Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Tett på insekter og småkrypp

2021 11 anmeldelser

Har du noen gang sett en edderkopp i øynene? Eller sjekket ut sugesnabelen til en mygg? Eller oppdaget den fantastiske strukturen på en sommerfuglvinge, og sett det kraftige gapet til en marihøne? Kom tettere på insekter enn du noen gang Vis hele forlagsteksten

Har du noen gang sett en edderkopp i øynene? Eller sjekket ut sugesnabelen til en mygg? Eller oppdaget den fantastiske strukturen på en sommerfuglvinge, og sett det kraftige gapet til en marihøne? Kom tettere på insekter enn du noen gang har vært, gjennom bilder som tar pusten fra deg.

Tips til å skrive anmeldelse

William

William

Skrevet 16. april 2021 av William på Skjerstad oppvekstsenter

Tett på insekter å småkryp.

Boka handler om mange biller å insekter å mange fakta om krypene.
Jeg synes boka var bra å terningkast 4.
Denne boka kunne godt vert med i bokslukeren

Jeg likte bildene.
Jeg likte at bildene er zoomet inn.
Jeg likte at det er bra fakta.
Jeg likte ar det er bilder på alle sidene.
Jeg likte ikke at boka var så stor.


Theodor

Theodor

Skrevet 16. april 2021 av Theodor på Skjerstad oppveksenter

Insektsboka.
Jeg likte boka på grunn av at det var masse interessant fakta.
Man får masse funfacts og snakke om rundt middagsbordet.
Bildene var høy kvalitet som forskere hadde tatt.
Den hadde ikke så mye tekst og størrelsen var perfekt.
Man lærer mye av boka, men de som ikke liker insekter kan synes boka er ekkel.
Den passer alle aldre synes jeg.
Terningkast sterk 5.
1. Boken hadde bra bilder
2. Boken var relevant
3. Boken var lærerik
4. Boken passer alle
5. Boken hadde bra tekst
1. Passer kanskje ikke til bokslukerprisen.


Luka

Luka

Skrevet 13. april 2021 av Luka på GODLIA SKOLE

Insekter og småkryp

Forfatter: Ole Mathismoen, Dag o. Hessen og Jannicke Wiik-Nielsen

Sider: 133

Terningkast: 4

Jeg likte boka godt fordi det er en sjanger som jeg liker godt og fordi det er en faktabok som var ganske lang. Noe med det jeg likte om boka var at det var fine tegninger og en veldig lærerik bok jeg synes fler burde lære litt om hele naturen vår.

En del jeg likte om boka var da jeg leste om maurene jeg likte å lese om maurene fordi jeg fikk lært veldig mye nytt og det var fine bilder. Jeg hår lært veldig mye om boka og det er en bok som passer til alle. Jeg gir boka terning kast 4. jeg synes boka burde være med i bokslukerprisen.


Miriam

Miriam

Skrevet 9. april 2021 av Miriam på Midtbygda skole

Tittel på boka: Tett på insekter og småkryp
Forfatter: Jannicke Wiik- Nielsen, Ole Mahismoen og Dag O. Hessen.

Det er 134 sider med fakta om insekter og småkryp. Det er masse nye ting å lære i denne boka foriksempel at en bananfluehunn kan legge opp til 500 egg av gangen og at bananflueunger er klare til å pare seg etter 12, etter at de er født😯. Dette er en veldig spennende faktabok, så hvis du har lyst til å lære mer om insekter og småkryp så anbefaler jeg at du leser denne boken. Jeg tror at alle kan lære noe nytt i denne boka, hvis de vet alt fra før er de nok supersmarte. De som liker å lese faktabøker om insekter kommer til å elske denne boka, jeg likte den veldig godt og jeg liker jo å lese faktabøker, men jeg synes det var noen ekle bilder i den boka, og når de hadde forstørret insektene så de skikkelig skumle ut så jeg er veldig glad for at insekter ikke er så store. Terningkast: 3.


Maja

Maja

Skrevet 7. april 2021 av Maja på Godlia skole 65

Tett på
Insekter og småkryp

Utgitt: 2020
Forfatter: Jannicke Wiik-Nielsen, Ole Mathismoen og Dag O.Hessen
Sjanger: Fakta
Terningkast: 6

Tett på insekter og småkryp handler om insekter og småkryp så klart. I boka får vi sett forskjellige småkryp bli forstørret fra 50 – 10 000 ganger. Boka forteller oss hva de forskjellige småkrypene og insektene kan gjøre, hvordan de overlever, hva de spiser, om vi kan spise de osv.

Denne boken sin sjanger er fakta, boken minner meg egentlig ikke om andre fakta bøker jeg har lest (som er bra). De andre faktabøkene jeg har lest har egentlig bare vanlige bilder av forskjellige dyr og det som står om dyrene er egentlig ikke noe spennende.

Til vanlig liker jeg egentlig ikke å lese denne typen av bøker, men siden bildene var så morsomme og jeg fikk lære mange nye ting som jeg IKKE visste fra før syntes jeg faktisk at denne boken var veldig spennende.

Ting jeg har lært: Jeg har lært at noen småkryp har hermet etter andre småkryp som er giftige, uspiselige eller farlige slik at de kan skremme bort fiender, dette kalles å være en mimikry.
Jeg har også lært at en loppe på bare et par millimeter kan hoppe 60 ganger sin egen høyde, som blir 33 centimeter. Hvis et menneske hadde klart det samme, hadde hoppet blitt 100 meter.

Handlingen er ikke så lett og leve seg inn i fordi jeg er ikke et dyr, men teksten er fortsatt veldig gripende og interessant.

Teksten er veldig lett å lese fordi det er passe linje avstand, skriftstørrelsen er akkurat perfekt og de forklarer alle de ordene som kanskje ikke alle har hørt før, for eksempel mimikry og fassetøyne.

Yndlings dyret mitt fra boken må nok være loppa, våpenflua og sirrisen, dette er fordi de kan tingene de kan er veldig oppsiktsvekkende og det er ting som jeg aldri trodde de ville klart.
Altså det er ikke sånn at jeg ikke kommer til å være redd for insekter og små kryp lenger, de er jo fortsatt like ekle, men nå vet jeg i hvert fall litt om de.
Så nå vet jeg hvordan jeg skal drepe de hehe, neida jeg bare tulla.

Boken sin styrke er at i hver eneste setning lærte jeg noe nytt, så jeg tror at det er en ganske stor sjanse for at du lærer noe også.
Jeg synes egentlig at boken ikke har en spesiell svakhet, det egentlig ikke noe jeg misliker ved boken.

Jeg synes at denne boken passer for folk som liker å lese faktabøker, som er i aldersgruppen 9-12 og som er interessert i småkryp og insekter.

Jeg vil anbefale denne til bokslukerprisen og jeg gir den en 6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen