Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Supertorsken

2020 17 anmeldelser

I middelalderen sto tørrfisk av torsk for 80% av Norges eksportinntekter. Nidarosdomen ble bygd av penger fra tørrfiskhandelen og byer som Bergen, Ålesund og Kristiansund er i hovedsak etablert ved hjelp av penger fra fisket. Det var torsken som ga Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Nathalie

Nathalie

Skrevet 28. februar 2020 av Nathalie på venstøp skole

Supertorsken
Av: Lise I. Osvoll

Boken handler om ulike torsker. Det er en faktabok på 39 sider. Boken er veldig lettlest. Den har mye bra fakta om torsk og de ulike typene og hva og hvordan vi brukte den. Sidene henger ikke helt sammen så alle sidene har ulik innhold, men alt handler om fisk og torsk. Den er mest om torsk i middelalderen og tid langt tilbake. Den handler også litt om hva som skjedde da og ikke bare om torsk, men mest om torsk og Norges historie med torsken.
Jeg syntes denne boken var veldig lett og kjapp å lese. Jeg leste denne på 15 minutter. Den har ikke så mye tekst. Den har en halv lillefinger størrelse. Den har heller ikke så mange sider. Den var egentlig ganske kjedelig, men for noen er den kanskje morsom og spennende og de lærer kanskje noe å. Det jeg ikke likte med teksten var at den var ganske liten.
Jeg syntes denne boken var ganske kjedelig fordi jeg er ikke så glad i faktabøker. Tegningene passet bra til teksten men de kunne brukt mer tid til å gjøre dem enda bedre. Jeg syntes denne boka ikke burde være med i bokslukerprisen 2020\2021.

Anmeldt av Nathalie


Amadeus

Amadeus

Skrevet 28. februar 2020 av Amadeus på venstøp skole

Super Torsken
Forfatter: Lise Osvoll
Historien med torsken som hovedpersonen.
Fisken som bygde Norge.
Denne boka handlet om torsken som bygde Norge. Torsken har 80 prosent av Norges eksportinntekter. Barna kutter torske tunger den dag i dag. Den handler også om at torsken ikke var bare god på matpakke men også ble etter hvert en nyttig handelsvare. På grunn av de gunstige forholdene for fiske og tørking vokste den første byen Vågar frem i Nord-Norge rundt år 1100 I Bergen ble fisken målt og veid og sendt til ulike land i Europa. Torsken har et skjegg, hvis du ser fisk med skjegg så er det en torsk

Denne boka synes jeg var bra som en faktabok, men også litt kjedelig. Det var litt ekkelt fordi barna kuttet ut torsketunger. Jeg likte boka veldig fordi jeg liker å lære om fisker. Denne boka gir jeg en 4 av 5 stjerner. Denne boka burde absolutt bli med i bokslukerprisen! Jeg syntes at boka passer fra 6 til 40, for min skyld fordi gamle menn og damer leser også om fisker å sånn, men jeg syntes fra 6 til 12. Boka var litt kjedelig, men også litt spennende.
Anmeldt av Amadeus


Erik

Erik

Skrevet 28. februar 2020 av Erik på Venstøp

SUPERTORSKEN
Av Lise I. Osvoll
Den handler om osen vi i Norge og andre land bruker torsken. For det meste har vi normen bruk tørrfisk i Norge. Det er mange visste du at og det er bra siden jeg lærte mye av de visste du at. Det er mye fakta i boka og vis du liker fakta passer denne boka for deg. Det var vaneli og kjøre båt for å levere fisk til andre land. Det var vaneli og bytte tørrfisk mot hvete og annet ting. Jeg syntes at boka er ganske bra siden det er ikke den vanskeligste boka og at det er en bok som passer for de som sliter med og lese har dysleksi eller noen som vil lese noe som el litt lett. Jeg lærte litt om torsken og osen den den ble brukt. Jeg syntes at boka er i trappetrinn 2 siden den er litt lett og det står så mye på hver side. Det er en lærerik bok som jeg vil tipse og lese. Jeg syntes at boka kunne ha hatt litt flere sider den har sirka 50 sidder i boka. Jeg gir boka en 5 av 6. Jeg syntes at boka skal være med i bokslukeprisen.

Anmeldt av Erik Hardli


Synne

Synne

Skrevet 28. februar 2020 av Synne på Venstøp

Super torsken
Av lise l. Osvoll

Dette er en fakta bok som handler om torsken. Den har veldig lite skrift, og mye bilder. Denne boken passer for 2-7. fordi den har mye bra fakta, og enkel og lese. Denne boken handler om hvordan vi greide oss uten olje, og hvor mange torskearter det egentlig finnes.
Jeg vill gi boken terningkast 4 fordi jeg synes fakta bøker er litt kjedelige. Men denne boken er en fakta bok men samtidig er den litt morsom fordi den har litt morsomme bilder på siden, og det gjør at det blir mye enklere å forstå innholdet i teksten.
Jeg synes denne boken burde være med i bokslukerprisen 2020.

Synne


Eivind

Eivind

Skrevet 28. februar 2020 av Eivind på venstøp skole

Super torsken
Av Lise l. Osvoll

Super torsken handler om hvordan torsken ble en viktig resurs i Norge. Om forskjellige torsketyper. F.eks.: tørrfisk, skrei, fjor-torsk og kysttorsk. Og historier om torsken. Det gamle navnet torsk betyr tørrfisk. Torskemammaer bærer på flere millioner torskeegg. Boka er en faktabok.
Jeg synes boka er litt kjedelig fordi den handler bare om torsken. Kunne vært litt mer morsom.
Jeg synes ikke den burde være med i bokslukerprisen 2020.

Anmeldt av Eivind

Vis flere anmeldelser

Til toppen