Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Spøkelsesvenn. Det første møtet

2021 27 anmeldelser

Alle vil ha en bestevenn. Men hva gjør du hvis bestevennen din er et spøkelse? Magnus har nettopp flyttet til Vandredal, og sliter med å finne seg til rette. Vennene Chris og Even liker å gjøre rampestreker, mens moren til Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Elinor Nordviken Holje

Elinor Nordviken Holje

Skrevet 20. april 2021 av Elinor Nordviken Holje på Fredheim skole

En gutt som heter Magnus og moren hans flytter til en by som heter Vandredal. Han begynner på skolen der. To gutter møter han på skolen og er et år eldre enn Magnus. De er «bøllene» på skolen Chris og Even. Magnus syntes de er kule. Etter hvert får de Magnus til å gjøre litt bøllete ting, som å tagge på vegger. Moren til Magnus og Magnus skulle dra ut i sentrum for å kjøpe gresskar, på veien så så Magnus gjennom et vindu. Det var en liten katte-figur. Han kjøpte den, på Halloween så kom det et spøkelse ut av figuren. Hun het Saga, hun hjalp Magnus med lekser og prøver, og Magnus hjalp henne med finne bøker og lese.

Jeg syntes denne var en veldig bra fantasi bok. Jeg har egentlig ikke lest fantasi bøker, men denne boka traff meg virkelig. Jeg syntes det er veldig gøy med tegneserie, og denne var det. Det var perfekt mengde med skrift på hver side, og veldig beskrivende sider, så veldig lett å forstå. Jeg syntes at denne burde bli med i bokslukerprisen.


Ylva

Ylva

Skrevet 19. april 2021 av Ylva på Fredheim Skole

•Spøkelsesvenn•
Forfatter: Michelle Tolo
Hovedpersonene: Saga, Magnus, Chris og Even.
Handling:Det handler om en gutt som heter Magnus som flytter til Vandredal Sentrum. De flytter fordi moren hans har fått ny jobb som går ut på at hun fikser ting. Byen er over ett tusen år gammel, så tingene faller ned og blir ødelagt. Magnus starter på ny skole og får to nye venner, men de kompisene gjør ting som ikke er lov. Han blir dratt med på det, så moren blir skuffet. Så en gang dro moren og Magnus for å dra og kjøpe gresskar, da ser Magnus noe igjennom et butikk vindu. Det er en liten kattefigur som ligner på katten til Magnus. Han lurer på om han kan få den fordi katten hans er død. Da det var Halloween så dro han, Chris og Even ut til et hus der det er ingen hjemme, de kaster doruller over huset til noen. Og Magnus sier til katte figuren sin at han savner katten sin. Da kommer noe blått ut av kattefiguren!!

Jeg likte boka fordi den var fantasi og tegneserie, og boka var både spennende og morsom. Jeg syntes det var nok tekst på hver side. Men skulle ønske at dagene i boka ikke gikk så fort, at det sto litt mer enn bare (en uke senere).
Jeg tenker at denne boka passer for alle aldere, men tror at de som er under 13 eller 12 liker best å lese den.
Jeg syntes boka burde komme i bokslukerprisen. Det er også en film om denne boken.
Terning kast: 5 av 6


Lena

Lena

Skrevet 16. april 2021 av Lena på Fredheim

En spøkelsesvenn

En spøkelsesvenn handler om en gutt som heter Magnus som har flyttet og byttet skole. Han hadde en katt før men den hadde dødd. På den nye skolen blir han venn med de litt større gutta som lager mest bråk på skolen. En dag går moren og Magnus forbi en butikk og i vinduet ser Magnus en kattefigur som ligner helt på den gamle katten som de hadde. Moren sier at han kan få den hvis han skjerper seg litt på skolen. Siden han ikke var den beste akkurat. Med det han ikke vet er at det er et spøkelse som er festet fast i kattefiguren……

Hovedpersonene: Magnus, Saga, Kris og Even
Illustratør og Forfatter: Michelle Tolo
Sjanger: Tegneserie – spenning og eventyr
Sider: 102

Jeg gir boken terningskast 5🎲
• jeg likte bildene Frode de var bra tegnet og fargerike.
• jeg skulle ønske det var litt flere sider
•starten av boken var ikke så brå syntes jeg
•slutten var litt uforventet forde den sluttet så brått.
• forsiden passet bra til boken

Anbefaler fra 8 år og oppover


Thomas og Didrik

Thomas og Didrik

Skrevet 16. april 2021 av Thomas og Didrik på Grødem skole

👻Spøkelsevenn👻

Forfatter:Michelle Tolo
Illustrasjoner::Michelle Tolo
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 102

Boken handlet om en gutt som het Magnus og han hadde nettopp flyttet til en ny plass fordi moren hadde fått en bedre jobb. Der Skulle han starte på en ny skole. Han ville ingen ting fordi han hadde nettopp mistet katten sin Blåveis, men en dag skulle de kjøpe gresskar og da så han en liten porselens versjon av den døde katten sin. De kjøpte den, men så skjedde det noe….

Vi syntes begge at boka var veldig spennendes og vanskelig og legge fra seg. Boken ble ekstra gøy fordi den var en tegneserie. Boken var veldig kul og vi likte godt tegningene.

Vi anbefaler boka for gutter og jenter for 8 til 11 år

Vi synes at boken passer inn som en av de beste bøkene i Bokslukerprisen, så vi gir den terningkast 6.

Thomas og Didrik 5B
Grødem skole.


Lucas

Lucas

Skrevet 16. april 2021 av Lucas på Fredheim skole

Spøkelsevenn
Boka heter: Spøkelsesvenn
Forfatter: Michelle Tolo
Sjanger: Vennskap

Den handler om en gutt som heter Magnus. Han har nettopp flytta fra hjemmet sitt og det er litt vanskelig for han på starten. På første skoledag knuste han ett vindu ved ett uhell. Da får han masse kjeft for det og moren hans ble veldig sur. Han gikk opp til rommet sitt og tenkte på Blåveis. Det er katten hans og han savner den veldig mye. Men en dag fant han og moren hans en liten dukke som så akkurat ut som Blåveis. Da ble Magnus kjempeglad og han fikk lov til å kjøpe den. Han hadde også fått seg to venner. De heter: Chris og Even. De er ikke særlig snille mot Magnus. Men en gang de skulle ut for å gå knask eller knep, så skjedde det noe med kattefiguren som endra livet hans.

Jeg likte boka godt fordi den var bra skrevet og fordi teksten passet til bildene. Den var veldig spennende, og det var så interessant å lese fordi det var noe som skjedde hele tiden og du visste ikke hva som kom til å skje. Boka passer til de som liker tegneserie. Jeg gir boka terningkast 5/6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen