Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Salamandergåten

2021 5 anmeldelser

Cecilia Gaathe bor på Perlen pensjonat i idylliske Skutebukta. Sammen med vennene Leo, Une og hunden Egon, oppdager hun at det bor noen mystiske typer på det ærverdige pensjonatet som faren hennes eier og driver. Har disse typene noen sammenheng Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Margrethe

Margrethe

Skrevet 14. april 2021 av Margrethe på Setermoen Skole

Forfatter: Jørn Lier Horst og Jonas A. larsen

Sider: 123 sider

Denne boken handler om tre venner Cecilia, Leo og Une. De finner en død mann på stranda. De prøver og finne ut av mystiske ting rundt saken. Mammaen til Leo og pappaen til Cecilia jobber på Perlen Pensjonat. Folk som bor der, virker mystisk rundt åstedet. Etter hvert finner de tre vennene ut av saken.

Sitat fra boken: De hadde vært på steinholmen mange ganger før, men pleide å gå i land på innsiden. Nå kjørte Une i en bue rundt holmen for å unngå undervannsskjærene.

Jeg elsket denne boken, fordi den var en tegne-serie og en krim bok. Jeg anbefaler denne boken til de som liker litt krim og tegne-serie. Boken er en del av en bokserie.

Jeg gir boken terning kast 100000000000/6


Helle

Helle

Skrevet 14. april 2021 av Helle på Setermoen skole

Clue

Salamandergåten

Jørn Lier Horst

Jonas A. Larsen

Sider: 122

Sjanger: Krim/tegneserie

Denne boken handler om tre venner Cecilia, Leo og Une. De finner en død mann på stranda. De prøver og finne ut av mystiske ting rundt saken. Mammaen til Leo og pappaen til Cecilia jobber på Perlen Pensjonat. Folk som bor der, virker mystisk rundt åstedet. Etter hvert finner de tre vennene ut av saken.

-En mann er død på grunn av et eller annet mystisk som foregår. Det er ikke sikkert det er så lurt at noen skjønner hva vi driver med, er et sitat jeg likte fra boka.

Jeg synes boken var veldig bra fordi den var spennende og mystisk. Den var også gøy at det var tegneserie. Jeg gir boken terningkast 6/6.


Nathaniel

Nathaniel

Skrevet 14. april 2021 av Nathaniel på Byskogenskole

Boken heter Salamander gåten. Forfatteren er Jørn Lier Horst det er 123 sider i boka. Det er en tegneserie bok. Boken handler om at det er en død mann ved vannet og en båt som har krasja ved vannet. Boka er bra fordi det er en tegneserie bok.
Terningkast:4


Avanthi

Avanthi

Skrevet 14. april 2021 av Avanthi på Byskogen skole

Anmeldelse Bokslukerprisen.
Dere skal lage en sammenhengende tekst. Her kommer noen forslag på hva dere kan ha med i anmeldelsen deres. Husk å ha et spennende handlingsreferat slik at andre kanskje har lyst til å lese denne boken.
Forslag til hva dere kan ha med:
• Forfatter:Jørn Lier horst.
• Tittel: Salamander gåten
• Forlag:
• Antall sider: 121
• Hva slags type bok er dette?Spennings bok
• Er det del av en serie?Nei
• Handlingsreferat Det er ei jente som het Cecilia som to andre venner. Leo og Una. Moren til Cecilia døde. Cecilia hadde aldri sett et dødt menneske. En gang når hun gikk på stranda så hun et dødt menneske. Cecilia Leo Une og Egon prøvde å finne ut hvem som sto bak det.
• Hvem er hovedkarakter? Cecilia Leo Une og Egon.
• Hva er problemet til hovedkarakteren? . De fant ut at det var en død man på stranda
• Hva skjer? HUSK Å IKKE RØPE SLUTTEN!! De som står bak de blir tatt
• Hva synes du om boka?
• Tenker du at forfatteren kunne gjort noe annerledes? D
• Jeg syns den ikke var noe spennene
• Hvem anbefaler du denne boken til? 3 til7
• Terningkast:3

Jeg har lest en 121 siders bok av Jørn Lier Hors. Boka heter Salamandergåten. Det er den første boka i Clue serien. Salamandergåten er en spennings bok. Det handler om 3 venner som, heter Cecilia, Leo, Una og hunden til Una Egon. Cecilia sin mamma døde. Og Cecilia har aldri sett et dødt menneske. En gang når Cecilia gikk på stranda så så hun et dødt menneske. Cecilia Leo og Una ville finne ut hvem som sto bak dette. Jeg har lest også Salander gåten den som ikke er i tegneserie. Når jeg leste i tegneserie så skjønte jeg mye mer enn den vanlig boka. Men jeg syns den ikke i var like spennene. Jeg syns forfatteren kunne ha gjort mer spennene. Jeg anbefaler boka til 3 til 7 klassinger.
Terningkast 3


Fredrik

Fredrik

Skrevet 7. april 2021 av Fredrik på Trasop skole

Dette er den verste og ekleste boka i verden. Jeg hater den

Til toppen