Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sykt barnslig

2020 35 anmeldelser

En sprudlende, humoristisk og varm roman om å ville forbli barn for alltid. Snart tolv år gamle Trine Halvorsen vil ikke slutte å leke, og hun vil i hvert fall ikke at mamma skal få seg ny kjæreste. For da Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Shukri

Shukri

Skrevet 23. april 2021 av Shukri på Kampen skole

Boka handler om en jente som heter Trine og vennen hennes Stine. De begynner å bli uvenner fordi Stine begynner å henge med noen andre. De tror også at moren til Triner er sammen med en annen mann.

Dette er en spennende drama-bok. Jeg likte boka godt. Det var en gøy bok å lese. Forfatteren er flink til å forklare hva som skjer og jeg lever meg inn i boka. Boka er lettlest og passer for barn i alle aldre. Boken får karakter 5 av meg.


Ella

Ella

Skrevet 21. april 2021 av Ella på Kampen skole

Sykt barnslig handler om Trine. Hun er 12 år å går i 6. klasse. Trine elsker leking, enhjørninger og pannekaker. Boken foregår i nåtiden. Teksten handler om Trine, mammaen til Trine og vennene Noah og Stina. Mammaen og pappaen til Trine har skilt seg for to år siden, heldigvis tenker ikke Trine så mye på det, men plutselig kommer Stina på besøk å finner en deodorant hvor det står Men. Da blir Stina nysgjerrig og vil finne ut av hva som skjer. Boken kan minne mye om Jeg er Leona. Sjangeren er drama.

Jeg synes boken har et viktig tema som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i. Og at du kan lever deg helt inn i boken. Jeg synes også at forfatteren er skikkelig flink som skriver så bra at du føler at er i boka, og at jeg bare må lese neste side. Jeg liker skikkelig godt hver gang Stina får voksene til å gjøre det akkurat som hun vil ved å lyve. Boken går også veldig mye opp og ned som for eksempel en dag kan alt fantastisk når alle tre er venner, men plutselig to dager senere er alt katastrofe og alle hater hverandre. Jeg synes boken er kjempebra, superspennende og at ingenting kan bli bedre. jeg håper det kommer en eller flere oppfølgere.

Bokens styrke er at det alltid skjer noe og lever deg inn i boken. Slik jeg ser det er det ingen svakheter med boken fordi den har alt en god bok trenger og den kan ikke bli bedre. Jeg anbefaler boken til alle fra 9 år og oppover og at de som kan lese boka bør lese den. Jeg synes boken fortjener å vinne boksluker prisen eller bli superfinalist.

Jeg gir terningkast 6 fordi ingenting kunne bli bedre.


Inaja

Inaja

Skrevet 21. april 2021 av Inaja på Kampen skole

Hovedkarakteren heter Trine. Hun er litt annerledes enn
de andre barna på hennes alder (hun er 11 og et halvt). Nå
som alle de andre jentene har begynt med sminke, driver
hun å fortsatt kler seg ut som en enhjørning. Hun liker
fortsatt å leke og liker ikke tanken av sminke noe spesielt
godt. Men bestevennen hennes, Stina tror at hun er helt
dust. I motsetning til Trine, bruker hun sminke og tenker
mye på hvordan hun ser ut. Og som det ikke er nok, finner
Trine ut at moren hennes har fått seg ny kjæreste. Hva skal
hun gjøre nå? Skal hun får dem til å slå opp?

Jeg liker boken fordi den er veldig morsom og spennende,
og den gir et eksempel på at du ikke trenger å vokse opp alt
for fort og bli barn så lenge barndommen varer 😊

Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste! Og jeg synes
boken passer for alle som liker humor og for barn fra 10 år
og oppover. Jeg håper virkelig at denne boken blir den som
vinner!
(Terningkast?) 6/6


Maja Alvilde

Maja Alvilde

Skrevet 19. april 2021 av Maja Alvilde på Fredheim skole

Sykt barnslig

Forfatter: Morten Solheim
Sider: 186
Hovedperson: Trine
Sjanger: Drama og vennskap

Handling: Stina og Trine var bestevenner før.
Men Stina syntes Trine var sykt barnslig
og hun begynte å henge med Amina,
og de var ikke snille mot Trine.
I tillegg til det mistenker Trine at mammaen har fått kjæreste.

Jeg syntes denne boka er vanskelig å vurdere for en plass i bokslukerprisen 2021/2022
Fordi: Den var lett å legge ifra seg,
Og heller ikke min type sjanger i bok.
Men den var også bra. Fordi jeg likte av og til noen kapitler bedre en andre en andre.
Jeg likte slutten da Trine fikk vite hvem kjæresten til Linda var.


Nora

Nora

Skrevet 19. april 2021 av Nora på Fredheim

Sykt barnslig.
Sjanger: drama
Forfatter: Morten Solheim.
Sider: 186

Boka handler om Trine som fortsatt vil være barn, men bestevennen Stine vil mere være en tenåring. Plutselig finner Trine ut at moren hennes har funnet en annen mann. Så hun, Stine og gutten Noah skal prøve å sabotere for dem.

Boka var ganske fin. Karakterene fikk på en måte en personlighet og alle hadde forskjellige personligheter. Den var ganske morsom å lese, men jeg merker at det er en sånn bok som man ikke lett plukker opp og tenker at man skal lese.Jeg måtte bli tvunget litt før jeg leste mye av den, men når jeg begynte å lese så var den grei.
Slutten var litt rar, men jeg likte at det var en plot twist. Siden jeg har gått i gjennom litt av det samme som Trine (bare at det ikke endte like bra som henne) så var den ganske lett å leve seg inn i. Den var lett å lese og hadde ikke alt for mye tekst på hver side. En av de delene som kom litt ut av det blå, var de brevene moren hadde fått av postmannen. Jeg ville kanskje ha likt den bedre hvis den var mer realistisk, siden at kollegaen til moren plutselig har på seg julegenser er ikke veldig realistisk. Eller at han får en cola flaske sprutende på seg.

Men karakterene som Amina kunne kanskje ha fått litt mere tid til å snakke siden hun kunne være en interessant karakter. Hun kunne også kanskje ha fått en liten del der hun kanskje ble snillere eller at hun fikk en bakgrunnshistorie. Jeg ville egentlig at Trine sto litt mer i mot Stine. Siden det kunne gjort boka litt mere realistisk.🚪 Noah, som vi kanskje kunne ha fått vite om foreldrene hans, hva han har gått i gjennom eller hans perspektiv. Trine er jo hovedpersonen, men man blir litt lei av å bare høre ting om henne. Og isteden for å ha mange sider med at Trine og Stine drar på butikken kunne heller Amina plutselig komme der sånn at det ble mere drama.

Jeg vet ikke helt om jeg synes denne boka bør være med siden jeg har ganske blanda meninger om den. Og det er en bok man må ha ganske spesifikk stil for å like.

Vis flere anmeldelser

Til toppen