Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Salamanderprinsen

2020 9 anmeldelser

Dorji er sønn av en prins, men bor med mamma i en campingvogn på Furukollen camping. Mamma forsker på salamandere og drømmer om å få nobelprisen. Dorji drømmer om egen do, siden den i vogna er ødelagt. Men mest av Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Timea

Timea

Skrevet 13. april 2021 av Timea på Presteheia skole

Salamander-prinsen

Salamander-prinsen er en veldig spennende og gøy bok. Jeg likte denne boken veldig godt. Den var litt kjedelig i begynnelsen men den ble gøyere og gøyere utover i boken. Så man burde gi den en sjanse før man gir opp på den. Jeg likte at det ikke var for mye action og ikke for lite heller.
Jeg likte at det var litt bilder i boken også. Jeg anbefaler boken til barn fra 10-14 år som liker bøker om vennskap. Jeg gir boken terningkast 5 og jeg synes boken fortjener en plass i hefte.


2oi2uv

2oi2uv

Skrevet 12. april 2021 av 2oi2uv på gauau

kjedelig bok værste bok noen sine


Eline

Eline

Skrevet 23. mars 2021 av Eline på Presteheia skole

Salamander – prinsen

Salamander – prinsen er en veldig gøy og spennende bok. Boken handler om en gutt som heter Dorji som er sønn av en prins. Han bor på Furukollen camping med mamman sin. Mamman forsker på salamandere og drømmer om få nobelprisen. Men Dorji drømmer om og få sin egen do, siden den i vogna er ødelagt. Men det aller mest Dorji drømmer om er og ikke flytte, nå som han har blitt venn med hun nye jenta i klassen. Jeg synes boken var ganske kjedelig i starten, men når jeg kom lengre inn i boken ble den ganske spennende og gøy. Jeg anbefaler boken for barn som liker humor og vennskap. Terningkast: 5. Jeg anbefaler boken og synes den burde være med i bokslukerprisen.


Elisabeth Lervåg

Elisabeth Lervåg

Skrevet 22. mars 2021 av Elisabeth Lervåg på Strand oppvekstsenter

Tittel: Salamanderprinsen
Forfatter: Elisabeth Moseng
Sjanger: Humor, vennskap og identitet

Boka handler om Dorji som bor sammen med mammaen sin i ei campingvogn uten toalett. Egentlig er Dorji en prins, men livet hans er slettes ikke slik vi forbinder det med prinser. Han går i arvede klær og har dårlig råd. Mammaen hans forsker på salamandere og det er derfor de bor der de bor. Ei ny jente begynner i klassen til Dorji, og hun blir etterhvert god venn med han.

Vi synes at denne boka ble litt dryg å lese. Det er lange uvesentlige ting som blir beskrevet over flere sider. Å få beskrevet salamandere og veien til fellesdoene på en campingplass synes vi blir for kjedelig. Man kunne brukt mye kortere tid på fortelle historien enn de 256 sidene som er brukt. Denne boka synes vi ikke bør være med i bokslukerprisen.
Terningkast: 2


Joaquin

Joaquin

Skrevet 18. mars 2021 av Joaquin på Godlia skole

Salamanderprinsen
Laget av Joaquin Sandaas Guzman
Godlia skole 6c
Boka handlet om Dorji. Dorji er sønnen av en prins, men bor i en campingvogn med moren. Moren forsker på salamandere og har lyst til å få nobelprisen for det. Dorji har lyst på egen do, men mest av alt har han ikke lyst til å flytte når han har blitt venn med Thea, den nye i klassen.
I boka står det at den er en humoristiskroman om vennskap, familiebånd, identitet og om ukjente prinser og sjeldene salamandere.
Jeg synes boka er dårlig. Det syns jeg fordi jeg syns ikke den er noe spennende. Det er fordi det aldri skjer noe gøy for meg. Jeg slutta å lese den. Måten den er skrevet på syns jeg er mer for 4 klassinger en for 6 klassinger. Jeg liker ikke den også fordi når jeg har lest over halvparten og jeg ikke liker den ennå så er det ikke min type bok. En ting jeg likte med boka var at det var litt fakta. Det var at man skal være våt på hendene sine før man bærer en salamander for å ikke skade huden til salamanderen. Jeg klarte rett og slett ikke å leve meg inn i den.
Jeg syns denne boka ikke fortjener å være med i bokslukerprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen