Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Spøkelsesvenn. Det første møtet

2021 27 anmeldelser

Alle vil ha en bestevenn. Men hva gjør du hvis bestevennen din er et spøkelse? Magnus har nettopp flyttet til Vandredal, og sliter med å finne seg til rette. Vennene Chris og Even liker å gjøre rampestreker, mens moren til Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Thomas og Didrik

Thomas og Didrik

Skrevet 29. april 2021 av Thomas og Didrik på Grødem skole

👻Spøkelsevenn👻

Forfatter:Michelle Tolo
Illustrasjoner::Michelle Tolo
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 102

Boken handlet om en gutt som het Magnus og han hadde nettopp flyttet til en ny plass fordi moren hadde fått en bedre jobb. Der Skulle han starte på en ny skole. Han ville ingen ting fordi han hadde nettopp mistet katten sin Blåveis, men en dag skulle de kjøpe gresskar og da så han en liten porselens versjon av den døde katten sin. De kjøpte den, men så skjedde det noe….

Vi syntes begge at boka var veldig spennendes og vanskelig og legge fra seg. Boken ble ekstra gøy fordi den var en tegneserie. Boken var veldig kul og vi likte godt tegningene.

Vi anbefaler boka for gutter og jenter for 8 til 11 år

Vi synes at boken passer inn som en av de beste bøkene i Bokslukerprisen, så vi gir den terningkast 6.

Thomas og Didrik 5B
Grødem skole.


🦋🤍Tara🤍🦋

🦋🤍Tara🤍🦋

Skrevet 23. april 2021 av 🦋🤍Tara🤍🦋 på Snarøya skole

Spøkelsevenn, skrevet av Michelle Tolo.

Jeg syntes spøkelsvenn er en veldig fin og morsom bok, det handler om livet med en spøkelsesvenn. Det skjer mange oppturer og nedturer. Magnus er hovedpersonen, han har nettopp flyttet til Vandredal, det er veldig mystisk og ikke minst rart der. Denne boken kaller jeg litt blanding av drama og fantasy fordi det handler om en venn som er ett spøkelse men i tilleg så skjer det mye med venner og hjemmelivet. Jeg opplever at denne boken er litt trist og det er veldig mye ensomhet i denne boken, men jeg syntes det er bra at man kan få en venn som er spesiell. Jeg syntes boken passer for 9-15 fordi
Man kan skjønne historien om man kan forstå teksten, jeg har lagt merke til at det er mange forfattere som skriver bøker som jeg på en måte ikke forstår. Det liksom som at jeg ikke kommer helt inn i historien men helt omvendt med denne! Denne boken er så spesiell og vakker. Jeg gir terningkast 10/10!
Anmeldelse av Tara På Snarøya skole


Sara 5B

Sara 5B

Skrevet 23. april 2021 av Sara 5B på Snarøya skole

Jeg syntes at spøkelsesvenn var en fin bok, temaet var vel vennskap og være snille med vær andre.Det var jo en tegneserie bok med fine bilder og det var bra lagd. Jeg likte personene i boken de virket snille, jeg syns det ikke var så mange beskrivelser i boken, men det gikk greit.
Det skjedde ting egentlig veldig fort, men da var det ikke så mye som skjedde. Den var enkel å lese det var ikke så mange vannsklie ord som jeg ikke greide å uttale. Boken ente selvfølgelig bra til slutt, jeg ville kanskje ikke lest denne boken til vanlig, jeg syns den burde hatt litt mer spenning.
Jeg likte boken, men kunne være litt kjedelig noen ganger. Det handlet om en gutten Mangnus som flyttet til en ny by, der møter han spøkelset Saga. Denne boken var fantasy for det var jo skapninger som ikke finnes i virkelig heten.

Det var ikke en dårlig bok, men den var ikke super bra heller den var sånn passe. Det var noen deler av boken som ikke var så bra og det var noen som var det. Jeg gir boken terning kast 4.


leon

leon

Skrevet 23. april 2021 av leon på grødem

Spøkelsevennen 1

Forfatter: MICHELLE TOLO
Illustrasjoner: MICHELLE TOLO
Forlag: ASCHEHOUG
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 102

Denne boken handler om person Magnus, Saga, Chris og Even.
Denne
problem: Magnus kastet katten figuren til Saga så ble Saga lei seg og ville aldri snakke med Magnus igjen, han Magnus tok med seg badebuksa kledde av seg så tok han et tau knutet det tauet med en livredd fingring.

Plass: skogen,hjemme hos SAGA bestevenn som er snill i boka og er ikke sint på Saga,biblioteket og på skolen.

jeg ble sykt spent og sykt gira verdens beste
bok

jente og gutter 8-12
forfatter:leon


Matias

Matias

Skrevet 22. april 2021 av Matias på Snarøya skole

Denne boka heter spøkelsevennn. Boka handler både om en person som flytter til et annet sted. Der likte han seg ikke, men når han og moren skulle på butikken så fikk han en katte figur. Inni katte figurden bor det et spøkelse. Resten av boken handler om vennskapet til spøkelse og hovedpersonen.
sjangeren er vennskap og tegneserie.
Jeg syntes boka var veldig bra fordi den var morsomm kul og litt rar.
Boka passer for barn i alle aldre.
Boka er litt anbefalt.

Teningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen