Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sommer med Jo

2021 15 anmeldelser

Denne sommeren skal Frida bli med Jo på hytta, og hun gleder seg til saltvann, sol, is og GØY! Ordene fengsel eller fange skal ikke engang nevnes, og hun skal i hvert fall ikke spørre om hvorfor faren til Jo Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Amalie

Amalie

Skrevet 19. april 2022 av Amalie på Bø skule

Sommer med Jo- Kristine Rui Slettebakken
Amalie 7. klasse

Handling: Boka handel om Jo og Frida som har dratt på hytta til Jo med bestemora hans og faren hans som nettopp har vert i fengsel. På hytta så møter dei ein gutt som heiter Lars, men Jo visste allerede kven han var, men då blir Frida kjent med han. Dei drar ut i skogen og gjer mykje gøy i lag. Ein dag så finner Lars og Frida ein boks. Lars forteller at han ei gong fant den boksen med Jo, men at Jo sprang vekk og blei sur når dei fant den. Lars og Frida holder det hemmelig for Jo, men det går ikkje så bra etter kvart.

Sjanger: Eg trur at sjangeren på boka er sjønnliteratur og drama fordi den har ganske mykje dramatisk som skjer i seg og ganske mykje spenning.

Teksten:
Eg syns at det var passe mykje tekst, men det var nokon gonger litt vanskeleg å forstå den fordi nokon gonger så syns eg at det var litt forvirring om kvar dei var og kva dei gjorde. Eg syns at det kanskje hadde våre litt fint med nokon bilder, ikkje så mange men kanskje nokon få sånn at vi kanskje kunne sett korleis for eksempel hytta til Jo hadde sett ut.

Karakterene: Personene var kule og morosame, men eg syns kanskje at bestemora og Geggen burde vert med litt oftare fordi dei gjorde det veldig morosamt og litt meir gøy.

Temaet: Boka tar opp eit veldig viktig emne om rusmiddler og at man ikkje burde begynne med det og at det kan bli ganske stressande i vertfall i frå det eg såg i boka.

Slutten:Teksten slutter som forventet det var berre overraskende at Geggen skulle være med på den tingen som gjorde sånn at han slutta med rusmidler så det var litt overaskande.

Vanskeleg å legge frå seg: Teksten var litt vanskeleg å legge frå seg vertfall når det sto om dei rusmiddlene, men annet så var det ikkje så vanskeleg sidan eg syns at det var det einaste som eigentleg var litt spennande.

Lett lesing: Den var kanskje litt vanskeleg når det var veldig mykje tekst, men ellers så var den ganske enkel å lese fordi det gjekk så fort og fordi det ikkje var så vanskelege ord.

Det beste ved teksten: Det beste ved teksten var nokk når Lars ga Frida den lappen der han spør om ho ville bli saman med han fordi det var litt morosamt og ganske spennande om ho skulle svare ja eller nei. Det andre som var best ved teksten var også når dei finner ut kva som var i boksen ute i skogen fordi då ga ting litt meir meining kvifor faren hadde vert i fengsel og sånt.

Kvifor teksten var god: Grunnen til at eg likte teksten var fordi det var eit koseleg tema, fordi karakterene var veldig kule og morosame, fordi den ikkje var så veldig vanskeleg å lese og fordi den hadde mykje drama og den var spennande.

Tekstens svakhet: Det som irriterte meg litt med teksten var at det ikkje var så mykje skreve om bestemora og Geggen. Eg syns at dei burde ha vert litt meir med fordi eg syns at dei var morosame og kule karakterer. Eg syns og at litt av bokas svakhet var at eg nokon gonger blei litt forvirra i teksten om for eksempel kvar dei var elller kven dei var med.

Bør andre lese boka?: Eg syns at andre burde lese boka fordi den tok og mange viktige tema som rusmiddler og vennskap. Eg syns kanskje mest at boka passer for folk i frå 5-8 klasse på grunn av dei sterke temaene.

Bør boka vinne bokslukerprisen?: Nei, eg syns ikkje akkurat at denne boka burde vinne den. Eg syns at den hadde litt mange små svakheter, men eg syns og at andre plasser i boka så var den god og koselig.

Terningkast:Mitt terningkast til boka må bli ein 4. Fordi dei gode tinga med boka var at det var kule karakterer, det var koselig at det handla om sommaren, det var litt drama og fordi det handla om eit spennande tema som då var for eksempel rusmiddler og vennskap.
Dei 2 grunnen til at eg ikkje likte boka var fordi teksten kunne bli litt forvirrande og fordi i teksten så sto det ikkje så mykje om bestemora til Jo og Geggen og dei var ganske kule karakterer syns eg.


Helena

Helena

Skrevet 31. mars 2022 av Helena på Svortland skule

Sommar med Jo
Boka handlar om Frida som reiser på hyttetur med Jo, faren og bestemora. Ho ønskjer at Jo skal få ein kjempefin ferie. Faren til Jo har vert i fengsel, men dette liker ikkje Jo å snakke om. Frida veit ikkje kvifor han har vert i fengsel.
Eg likte ikkje så godt boka og klarte ikkje å lese den ferdig. Eg var litt spent på kva faren held på med og kvifor han var i fengsel. Men eg synest boka vart litt kjedeleg og litt for lang. Eg gir boka terningkast 2.


Magnus

Magnus

Skrevet 29. mars 2022 av Magnus på Høknes barneskole

Hei jeg er Magnus fra 7 trinn. På starten av denne boken var det veldig vanskelig og forstå det kom folk ute av ingen plass og det var vanskelig og huske hvor mange år de er eller hva de het. Men jo lengre jeg leste den jo bedre blir den. Jeg fikk en sånn godt følelse i kroppen av denne boken og jeg synes det er veldig vanskelig og lese bøker og få en føle noe men denne gjorde det med denne. Jeg følte den var gøy og denne var godt og jeg leser ikke bøker så ofte men denne er jeg glad jeg leste. Jeg synes flere burde lese denne boken for og få en sånn godt følelse også men på starten kan det være litt vanskelig men den blir bedre når du kommer lengre så er det en dårlig situasjon men denne boken klarer og gjøre det bedre. Det er veldig bra slutt jeg ble godt og varm i kroppen nå gleder jeg meg til sommeren. 10/10 🙂


Oliver

Oliver

Skrevet 29. mars 2022 av Oliver på HBS

Sommer med jo handler om en jente som heter Frida som drar til hytta til jo. Der så overnatter de i en hule så leker de nødt eller sannhet. De forteller en historie som handler om noen som heter strike-marja. De fisker krabber. De spiser vafler.

Jeg synes at boka var bra fordi ikke nok action.
Anbefaler boka.
Terning kast 4.


Ida Emilie

Ida Emilie

Skrevet 29. mars 2022 av Ida Emilie på Høknes barneskole.

✨Sommer med jo✨
Sommer med jo handler om Frida som skal være med Jo på hyttetur i sommerferien. På hytteturen skjer det mye rart. Jeg ble glad når vi leste den fordi den ga meg sommerfølelse, Den ga deg ganske mange spørsmål som du ikke fikk svar på med en gang, det gjorde den spennende. Jeg synes boka var ganske bra fordi den var spennende og fikk deg til å tenke, å lure på hva som skjer videre i boka. forfatteren hadde forklart alt veldig bra så du greide å lage bilder i hode. boka var bra og jeg gir den terningkast 4 eller 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen