Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sykt barnslig

2020 35 anmeldelser

En sprudlende, humoristisk og varm roman om å ville forbli barn for alltid. Snart tolv år gamle Trine Halvorsen vil ikke slutte å leke, og hun vil i hvert fall ikke at mamma skal få seg ny kjæreste. For da Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Anine

Anine

Skrevet 7. mai 2021 av Anine på Byskogen skole

Jeg har lest Sykt barnslig av Morten Solheim. En kul og morsom bok. Det er en drama bok og den handler om at Trine hovedperson har mistet sin bestevenn og mammaen til Trine har fått en kjæreste. Jeg gir denne boka terningkast 6. og jeg vil ikke endre på noe. Jeg anbefaler denne boka til de som liker drama og spenning.


Lena

Lena

Skrevet 30. april 2021 av Lena på Byskogen skole

Jeg har lest «Sykt barnslig» av Morten Solheim. Denne boka har 186 sider og det er en drama bok. Den er ikke en del av en serie. Den handler om en jente som heter Trine som ikke føler at hun er i samme nivå som de andre i klassen. Moren og faren er skilt og Trine må finne ut hvem den nye typen til moren hennes er. Jeg synes virkelig at denne boka er kjempe bra! Man skjønner mye av det som står og jeg mener at denne passer til barn fra 8-14 år. Jeg vil gi denne boken en 6/6 på terningen!


Linus

Linus

Skrevet 23. april 2021 av Linus på Kampen skole

Bokanmeldelse: Sykt barnslig

Fakta

Tittel: Sykt barnslig

Forfatter: Morten Solheim

Utgitt: 2020

Sideantall: 185

Sykt barnslig er en fiksjonsbok om en jente som heter Trine. Trine har en venn som heter Stina. Problemet er at Stina har blitt litt annerledes og hun har begynt å henge med en annen jente. Samtidig mistenker Trine at moren hennes har fått en ny kjæreste. Hva skjer nå?

Jeg synes at boken er veldig bra fordi den er spennende helt fra start. Det er veldig spennende å høre om Trine klarer å både beholde bestevennen sin og hindre moren hennes i å bli sammen med denne mannen. Jeg liker at det er mye tekst fordi da blir det mange detaljer.

Jeg liker boken veldig godt fordi den er lang og spennende fra start. Det eneste som er dumt med den er at slutten stopper veldig plutselig. Anbefales for alle som liker drama. Jeg synes at den fortjener å bli en superfinalist og kanskje vinne.

Terningkast 6.


Eik

Eik

Skrevet 23. april 2021 av Eik på kampen skole

Tittel: Sykt barnslig

Forfatter: Morten Solheim

Utgitt: 2020

Sideantall: 185

Sykt barnslig

Boka handler om at Trine som er rundt 11 år holder på å miste vennen sin som heter Stina. Grunnen til det er at Stina har sluttet å leke og synes at Trine er barnslig… Og imens hun tenker om hun synes Stina er snill eller slem så finner hun ut at moren kanskje har en kjæreste.

Jeg synes boka er veldig morsom og spennende. Det som var så gøy med boka var at jeg aldri ville legge den fra meg for det skjedde noe veldig ofte. Alle som liker spenning og drama burde lese den.

Jeg anbefaler boka for alle fra 9-13 år. Jeg gir den terningkast 5. De som liker drama og spenning burde lese boka.


Håkon

Håkon

Skrevet 23. april 2021 av Håkon på Kampen skole

Sykt barnslig handler om en jente som heter Trine. hun har en venninne som heter Stina men Stina har slutta å leke men det har ikke trine så trine må begynne å skjerpe seg. Og når trine og Stina finner en mannedeodorant på rommet til moren så begynner de å virkelig lure. Og imellomtiden så er et skoleball begynt å bli forberedt på skolen. Når Trine sjekker lapptoppen til moren og ser en melding fra kjæresten hennes Thomas så ser hun både hvor de skal møtes og når Trine sier ifra til Noah og Stina så begynner spioneringen for fullt moren har også begynt å pynte seg mye mer i hverdagene.

Boka er fulle av overraskelser og spenning men også mye drama og vennskap. Men det beste med boka er alt det morsomme som skjer. Jeg likte boka veldig godt. Barn fra mellom 8-10 burde lese denne boka.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Silje

Silje

Skrevet 9. april 2021 av Silje på Fredheim skole, Gjøvik

Sykt Barnslig

Sjanger: Drama

Boka handler om: Trine som er 11år. Stina, bestevennen til Trine, har begynt med sminke og sluttet og leke. Nå henger Stina bare med Amina nå og de snakker bare om gutter. Trine er den første i klassen som får pupper, men det bryr hun seg ikke om hun vil bare være barn og leke, men hun savner bestevenninnen Stina veldig mye. Hva skal hun gjøre?

Jeg synes:
Boka var egentlig mye bedre enn jeg forventet.
I starten skjønte jeg virkelig ikke hvem som var den nye kjæresten til Linda, men etter vært fikk jeg en mistanke av hvem det var. Det var egentlig helt tilfeldig at jeg hadde rett.
Boka var egentlig veldig spennende og vanskelig å legge fra seg. Fordi jeg synes forfatteren skrev bra og det hele tiden skjedde noe nytt. Jeg synes alle triksene de brukte mot Thomas for at Linda, mammaen til Trine ikke skulle like han var veldig morsomme.

Hvem den passer for:
Jeg tror at det er flere jenter som kommer til å like den boka enn gutter, men boka er veldig morsom så jeg synes den passer for alle kjønn. Og i alder kanskje 10-13år.

Terning kast 5

Bra:
• Den var veldig morsom
• Den var veldig spennende
• Forfatteren skrev på en bra måte
• Det var en veldig bra handling
• Jeg likte at den viste at man burde ta vare på vennene sine

Dårlig:
• Det ble litt mye av det samme, men bare litt

Til toppen