Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Salamandergåten

2021 14 anmeldelser

Cecilia Gaathe bor på Perlen pensjonat i idylliske Skutebukta. Sammen med vennene Leo, Une og hunden Egon, oppdager hun at det bor noen mystiske typer på det ærverdige pensjonatet som faren hennes eier og driver. Har disse typene noen sammenheng Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Alexandra

Alexandra

Skrevet 21. januar 2022 av Alexandra på Raufoss Skole

Denne boka handler om 3 venner, Cecilia, Leo , Une og hunden Egon.
En dag finner de ett lik på stranda rett ved hotellet faren til Cecilia eier.

På armen til mannen så finner de en tatovering med en salamander og rett under står det Nmr 2. Cecilia hadde sett noen andre sine fotprint rett ved siden av liket ,men de hadde vært de første til å se det.

Denne boka er tegneserie, og fryktelig Nervepirrende og gripende. Den er velskrevet og skummel også. Men vær obs på og ikke lese om natta hvis du kan få lett mareritt.
(Det er fra egen erfaring)

Denne boka var veldig spennende og den "twisten" på slutten er helt tankevekkende!!
For min del så var den helt perfekt, ikke for kjedelig i starten og alt skjedde ikke på en gang. jeg synes at denne boka bør få være en superfinalist. 10/10


Andrea Alexandra

Andrea Alexandra

Skrevet 17. januar 2022 av Andrea Alexandra på Raufoss skole

Denne boka er en spenning og krim bok , boka handler om 3 venner som prøver å løse salamander mysteriet som er at de fant en død mann på stranden, han hadde en salamander tatovering på armen. De fant etterhvert ut at at mannen var en danske. Dagen etter kom det to dansker å bodde på hotellet de var faste besøkere på personatet men de var litt mystenkelige så vennene bestemnte seg for å undersøke dem. De fant ut at de drepte mannen og at de drev med smugling og at det var derfor de kom dit hver sommerferie fot a ta i mot nye midler. De ble tatt av politiet til slutt men dagen etter kom en dame bort til Cecilia med bilder av moren rett før hun døde og der ser hun at hun har på en anen kjole en den hun hadde på når de fant liket. Da jeg leste boken la jeg merke til a bildene hjalp veldig med å forstå teksten. Jeg synes at boka var litt skummel og veldig spennende, men den er kanskje litt for skummel for de litt mindre. Noe av det jeg likte best var at barna hadde forskjellige meninger og det fikk meg virkelig til å tenke. Jeg ble litt irritert over at skriveboblene var så tette siden det ble litt vanskelig å lese. Hvis jeg var Cecilia hadde jeg prøvd å finne ut hva som egt skjedde den dagen moren døde. Jeg litt skuffet over at vi ikke fikk hvite mer om hva smuglerne tenkte ,sa og gjorde. Det jeg ble mest overaska over at kjærestene egt var politi. Slutten fikk meg til å vil lese nesten bok. Jeg gir boka 9/10.


Isabella

Isabella

Skrevet 13. januar 2022 av Isabella på Raufoss skole

Salamander Gåten, fra clue serien. Forfatteren er Jørn Lier Horst. Illustratøren er Jonas Alexander Larsen.

Denne boken er en krimbok som handler om de tre vennene. Cecilie, Une, og Leo.

Cecilie så noe henne trodde henne aldri skulle se på stranden, en død mann, merkelig, der etter kommer Leo, faren til Cecilie og moren til Leo kommer litt etter Leo. Leo rakk å ta bilde av han. Dem så en tatovering på armen hans. Resten kan dere finne ut selv. Men den var ikke så ille, men var ikke den mest spennende. Den kan nok bli noen sin favoritt (ikke så veldig min ) Det kom ikke så mye spenning før slutten og hadde mye unødvendige ting før det store skjedde. Den var litt kjedelig. (hater ikke på boken bare det jeg mener) Altså det som skjedde gikk litt fort men eller så var det en bra bok.
༼ つ ◕_◕ ༽つ
terning kast 3. Den ambefalte alderen for denne boken må nok bli 9 til 12 år. ^_^
Null stress joggedress. 😉 😉 😉


Ingjerd

Ingjerd

Skrevet 10. januar 2022 av Ingjerd på Raufoss skole

Boka er en tegneserie og en krim. Den handler om de tre vennene Cecilie, Leon og Une som sammen med hunden Egon prøver og løse et mysterium rundt en død mann som kanskje har blitt drept.
Det skjer farlige ting under veis.
Jeg syntes boka var bra fordi den er spennende og den var lett og lese. Jeg syntes at boka var litt skummel fordi de hadde med trusler og våpen. Boka passer bra til de som er glad i krim og spenning.


Milita

Milita

Skrevet 7. januar 2022 av Milita på Raufoss skole

bra bok. fordi det er en mysterie . bør lese . 10\10

Vis flere anmeldelser

Til toppen