Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Snøkattprinsen

2021 27 anmeldelser

I en magisk verden langt borte, hersker snøkattene. De har en lang rekke med stolte konger, men ingen krone. Den forsvant for flere hundre år siden. Legenden sier at det var demoniske rever som stjal kongekronen og kastet en forbannelse Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Lotte

Lotte

Skrevet 16. april 2021 av Lotte på Grødem

Snøkatt prinsen

Forfatter: Dina Norlund
Illustrasjoner: Dina Norlund
Forlag: Egmont
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 146

Denne boken er en tegneserie.
Boken handler om en snøkatt prins som heter Syv. Han har seks eldre brødre. Faren hans har dødd, og nå krangler han og brødrene om hvem som skal bli konge. Brødrene hans synes at han bare er irriterende, så de gir ham et kart til en magisk krone. Mange har lett etter den, men ingen har noen gang kommet tilbake. Han får en ny venn som heter Kit. Hun hjelper ham å finne kronen, og de overkommer mange hindringer sammen.

Jeg liker godt denne boka, men mye av det som skjedde var
forutsigbart.

Jeg anbefaler boka for gutter og jenter 8-12 år.

Jeg gir boka terningkast 5/6.

Lotte Natasha Ritter
Grødem skole 5B


Thea

Thea

Skrevet 15. april 2021 av Thea på Grødem

SNØKATT-PRINSEN

Forfatter: Dina Norlund
Illustrasjoner: Dina Norlund
Forlag: Egmont kids media
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 140

Boka handler om at det er en snøkatt-prins som skal finne en krone. Og hun treffer på en jente som har en hemmelighet.
Men det vet ikke snøkatt-prinsen.

Snøkatt-prinsen er en veldig fengende bok pga. den er så spennende og veldig magisk og mystisk.Jeg synes at boka var veldig magisk og spennende og veldig gøy og lese og ikke for mye tekst.
Følelsene jeg fikk når jeg leste var blanding av spenning og glede
Dette mener jeg fordi det skjedde veldig masse spennende ting i boka
Man får bare lyst til å lese og lese men vil ikke stoppe.
Boka burde ha flere sider og litt mere tekst.

Jeg synes at boka passer for alle som liker magiske bøker.
Jeg tror både jenter og gutter liker å lese denne boka og hvis det skal være alder så må det bli 8-12 år

Jeg gir den terningkast 6 fordi den var veldig bra. Den var bra fordi det var en tegneseriebok og det var passelig mengde tekst og da kan de som er mindre lese den. Jeg likte også bildene. Så bare les selv så finner du det ut.

Thea


Torius

Torius

Skrevet 25. mars 2021 av Torius på Valestrand skule

Snøkattprinsen av Dina Norlund

Eg gjev boka terningkast 4 fordi boka handla om vennskap, den er lett å lese og den hadde ein del bilete. Eg trur at fleire kan like denne boka.

Boka ser gøy ut å lese, på utsida er det bilete av ein fin snøkatt som er hovudpersonen i boka. Boka ser òg spanande og interessant ut. Forteljinga er i fantasiforteljing ein snøkattprins som blei kasta ut av brørne sine. Dei ville at han skulle finne i krone, men eigentleg var oppdraget berre lureri.

Tittelen fortel ikkje så mykje om innhaldet i forteljinga, men den viser kven boka handlar om.


Jenny Sofie

Jenny Sofie

Skrevet 24. mars 2021 av Jenny Sofie på Otterøy oppvekstsenter

Snøkattprinsen
av Dina Norlund
Terningkast 3
Boka passer nok best for alderen rundt 8 år, men anbefales selvfølgelig for alle.

Syv er en liten snøkattprins som lever et flott liv med faren, og brødrene sine. Men en dag dør pappa, og kongeriket står uten en keiser. Syv’s brødre er stolte og gjerrige, og ønsker straks å innta plassen til deres elskede far med å styre blåmen som eldkonge. De blir derfor ikke særlig glade da de finner ut at folket nok helst vil ha lillebroren deres på bare 15 år, Syv, som leder. Brødrene legger da en utspekulert plan for å drive den lille katten bort fra hjemmet sitt og ut på tokt for å finne den savnede kronen…
For mange, mange år siden hadde nemlig en fantastisk eldkonge, og mange slemme magiske rever levd. Begge partene hadde utrolige krefter av aura. En dag bestemte eldkongen seg for å lage en krone full av så mye aura at han kunne bekjempe de slue revene en gang for alle. Dessverre funket ikke dette, og kongen mistet den dyrebare kronen sin samtidig som revene la en forferdelig forbannelse over alle snøkatter. Nå har Syv’s brødre laget et falsk kart til kronen, og gitt det til lillebroren sin med et løfte om at det er gammelt, kongelig kart. Men hva vil skje når Syv finner ut at alt er løyn? Og kan han virkelig stole på den mystiske jenta han møter på veien?

Jeg synes at boka hadde mange flotte illustrasjoner, men ikke like god handling. Eller rettere sagt; handlingen var passe bra, men beskrivelsene ble bare rarere og rarere. Spesielt i starten av boka skjønner du ikke så mye av hva som egentlig foregår! Hele universet i denne teksten er jo funnet opp, og da er det hvertfall viktig at alt blir forklart godt nok. Særlig siden delen jeg forstod minst av var den viktigste delen i boka! Hele historien spinner rundt det plottet, og da synes jeg hvertfall at den skal bli beskrevet godt. Men bortsett fra det, synes jeg selve boka var ganske god. Eller, den passer kanskje bedre for litt mindre barn, men er likevel anbefalt for alle aldere siden den ikke har noe spesielt skummelt i den. For ungdommer blir nok boka litt barnslig, men uansett synes jeg historien var godt funnet på, på en original og ny måte.
Som jeg har nevnt tidligere synes jeg definitivt bildene i fortellingen var bra. De var et veldig godt hjelpemiddel i å løfte teksten opp på et høyere nivå, siden fargene og fasongene var svært originale, og artige.
Grunnen til at jeg valgte å gi boka en treer, er nok mest på grunn av de dårlige beskrivelsene. Likevel er også alderen min en liten nedtur, for jeg er ganske sikker på at jeg ville likt teksten adskillig bedre som 9 åring. Noen ganger var det også vanskelig å se hvem som snakket ut fra tekst boblene, eller hvilken scene på siden som skulle leses først. Disse tre tingene kombinert var nok til at boka ble trukket ned nok til at den totale scoren havnet på 3. Så noen toppscore ble det nok ikke.

Jeg synes ikke denne boka fortjener en plass i bokslukerprisen konkurransen.


olivia

olivia

Skrevet 19. mars 2021 av olivia på vardåsen

Jeg syntes denne boka var veldig gøy fordi det var god fantasi ikke alt for mye tekst bra bilder.Jeg syntes boka passer for jenter og gutter mellom 7 og 10 år og for de som syntes det er lettere og lese bøker med lite tekst. For det er en tegneserie bok

Vis flere anmeldelser

Til toppen