Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Snitch

2021 9 anmeldelser

Plutselig står de rundt Thomas på alle kanter og forlanger jakke, mobil og det aller mest dyrebare han eier. Thomas skjønner at han aldri kan snitche på de som ranet ham. I stedet gjør han noe mye, mye farligere. En Vis hele forlagsteksten

Plutselig står de rundt Thomas på alle kanter og forlanger jakke, mobil og det aller mest dyrebare han eier. Thomas skjønner at han aldri kan snitche på de som ranet ham. I stedet gjør han noe mye, mye farligere. En historie om risikable avgjørelser og uventet vennskap.

Tips til å skrive anmeldelse

Marius

Marius

Skrevet 15. april 2021 av Marius på Valestrand

Snitch av Arne Svingen terningkast 6 siden boken tar opp eit viktigt tema, kor ein blir mobba og trua om at han ikkje må snitche(seie i frå til nokon) han som blir mobba blir tatt frå tlf, ei klokke han fekk av bestefaren før han dødde som og er veldig verdifull og ei jakke. Når han kjem heim spør faren kor tinga er, han sei han mista dei i ei elv.

Eg syntes boka burde vinne prisen siden den tek opp eit viktigt tema.


Niri

Niri

Skrevet 13. april 2021 av Niri på Høgås

Snitch

Tittel: Snitch
Forfatter: Arne svingen
Forlag: Gyldendal 2020
Sider: 211

Handlingen i boka

Handlingen begynner med at hovedpersonen Thomas har blitt ranet. Det var en guttegjeng som gjorde det på t-banestasjonen på Majorstua. De ber om å få telefonen hans, jakken hans og den veldig dyre klokken han fikk fra bestefaren sin rett før han døde. Til slutt sier guttene at hvis han snitcher kommer de til å banke han opp.

Da Thomas kommer hjem til faren sin vet han ikke hva han skal gjøre, faren lurer på hvorfor han ikke kom hjem med jakken. Thomas finner på en latterlig unnskyldning som ender med at han mistet den og telefonen i vannet.

Neste dag når Thomas drar på skolen prater han med Rezad om det og får noen tips, han sier at Thomas må dra til der ranerne holder til og prøve å ta jakken.

Senere på dagen når Thomas har tatt t-banen til Furuseth prøver han å finne et sted jakken kan ligge, han går inn mot en blokk, der kommer en gutt som så ut til å være en del av den raner gjengen som ranet han. Gutt jaget Thomas gjennom hele gata men ensete opp med å få tak i han. Gutten hadde banket opp Thomas så mye at de fant en taxi som kunne kjøre dem på legevakta.

Hva jeg syntes om boka:

Den var en kjempegod bok som det neste alltid skjedde noe i. Handlingen var veldig bra og interessant. Jeg syntes boka var lettlest og vanskelig å legge fra seg. Boka hørtes veldig realistisk ut og kunne nok virket veldig ekte.

Terningkast: 6


Simen

Simen

Skrevet 18. mars 2021 av Simen på Skranevatnet

Denne boken handler om en gutt som heter Thomas. Han blir ranet på Tøyen stasjon. Da må han gi vekk telefonen, passordet til telefonen, jakken sin og en klokke han fikk når bestefaren døde. Han ble også banket opp. Men han kan jo ikke snitche. Tommas velger å bli en av dem, men det er kanskje ikke så lurt. Vennen hans Khalid er en som ofte raner folk, så da får han ofte politiet etter seg, men han blir aldri tatt. Thomas blir med på et opplegg der han skal rane en gutt. Men da får han veldig mange problemer med faren sin.

Sjangeren er action og drama.

Jeg gir denne boken terningkast seks. Den hadde masse tekst og ingen bilder. Det var også gøy at det var en god del banneord, da skjønner jeg mer hvor alvorlig det er. Jeg levde meg inn i boken med en gang. Jeg synes boken tar opp et viktig emne, rasisme. Den var veldig spennende og jeg tror denne boken passer til folk fra 10-13 år.

Jeg synes denne boken skal være en av de ti superfinalistene til bokslukerprisen 21/22.


Avanthi

Avanthi

Skrevet 17. mars 2021 av Avanthi på Byskogen skole

Jeg har lest en 210 siders bok av Arne Svingen. Den heter Snitch. Det er en Drama bok. Det handler om en gutt som heter Thomas som ble rana av noen gutter på Majorstua T-bane. Og hvis han snitcha så sa de guttene at de kommer til å banke han. Etter en stund ble en av de som rana Thomas veldig god venn med Thomas. Han heter Khalid. Khalid lærte Thomas å rane folk og hvordan man slåss. Boka var Super. Jeg syns forfatteren ikke trengte å forandre på noe. Jeg anbefaler boka til 5 til 7 klassinger. Terningkast 6.


Jenny Sofie

Jenny Sofie

Skrevet 16. mars 2021 av Jenny Sofie på Otterøy oppvekstsenter

Snitch
av Arne Svingen
Terningkast 5
Boka passer mest for ungdomskoleelever, men også for de på mellomtrinnet.

«Snitch» handler om en gutt ved navn Thomas som havner i masse trøbbel etter å ha blitt ranet av en gjeng ungdommer. Snitching er helt uaktuelt. Livet hans blir snudd på hodet, og faren hans vet nesten ikke hva han skal gjøre lenger! Mannens egen sønn har begynt å stjele og sloss! Dessuten er Thomas begynt å blitt mer og mer venn med Khalid, en skummel kriminell gutt som driver med raning på heltid. Hvordan skal Thomas klare å komme seg vekk fra alle problemene, uten å vekke politiets oppmerksomhet? Bli med inn i en verden av drama og action, bli med inn i «Snitch»!

«Plutselig står de rundt Thomas på alle kanter og forlanger jakke, mobil og det aller mest dyrebare han eier. Thomas skjønner at han aldri kan snitche på de som ranet ham. Isteden gjør han noe mye, mye farligere.»
Slik har forfatteren valgt å beskrive boka. Plottet er godt beskrevet, men ikke en gang Arne Svingen har klart å forklare alt det morsomme og spennende som faktisk tar plass i denne teksten. Jeg for min del klarte nesten ikke å legge den fra meg, og den følelsen tror jeg ikke det er bare meg som har kjent på. Med mange artige setninger og spenningsfylte sider har forfatteren klart å skrive boka på en gøyal men samtidig smart måte. Frykten til Thomas blandet med Khalids artige kommentarer utgjør «Snitch» til ikke bare å bli en utrolig spennende historie, men også en moro fortelling du ikke klarer å legge fra deg
Da jeg først så denne boka tenkte jeg at sjangeren var litt utenfor min komfortsone, men etter vært skjønte jeg at den egentlig var veldig bra:)

Jeg synes denne boka definitivt fortjener en plass i bokslukerprisen konkurransen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen