Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Steinportalen

2021 12 anmeldelser

Doffen, Synne, Hauk og Kim er tilbake og denne gangen blir de venner med et lite troll som har rømt hjemmefra. I Underverdenen, der Buste kommer fra, lurer det mange farer. Kim finner et mystisk egg, de må passe seg Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Hanna

Hanna

Skrevet 17. april 2021 av Hanna på midtbygda

Tittel på boka: Steinportalen
Forfatter: Milli Evina Sperre og Ivan

Boka handler om DFHK- Gjengen de hetter Doffen, Synne, Hauk og Kim
De var på biblioteket en dag også så de noe rart som kom ut av noe. Det var et søtt litte troll som het Floke. De kom inn i steinportalen og der skjedde det masse rart. Det var et dyr som fikk nøkkelen som er viktig og trollpappaen fikk noen magiske solbriller sånn at han ikke trengte og stivne på grunn av sola.
Boka er sjanger eventyr og spenning.
Jeg likte boka den var spennende kommer sikkert til å lese bok nr 2. om den kommer.

Terningkast: 4/6


Erik

Erik

Skrevet 16. april 2021 av Erik på Skjerstad oppvekstsenter

STEINPORTALEN
Forfatter, Sperre og Kjartan

Jeg synes den var kjedelig fordi handlingen var rotete. Og det var nesten ingen bilder og de bildene var dårlig. Likte ikke personene og det var Alt for mye tekst. Jeg ramlet ut hele tiden. Og lurer på hva den hadde med steinportalen.

Hauk finner en stein i skogen med hjelp av biblotikaren karen finner de. Ut hva den mystiske steinen var. Doffen, kim, Synne og hauk drar til underverdenen der finner de et egg dte klekker og det blir en katte drage.

Terning kast. 2/6


Karoline Aurora

Karoline Aurora

Skrevet 16. april 2021 av Karoline Aurora på Skjerstad oppvekstsenter

Steinportalen

Forfatter: Sperre & Kjartanson. Illustratør: Lindsay Pollock

Steinportalen handler om DHSK gjengen/Doffen, Hauk, Synne og Kim. De finner en stein som viser seg å være en nøkkel til underverden der det finnes troll. Det er to trollunger DHSK blir venner med som heter Buste og Floke.

Jeg synes den ligner på Minecraft fordi underverdenen finnes i spillet. Og den ligner på askeladden og dovregubbens hall fordi det er nøkken og huldra i boka sånn som i filmen.

Denne boka gir jeg terningkast 5 fordi den var spennende men det var litt dumt at den hadde huldra og nøkken.
Jeg synes boka burde være med i Bokslukerprisen.


Elissa

Elissa

Skrevet 15. april 2021 av Elissa på midbygda skole

Forfatter: Millie Evina sperre og Ivan kjartanson
tittel: steinportalen

Boka handler om noen venner som finner en stein i skogen som viser seg å være en magisk nøkkel til underverdenen. De drar til bibliotekaren som heter Karen og er en heks. Og hun prøver å finne ut mer om steinen. Biblotekaren sier at de må komme tilbake senere. Senere den dagen når de kom til biblioteket var ikke Karen der men de så små isoporkuler som lå utover gulvet og hørte knasking rundt hjørnet i biblioteket. De går bort til knaskingen og der ser de et troll, et bitte lite troll som knasker i seg isoporkuler fra sakkosekken. Når trollet ser de hopper han inni sakkisekken. Men de og trollet blir fort kjent. Trollet heter Buste. Og han sa til dem at han måtte få tilbake steinen og at de skal bli med han til underverdenen. Når de har vært i underverdnen ser plutselig Synne et veldig fint egg som hun tar med seg hjem. Den neste dagen har egget klekt og en kattedrage gikk rundt i huset til Synne og hun kaller kattedragen Glitre.

Jeg liker denne boka det skjedde noe hele tiden, men jeg synes at handlinga kom litt fort

Men den er bra jeg gir den terningkast 4\6


Melissa

Melissa

Skrevet 15. april 2021 av Melissa på Midtbygda skole

Tittel på boka: steinportalen.
Forfatter: Milli Evina sperre og Ivan Kjartanson.

Steinportalen handler om en gjeng som heter DSHK-gjengen. Gjengen består av Doffen, Synne; Hauk og Kim. En gang ble Hauk bitt av en flaggermus, så han blir forvandlet til en når han er redd. Kim får katteøyne når hun kommer i nærheten av magiske ting. Synne har en gullmynt som kan føre henne til andre steder. Doffen kan løpe skikkelig raskt når han blir sint.
På et bibliotek finner de en trollunge som heter Buste. Buste tar dem med seg til underverden der Buste bor. Buste har en søster som heter Floke. Foreldrene til Buste og Floke er kong Håret og dronning Lugg. De finner ut at huldra har stjålet en magisk trollkniv. I underverden finner de en kattedrage som de kaller Glitre.
Jeg syntes at boka er spennende og gøy fordi det er magi, fantasi og en kattedrage med i den.
Jeg gir terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen