Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sykt barnslig

2020 25 anmeldelser

En sprudlende, humoristisk og varm roman om å ville forbli barn for alltid. Snart tolv år gamle Trine Halvorsen vil ikke slutte å leke, og hun vil i hvert fall ikke at mamma skal få seg ny kjæreste. For da Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Elinor Nordviken Holje

Elinor Nordviken Holje

Skrevet 16. april 2021 av Elinor Nordviken Holje på Fredheim Skole

Sykt barnslig
Hovedpersonen Trine har det vanskelig. Noah, Trine og Stina har alltid vært bestevenner. Men en dag begynner Stina og henge med Amina og de to er plutselig ikke så barnslige lenger. De gjør narr av Trine fordi hun fortsatt leker og de begynner også og kalle henne for Enhjørning fordi hun hadde tenkt å ha på seg en enhjørning onepiece på skoleballet. Så når de to er blitt «ungdommer» er Noah den eneste «barnslige» vennen Trine har. Men Noah skjønner ikke så mye om jente-drama, så det er vanskelig for Trine og snakke om jentedrama til han, derfor prøver Trine og få Stina tilbake. Stina har blitt veldig annerledes enn da hun var med Noah og Trine, derfor er det vanskelig for Trine og komme imellom Amina og Stina.. Det blir enda verre når moren til Trine får seg en ny kjæreste. Noah og Trine prøver hardt for å finne ut hvem denne mannen er. Trine har en venn som er en postmann. Hun kaller han for Pat. Han skriver alltid lapper, Trine tror at lappene er til hun, men hvem er de egentlig til? Noah og Trine prøver å gjøre sånn at moren til Trine slår opp med denne personen og gjør masse dumme ting mot han, men er det riktig person?..

Jeg syntes denne boka var veldig bra, det var akkurat passe mengde tekst. Jeg valgte denne boka fordi jeg leste baksiden. Den blir mer og mer spennende utover. Jeg håper flere kan lese denne boks og gi ulike meninger om den. Forsiden frista det meg ikke så mye, men når jeg først fikk lest baksiden så bare «den tar jeg»!! Jeg håper at denne blir med i bokslukerprisen!


Mia

Mia

Skrevet 13. april 2021 av Mia på Fredheim skole

Sykt barnslig
Forfatter: Morten Solheim
Sider: 186
Hovedpersonen: Trine
Sjanger: Drama og vennskap

Handling: Bestevennen til Trine, Stina begynner og bli mer ungdom. Hun slutter og leke med Trine, og begynner og henge med Amina. Hvis Trine vil fortsette og henge med Stina må hun begynne og bli mer ungdom og sminke seg. Nå begynner Trine og mistenke at mamma har fått seg kjæreste.

Det jeg synes om boka: Jeg gir boka terningkast 5/6✨ Den var ganske bra. Fordi det alltid skjedde noe, den var umulig å legge fra seg. Jeg ble overrasket at den var bedre enn forventet. Det kunne kanskje vært noen bilder. Jeg likte at forfatteren beskrev personene og følelsene bra og når ting skjedde. Det var akkurat passe tekst og hver side skjedde det noe gøy. F.eks at Trine skulle prøve og bli mer moden, at de spionerte på daten, krangel eller at Trine gikk med enhjørningdress, det var morsomt. Når jeg for første gang så boka fenget den meg ikke, men når jeg begynte å lese på første side var det kjempebra! Jeg synes den fortjener en plass i Bokslukerprisen 2021/2022.


Silje

Silje

Skrevet 9. april 2021 av Silje på Fredheim skole, Gjøvik

Sykt Barnslig

Sjanger: Drama

Boka handler om: Trine som er 11år. Stina, bestevennen til Trine, har begynt med sminke og sluttet og leke. Nå henger Stina bare med Amina nå og de snakker bare om gutter. Trine er den første i klassen som får pupper, men det bryr hun seg ikke om hun vil bare være barn og leke, men hun savner bestevenninnen Stina veldig mye. Hva skal hun gjøre?

Jeg synes:
Boka var egentlig mye bedre enn jeg forventet.
I starten skjønte jeg virkelig ikke hvem som var den nye kjæresten til Linda, men etter vært fikk jeg en mistanke av hvem det var. Det var egentlig helt tilfeldig at jeg hadde rett.
Boka var egentlig veldig spennende og vanskelig å legge fra seg. Fordi jeg synes forfatteren skrev bra og det hele tiden skjedde noe nytt. Jeg synes alle triksene de brukte mot Thomas for at Linda, mammaen til Trine ikke skulle like han var veldig morsomme.

Hvem den passer for:
Jeg tror at det er flere jenter som kommer til å like den boka enn gutter, men boka er veldig morsom så jeg synes den passer for alle kjønn. Og i alder kanskje 10-13år.

Terning kast 5

Bra:
• Den var veldig morsom
• Den var veldig spennende
• Forfatteren skrev på en bra måte
• Det var en veldig bra handling
• Jeg likte at den viste at man burde ta vare på vennene sine

Dårlig:
• Det ble litt mye av det samme, men bare litt


Sofia

Sofia

Skrevet 9. april 2021 av Sofia på Fredheim skole

{ •sykt barnslig• }

Litt om boka: Hovedpersonen Trine har det vanskelig. Noah, Trine og Stina har alltid vært bestevenner. Men en dag begynner Stina og henge med Amina og de 2 er plutselig ikke så barnslige lenger. De gjør narr av Trine fordi hun fortsatt leker og sånne ting, de begynner også og kalle henne for Enhjørning fordi hun hadde tenkt å kle seg ut som en enhjørning på skoleballet. Så når de to er blitt ungdommer er Noah den eneste «barnslige» vennen Trine har. Men Noah skjønner ikke så mye om jente-drama, derfor prøver Trine og få Stina tilbake.

I tillegg finner de ut at mammaen til Trine har fått ny kjæreste, og prøver å slå opp med han. De gjør masse dumme ting mot personen de trur det er, men er det riktig person?

Jeg likte boka fordi jeg syntes fortellingen hørtes veldig realistisk ut, og fordi den var morsom. Jeg har aldri opplevd å miste en venn eller å få skilte foreldre men nå trur jeg jeg vet hvordan det er.

Jeg valgte mest boka på grunn av teksten på baksiden, men forsiden passer bra til teksten på baksiden.

Jeg ville gitt boka 5/6 fordi den var litt vanskelig og legge fra seg, og fordi jeg trur det er det kjappeste jeg har lest en bok med så mange sider.


Mia Dorothea

Mia Dorothea

Skrevet 25. mars 2021 av Mia Dorothea på Østgård

Jeg har lest sykt barnslig.

Boka handler om en jente som hetter Trine. Hun vil ikke bli voksen, hun vil være barn litt lenger. Hun har en venn og en beste venn, beste vennen heter Stina og hun snakker bare om sminke og gutter.
Og venen hennes hetter Noah. Han leker fortsatt og elsker det. Noah har fått en liten pjuske bart og blir litt ertet. Men så har mammaen til Trine fått seg kjæreste og Trine tenker at det er en på jobben til mammaen som hetter Thomas. Og så blir det bare et stort kaos.

Boka får terning kast 4. fordi det var litt vanskelig og skjønne hva som skjede i boka inni mellom.
Jeg synes det skulle være noen bilder i boka.
Boka var også veldig bra.

Vis flere anmeldelser

Til toppen