Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ti kniver i hjertet

2021 48 anmeldelser

Hjertet går sine egne veier. Hvem er din type? Hvem burde du date og hva slags type er du? Det lurer Tuva på. Hun går i sjuende klasse og skriver dagbok. Men ingen ting er som før. Venninnene Linnea og Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Anders

Anders

Skrevet 23. april 2021 av Anders på Kampen skole

Ti kniver i hjertet
Forfatter: Nora Dåsnes
Sideantall: 250
Utgitt: 2020
Forlag: Aschehoug
Boka handler om tre venninner som heter Tuva, Linnea og Bao. De liker å være i skogen og lage baser. En dag så sier plutselig Linnea at hun har fått kjæreste. Nå vet ikke Tuva hvilken side hun vil være på, fordi Bao liker ikke at Linnea har fått kjæreste, men Linnea prøver tydeligvis å være moden. Hvilken side vil Tuva ta. Underveis så merker hun en ting hun aldri kunne drømt om at skjedde. Vil hun klare å finne den rette seg? Boka er en tegneserie dagbok.
Ti kniver i hjertet er en av de aller beste tegneseriene jeg har lest på lenge. Boka er morsom, spennende, rørende og har sterke følelser. Boka drar deg inn i en fantastisk verden som er umulig å slippe unna. Boken har et aktuelt tema som alle kan lære noe av. Det er veldig spennende at Tuva alltid prøver å finne ut hva som passer for henne og at hun møter på vanskeligheter på veien. Jeg anbefaler boka til både gutter og jenter selv om den har et litt jentete tema. Boka passer for barn fra 10-16.
Denne boka har så mange bra ting med seg, men den beste tingen med boka er at det er et viktig tema fordi det er lurt å lære om hvordan lesbiske har det og hvordan de føler det. Det er bra og ha et lite forsprang før noe som dette skjer. Boka er lettlest, men også ganske lang, dette er også en grunn til at boka er bra. Alt i alt så synes jeg at dette er en bok som fortjener å være en superfinalist i Bokslukerprisen. Terningkast seks.


Anneli

Anneli

Skrevet 22. april 2021 av Anneli på Kampen skole

Hovedpersonen heter Tuva og på vinteren skjer det mye rart på en gang. Tuva går i syvende klasse og skriver dagbok. Men ingenting er som før. Venninene hennes Bao og Linnea krangler. Linnea har fått kjæreste og hun er nesten aldri med Bao og Tuva lenger. Men så kommer Mariam.

Jeg syns denne boka er skikkelig bra. Fordi det er vanskelig for Tuva og velge side og hvem hun skal like. Det er spennende når Mariam flytter til Tuva og de har mange like interesser. Jeg elsker boka jeg liker at det har noen veldig vanskelige valg i seg.

Stryken er at boken viser at det er lov å elske hvem du vil uten at du blir dømt
Du kan alltid være hvem du vil uten at du blir dømt for det
Det irriterer meg at det går så fort å lese boken. jeg skulle ønske at den varte litt lenger. Jeg anbefaler den til barn over 9 år.


Albertine

Albertine

Skrevet 21. april 2021 av Albertine på Eikeli

Ti kniver i hjertet

Tittel: Ti kniver i hjertet.

Forfatter: Nora Dåsnes.

Terningkast: 5.

Boka handler om 12 år gamle Tuva. Hun har mange mål for sjuende klasse, men klarer hun å gjennomføre alle? Første skoledag i sjuende skulle bli den beste dagen, men alt blir bare feil. Venninnen Linnea oppfører seg rart. Hun vil ikke være med ut i skogen. De hadde jo avtalt! En kveld i dukkestuen får de vite hvorfor…

Jeg likte boka veldig godt. Det er en fin blanding av tegneserie og vanlig tekst. Det er mange vanskelige situasjoner, så man vet aldri hvordan det skal gå. Det eneste som er dumt er at man ikke får svar på alt man lurer på. Derfor syns jeg at det bør komme en toer. Jeg anbefaler boka til alle som liker romantikk. Boka fortjener å vinne!

Anmeldt av Albertine, 5A Eikeli barneskole.


Maria

Maria

Skrevet 21. april 2021 av Maria på Kampen skole

Hovedkarakteren heter Tuva og hun er snill, kul og har to venner som heter Bao og Linnea. Kommer de alltid til å være bestevenner? Etter klassen deles i to deler, og både Bao og Linnea har valgt side er det bare Tuva igjen, hvilken side skal hun velge? Det begynner en ny jente i klassen, og Tuva blir kjent med henne. Tuva kjenner på en helt ny følelse hun ikke har kjent på før, liker hun den nye jenta?

Boka er en blanding av tegneserie og dagbok. Boka er en dagbok, drama og kjærlighetsbok.

Jeg syntes at boken var veldig bra, men jeg syntes at det var dumt at mesteparten av boka var skrevet i løkke, og det er ikke alle som greier og lese løkke. Men ellers synes jeg at boka flott, fordi det har en veldig spennende handling, som eksempel den gangen de lekte i skogen og bygde basen deres. Jeg liker boka godt fordi du liksom blir litt med i den, du kan liksom bli irritert når noe dumt skjer. Den er en veldig spennende bok!

Jeg syntes at teksten er helt spesiell og bra fordi den holder seg bra hele veien.
Det var bare en ting jeg syntes var dumt og det var løkken, selv misforsto jeg mange ord. Jeg syntes at alle mellom 8-18 år burde lese den.
Jeg syntes boken er en verdig vinner av boksluker konkurransen!

Jeg gir denne boka terningkast 5/6


Ruwayda

Ruwayda

Skrevet 21. april 2021 av Ruwayda på Kampen skole

Karakteren heter tuva. Hun går i sjuende klasse og har to venniner. Og boka er litt som dagboka til tuva

Tuva sine to venniner har plutselig krangla og venninnene heter linnea og bao. Hvorfor de krangla var fordi linnea ble sammen med en som heter martin og linnea har aldri tid å være med bao og tuva. Og hvilken side skal tuva være på?

Boka sin sjanger er bestevenner og krangling.

Det som var litt morsomt og spennende var at på en av sidene så viste tuva hva hun ville da hun skulle starte på sjuende klasse og det var masse rart.

Jeg likte boka litt og bildene, men sidene var veldig korte å lese.

Jeg har ikke lest hele boka så jeg vet ikke helt hvordan det er på slutten

Det som irriterte meg var at det var litt rare ord på boka og boka viste ikke sidene så jeg viste ikke vilke side jeg var på.

Boka passer for folk som liker bilder på bok og masse drama

Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen