Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ti utrulege oppfinningar

2021 4 anmeldelser

Oppfinningar som har endra verda. Kva har atombomba, p-pilla og like-knappen til felles? Jo, dei forandra verda rundt seg. Det same gjorde oppfinningar som lyspæra, kjøleskapskrukka, antibiotikaen, oppvaskmaskina, autotune, protesar og det skotsikre stoffet kevlar. Gjennom desse forteljingane får ein Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive melding

Villiam

Villiam

Skrevet 13. april 2021 av Villiam på Fredheim skole

Forfatter: Bår Stenvik
Illustrerer: Rune Markhus
Hovedpersoner: ingen
Sjanger: fakta
Ti utrulege oppfinningar handler om oppfinninger. Jeg synes boka var veldig vanskelig å lese fordi nynorsk er veldig vanskelig hvis det hadde det vært bokmål hadde det vært enklere. Jeg tror boka er veldig bra, men jeg skjønte ingen ting av det som sto der å det ødlegger alt. Så jeg synes boka ikke bør bli valgt ut for det står på nynorsk. Så fra meg blir det terningkast 1 av 6.
Bra ting med boka
• den handler om oppfinnelser.


Eline

Eline

Skrevet 7. april 2021 av Eline på Fredheim barneskole

Tittel:Ti Utrulege Oppfinningar
Forfatter:Brå Stenvik og Rune Markhus
Sider:59
Sjanger:Fakta
Den er skrevet på nynorsk.
Jeg anbefaler boken for de som liker fakta.
Boken handler om ti ulike oppfinnelser og hvordan oppfinnerne fikk ideen om oppfinnelsene.
Jeg gir boken terningkast:3/6
•Jeg likte boken fordi jeg lærte meg mer nynorsk.
•Jeg likte boken fordi den var litt lærerik.
•Jeg likte boken fordi jeg lærte om oppfinnere og hvordan de jobber.
*Jeg synes boken var dårlig fordi bilenes og teksten ikke passet sammen.
*Boken var dårlig fordi forsiden ikke var fristene.
*Boken var dårlig fordi den var litt kjedelig innimellom fordi det ikke skjedde så mye.


Elias

Elias

Skrevet 3. mars 2021 av Elias på Hareid skule

Eg har lest boka ti utrulege oppfinningar.
Eg syntes at dina boka var ganske interessant å lese men eg syntes det var lit masse skrift for meg. Det var ganske masse informasjon i den så du kan bli kjempe smart av å lese den. Det var litt kjekt at det var bilde for eg likar bilde bøke så eg vil si at eg syntes at denne boka har det som trengs til å komme til å vinne.
Terningkast 6/5.


Sverre

Sverre

Skrevet 11. februar 2021 av Sverre på Mathopen skole

Ti utrolige oppfinnelser er en bok som handler om ti utrolige oppfinnelser, blant annet lyspæren. I denne boken lærer du masse om kjente oppfinnere, og hvem som lagde de forskjellige oppfinnelsene. Det var gøy å lese og lære om oppfinnelsene. Dette er en faktabok om vitenskap. Boken var sånn passe bra, og forfatteren kunne fortalt litt mer om hvordan de lagde de forskjellige oppfinnelsene. Alt i alt en ganske lærerik bok denne boken. Boken minner meg om en annen bok jeg har lest på skolebiblioteket før, en annen faktabok. Boken er på nynorsk og mange ord er vanskelig å forstå. Det var også et vanskelig språk med med mange fremmedord. Jeg synes ikke at denne boken fortjener å være med i bokslukerprisen 2021.

Til toppen