Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sykt barnslig

2020 35 anmeldelser

En sprudlende, humoristisk og varm roman om å ville forbli barn for alltid. Snart tolv år gamle Trine Halvorsen vil ikke slutte å leke, og hun vil i hvert fall ikke at mamma skal få seg ny kjæreste. For da Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Anine

Anine

Skrevet 7. mai 2021 av Anine på Byskogen skole

Jeg har lest Sykt barnslig av Morten Solheim. En kul og morsom bok. Det er en drama bok og den handler om at Trine hovedperson har mistet sin bestevenn og mammaen til Trine har fått en kjæreste. Jeg gir denne boka terningkast 6. og jeg vil ikke endre på noe. Jeg anbefaler denne boka til de som liker drama og spenning.


Lena

Lena

Skrevet 30. april 2021 av Lena på Byskogen skole

Jeg har lest «Sykt barnslig» av Morten Solheim. Denne boka har 186 sider og det er en drama bok. Den er ikke en del av en serie. Den handler om en jente som heter Trine som ikke føler at hun er i samme nivå som de andre i klassen. Moren og faren er skilt og Trine må finne ut hvem den nye typen til moren hennes er. Jeg synes virkelig at denne boka er kjempe bra! Man skjønner mye av det som står og jeg mener at denne passer til barn fra 8-14 år. Jeg vil gi denne boken en 6/6 på terningen!


Linus

Linus

Skrevet 23. april 2021 av Linus på Kampen skole

Bokanmeldelse: Sykt barnslig

Fakta

Tittel: Sykt barnslig

Forfatter: Morten Solheim

Utgitt: 2020

Sideantall: 185

Sykt barnslig er en fiksjonsbok om en jente som heter Trine. Trine har en venn som heter Stina. Problemet er at Stina har blitt litt annerledes og hun har begynt å henge med en annen jente. Samtidig mistenker Trine at moren hennes har fått en ny kjæreste. Hva skjer nå?

Jeg synes at boken er veldig bra fordi den er spennende helt fra start. Det er veldig spennende å høre om Trine klarer å både beholde bestevennen sin og hindre moren hennes i å bli sammen med denne mannen. Jeg liker at det er mye tekst fordi da blir det mange detaljer.

Jeg liker boken veldig godt fordi den er lang og spennende fra start. Det eneste som er dumt med den er at slutten stopper veldig plutselig. Anbefales for alle som liker drama. Jeg synes at den fortjener å bli en superfinalist og kanskje vinne.

Terningkast 6.


Eik

Eik

Skrevet 23. april 2021 av Eik på kampen skole

Tittel: Sykt barnslig

Forfatter: Morten Solheim

Utgitt: 2020

Sideantall: 185

Sykt barnslig

Boka handler om at Trine som er rundt 11 år holder på å miste vennen sin som heter Stina. Grunnen til det er at Stina har sluttet å leke og synes at Trine er barnslig… Og imens hun tenker om hun synes Stina er snill eller slem så finner hun ut at moren kanskje har en kjæreste.

Jeg synes boka er veldig morsom og spennende. Det som var så gøy med boka var at jeg aldri ville legge den fra meg for det skjedde noe veldig ofte. Alle som liker spenning og drama burde lese den.

Jeg anbefaler boka for alle fra 9-13 år. Jeg gir den terningkast 5. De som liker drama og spenning burde lese boka.


Håkon

Håkon

Skrevet 23. april 2021 av Håkon på Kampen skole

Sykt barnslig handler om en jente som heter Trine. hun har en venninne som heter Stina men Stina har slutta å leke men det har ikke trine så trine må begynne å skjerpe seg. Og når trine og Stina finner en mannedeodorant på rommet til moren så begynner de å virkelig lure. Og imellomtiden så er et skoleball begynt å bli forberedt på skolen. Når Trine sjekker lapptoppen til moren og ser en melding fra kjæresten hennes Thomas så ser hun både hvor de skal møtes og når Trine sier ifra til Noah og Stina så begynner spioneringen for fullt moren har også begynt å pynte seg mye mer i hverdagene.

Boka er fulle av overraskelser og spenning men også mye drama og vennskap. Men det beste med boka er alt det morsomme som skjer. Jeg likte boka veldig godt. Barn fra mellom 8-10 burde lese denne boka.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Elinor Nordviken Holje

Elinor Nordviken Holje

Skrevet 16. april 2021 av Elinor Nordviken Holje på Fredheim Skole

Sykt barnslig
Hovedpersonen Trine har det vanskelig. Noah, Trine og Stina har alltid vært bestevenner. Men en dag begynner Stina og henge med Amina og de to er plutselig ikke så barnslige lenger. De gjør narr av Trine fordi hun fortsatt leker og de begynner også og kalle henne for Enhjørning fordi hun hadde tenkt å ha på seg en enhjørning onepiece på skoleballet. Så når de to er blitt «ungdommer» er Noah den eneste «barnslige» vennen Trine har. Men Noah skjønner ikke så mye om jente-drama, så det er vanskelig for Trine og snakke om jentedrama til han, derfor prøver Trine og få Stina tilbake. Stina har blitt veldig annerledes enn da hun var med Noah og Trine, derfor er det vanskelig for Trine og komme imellom Amina og Stina.. Det blir enda verre når moren til Trine får seg en ny kjæreste. Noah og Trine prøver hardt for å finne ut hvem denne mannen er. Trine har en venn som er en postmann. Hun kaller han for Pat. Han skriver alltid lapper, Trine tror at lappene er til hun, men hvem er de egentlig til? Noah og Trine prøver å gjøre sånn at moren til Trine slår opp med denne personen og gjør masse dumme ting mot han, men er det riktig person?..

Jeg syntes denne boka var veldig bra, det var akkurat passe mengde tekst. Jeg valgte denne boka fordi jeg leste baksiden. Den blir mer og mer spennende utover. Jeg håper flere kan lese denne boks og gi ulike meninger om den. Forsiden frista det meg ikke så mye, men når jeg først fikk lest baksiden så bare «den tar jeg»!! Jeg håper at denne blir med i bokslukerprisen!

Til toppen