Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Spådama i 7B

2020 20 anmeldelser

Kven lurer kven? Nina har begynt på ny skule for fjerde gong. Ho kjenner ingen i 7B. Men ho kan fortelje dei nye klassevennene sine kva som vil skje om nokre minutt og i neste time. Rykta begynner å gå: Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

Linnea ❤️

Linnea ❤️

Skrevet 16. april 2021 av Linnea ❤️ på Skjerstad oppvekstsenter

Spådama i 7b Bokanmeldelse

Spådama i 7b handler om å flytte til en ny plass og å prøve å få en plass i gruppa.
Jeg synes boken var bra, fordi jeg følte at jeg var der. Jeg synes at det var litt dumt at den var på nynorsk. Underveis ville jeg lese mer for å vite hvordan det utviklet seg. Jeg synes at Spådama I 7b burde være med i årets boksluker pris. Terningkast 5.


Andrea

Andrea

Skrevet 16. april 2021 av Andrea på Skranevatnet skole

Bokanmeldelse av Spådama i 7B

Forfatter: Harald Nortun

Spådama i 7B handler om jenten Nina som begynner på en ny skole. Nina prøver så godt hun kan og være likt, men det går ikke helt som planlagt. Etter at Nina hører ting på lærerværelset bestemmer hun seg for å lure klassen med at hun kan spå. I begynnelsen tror ingen på henne men etterhvert som spådommene faktisk blir sanne er det folk som begynner og tro. Etterhvert kommer det ut av kontroll og Nina må prøve og fikse det, Vil hun klare det? Boken starter litt med at hovedkarakteren Nina forteller oss at hun begynner på en ny skole hvor hun kjenner ingen.

Boken har sjangeren drama men har også litt humor i seg.
Jeg synes denne boken var ganske god og fin for barn i tiårsalderen. Boken var en fin og spennende bok, og jeg likte særlig godt midtdelen. Jeg syntes det var fine og korte forklaringer, og jeg syntes også det var fint at det var litt engelsk innimellom. Jeg syntes det var en fin avsluttning som var veldig forventet etter å ha lest boken. Boken var også en fin lengde på bare 136 sider så det er en veldig fin bok som du kan lese på en dag eller to.

Det jeg ikke likte var at den var på nynorsk så hvis du leser bokmål kan den være vanskelig og lese får barn under ti år. Jeg synes også det var litt ekkelt det som skjedde med Jonas en av karakterene i boken. Jeg skulle også ønske det var bilder sånn at man ordentlig kunne se hva som skjedde og hvordan det så ut og sånt.
Boken var ikke lett og leve seg inn i for meg, men kan kanskje være lett for noen som for eksempel også har begynt i en ny klasse og prøver å passe inn.

Jeg synes at noen av personene i boken er kule mens andre er det ikke. For eksempel synes jeg at Nina hovedkarakteren er kul, men jeg skulle ønske hun sto litt mer opp for seg selv. En av de karakterene jeg ikke liker er Adrian. Han var frekk mot Nina dagen hun starter og ga henne aldri en sjanse som jeg syntes var ganske teit.

Jeg syntes boken tar opp et viktig emne, det emne er at Nina prøver så hardt og passe inn at det får henne til og gjøre dumme ting. Det tar også opp litt utpressing som du får høre Adrian og Jonas gjøre mot Nina.

Det varierte litt gjennom boken hvorvidt det var lett å legge den fra seg. Jeg vil gi denne boken en 4/6 fordi den var på nynorsk og hadde ingen bilder men alt i alt var det en fin bok, jeg syntes denne boken burde være superfinalist, men kanskje ikke vinneren.


Theodor

Theodor

Skrevet 16. april 2021 av Theodor på Skjerstad oppveksenter

Spådama i 7b.
Skrevet av Harald Nortun. Forlag: Samlaget.
Boken handler on Nina som flytter tilbake til Norge.
Hun starter med at hun kan spå så tar det helt av.

Jeg synes boken er grei, helt greit skrevet.
Tenringskast 4.
1.Boken er spennene.
2.Boken er litt morsom.
3.boken var greit skrevet.
4.boken er relevant.
1.boken kan være litt kjedelig.
2.boken er skrevet på nynorsk.


Josefine

Josefine

Skrevet 15. april 2021 av Josefine på Valestrand skule

Spådama i 7B 136

Forfattar: Harald Nortun

Eg gjer denne boken terningskast 5 fordi den var gøly og interisang.

Eg synest denne boken var gøy og interisang fordi dette er noe son faktisk kunne ha skjedd i virkelighaten, denne boken har også masse drame og det er alltid noe som foregår. Denne boken anbefaler eg til fork som liker drama og spening.

Boken handler om en jente som heter Nina som begjyner på ny skole og har ingen venner og er helt alene, Nina har ogsåen lille bror. Folk begjynte å tro at hun kunne spå og se i framtida men det kunne ho egentlig ikke det var bare noe folk trudde, men ho spilte med son at de trodde at hun faktisk kunne spå. Det var ikke så noen som ikkje trodde på at Nina kunne spå og gjor narr av ho, men det var heldigvis noen som trudde på at hunn faktisk kunne spå, og det var en jente som trodde på hon og da ble de venner. Nina ble spurt mangen ganger om ho kunne spå for de og hun sa alltig bare noe ho bare kom på rett i slengen. Nina og vennen hennes begjynte å spå folk oftere men ho fikk betalt for det.

Eg synest at denne boke fortener å veæe med i finalen til Bokslukerprisen.


june

june

Skrevet 15. april 2021 av june på Valestrand skule

Spådama i 7b

Av Harald Nortun

136 sider

Boka hander om en jente som heter Nina og som akkurat har flytta og skal begynne på en ny skole. Hun har bodd i Brussel før der alle snakka engelsk og ho blei kalla “the norwegian girl” og ho blei ofte erta og sånn. Så nå når hun skulle begynne på en ny skole føler hun at hun må gjøre noe for at hun skal bli likt i den nye klassen. Etter litt kommer det et rykte om at Nina kunne spå. Nesten alle trodde på det borsett fra mobben Jonas og en jente som heter Tatjana. Så gidde hun folk falske spådommer, som hun fikk fra ting hun hadde hørt at skulle skje senere sånn at folk trodde på henne og at spådommene ble oppfylt. Etter hvert så ble det litt mye og for at folk skulle tro på henne så måtte hun ødelege ting og sånt.

Boka er litt dramatisk og den en liksom sånn at du tror at det blir avslørt men så blir det ikke det likevel.

Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen