken siden jeg har skilte foreldre, kan jeg nesten kjenne meg litt igjen i noe.
Boken er på nynorsk da, som kan være litt vanskelig å forstå, men det går for det meste greit.
Jeg syntes boken var veldig bra og gir den lett terningkast 5.


Rakel

Rakel

Skrevet 11. mars 2021 av Rakel på Neskollen skole

Boka handler om en gutt som heter Jonas og en jente som hetter Mina. Jonas vil spille så fint på gitaren på en konsert sånn at moren og faren blir sammen igjen, med bestevenninna Mina sin støtte, en jente som har flyttet inn i kjelleren til Jonas.
Jeg likte boka fordi den forklarte ordentlig bra hva handlingen handlet om, og da ble det morsommere og mer spennende å lese boka.
Det jeg ikke likte med boka var at den også kunne være litt kjedelig fordi handlingen gikk veldig treigt, og det var som om det samme gjentok seg hele tiden.
Boka anbefales ikke små barn men til litt større.


Victoria

Victoria

Skrevet 23. februar 2021 av Victoria på Skranevatnet skole

Bokanmeldelse av Jorda rundt og tilbake
av Inger Johanne Sæterbakk

Rundt jorda og tilbake handler om en gutt som heter Jonas. Siden foreldrene skilte seg, har moren vært veldig lei seg, og Jonas gjør alt han kan for å muntre henne opp. Når foreldrene var sammen lagde faren an sang om moren, som heter All Around The World, og den har Jonas tenkt å spille på gitar på konserten, for å prøve å få tilbake foreldrene sine. Når han øver på sangen til overraskelsen får han god hjelp fra gitarlæreren Håvard, og og den nye jenta i klassen, Mina.
Denne boka er koselig, og man klarer nesten ikke å legge den fra seg. Jeg synes at denne boka var lett å lese selv om den var å nynorsk, og forfatter forklarer veldig godt hva karakterene i boka føler når det skjer noe. Jeg synes det bør komme en bok nummer to, fordi jeg følte at den ikke ble helt ferdig, og jeg fikk ikke vite hva som slutt skjedde.

Jeg likte veldig godt forsiden, siden den har lyse og fine farger, og den ser ut som en gitar. Hvis man åpner boka helt, ser det ut som en strømkabel og en sol. Jeg liker også at man ikke får vite så veldig mye av teksten som står bak på boka.

Jeg gir denne boka terningkast 5. De fleste kandidatene til Bokslukerprisen er på bokmål, så det er en annen av mange grunner til at jeg synes Rundt jorda og tilbake bør få være med som en av de ti videre i konkurransen.


Emma

Emma

Skrevet 22. februar 2021 av Emma på Skranevatnet

Denne boka handler om en gutt som heter Jonas. Han har en lillebror som heter Andreas og skilte foreldre. Moren kom ikke over at faren hadde forlatt henne for en dame som heter Mariann.
Jonas og Andreas bodde mesteparten av tiden hos moren fordi faren bodde så langt unna. Moren hadde ikke nok penger lengre så de måtte leie ut kjelleren der rommet til Jonas var. Han likte ikke tanken på at rommet han har hatt hele sitt liv skulle bli en annen sitt rom, hvertfall ikke når det var en jente. Samtidig var det en ny på skolen en som het Mia ops Mina som var veldig opptatt av stjernetegn. Selv var hun i tvillingene. Hun fortalte Jonas at moren hadde stjernetegn Væren og at faren var en Vekt. Vekt er i luft og Væren er i ild og ild trenger luft for å leve.
Han skal spille en sang faren skrev til moren når de var forelska i hverandre. Som heter Around the world ,for å gjøre moren glad.

Jeg gir den en terningkast 6
Det var gøy at det handlet om en gutt for de fleste sånne handler om jenter.
Den var på en måte veldig rolig det skjer ikke så mye spennende.
Den handler på en måte om en helt vanlig gutt.
Jeg liker at det ikke er noen bilder sånn at du kan tenke hvordan de ser ut selv.
I denne boken er jo det ganske mangen som har skilte foreldre så de som har det kan tenke at det er helt vanlig.
Bildet på utsiden er veldig fint.

Denne boken burde

burde100% bli med i Bokslukerprisen!

Vis flere anmeldelser

Til toppen