Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Tidevann. Mot og mysterier 3

2021 13 anmeldelser

Hannah er datter av den lokale politisjefen og har en nese for hemmeligheter. Samtidig satser hun knallhardt som syklist. Sammen med bestevennen Einar og hunden Turbo havner hun i nervepirrende situasjoner og løser spennende mysterier. Denne gangen finner Hannah og Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Live

Live

Skrevet 14. april 2021 av Live på Eikeli

ittel: Tidevann
Forfatter: Dag Otto Lauritzen og Frode Eie Larsen
Sjanger: Spennende

Boka handler om en jente som heter Hannah å hun er datteren til den lokale politisjefen. Hun liker også veldig godt å sykle. Hannah har også en beste venn som heter Einar og en hund som heter Turbo.

Hannah fant en flaskepost ved stranden fra en tysk soldat der sto det: til den som finner dette brevet jeg sitter i en jolle, jeg fryser. 5 år med krig er over å vi vil gi tilbake det som er deres, skatten ligger og så sto det ikke mer samtidig så leter de etter en bok om krig å da finner de en fakta bok de vil dra å møte forfatteren som skrev boka. Men han er borte. Klarer de og finne ut hvor forfatteren og skatten er?

Men i denne boken er det veldig mange vanskelige og rare ord så jeg anbefaler å være eldre enn 8 år, men hvis mammaen eller pappaen din leser den for deg så kan de sikkert forklare de vanskelige ordene.

Denne boken er også til de som liker bøker som er spennende og ikke er supertjukke.
Jeg likte boken veldig og vil gi den en 6 av 6.

Av Live Eikeli skole


Magoosh/Magnus

Magoosh/Magnus

Skrevet 12. april 2021 av Magoosh/Magnus på Østgård

TIDEVANN
Forfatter: Dag Otto Lauritzen – Frode Eie Larsen

Sidetall: bok: 174 + tillegg: 187

Kapittler: 44

Terningkast: 4

Anbefales: 9-11

Tidevann er bok nr. 3 i krim-serien MOT OG MYSTERIER.
Serien består av 4 bøker: Tåkedis-Fullmåne-Tidevann-Hetebølge.
Denne boken bør være med i bokslukerprisen 2022. Jeg likte at det var korte kapittler, og at dor hvert kapittel, så flyttet de ikke på seg så mye.

Hannah går en tur med hunden sin – Turbo – på stranda. De bor på et lite sted som heter Lillehavn. De plukker søppel på stranda, da Turbo finner en flaske som sitter litt fast mellom steinene. Det viser seg å være en flaskepost. Hannah prøver å åpne flasken, men korken sitter bom fast. Hun drar til Einar, vennen hennes på skolen, og sammen klarer de å åpne flaskeposten med en flaskeåpner. Papiret inni er gult, krøllete og ser gammelt ut. De skjønner ikke hva som står på det, for det står på tysk. Da kommer Einar på at de har Google translate, og bruker det til å oversette det som står på det gulne papiret. Øverst står det en dato: 8. mai 1945. De forsto at det var dagen krigen med tyrkerne var over. Under sto det:

Til den som finner dette brevet.

Akkurat nå sitter jeg i en jolle med hull i skroget og én åre. Vannet pipler inn, og støvlene mine er gjennomvåte. Jeg fryser, er sulten og stuptrøtt, men hva betyr vel det?

Fem år med krig er over. BRA!For hvem ønsker seg krig?

Selv om vi har vært på hvert vårt lag, har jeg aldri følt noe hat. Jeg vil at alle i Lillehavn skal vite at jeg er lei meg. For all urett, for friheten dere ble berøvet og alle tingene vi tok.

Tiden er inne for å gjøre det rette. Jeg vil at dere skal vite hvor vi har gjemt de verdifulle gjenstandene, de som egentlig tilhører dere. De ligger…

Resten av brevet var ødelagt av saltvannet som hadde kommet inn i flasken da den fløt rundt på sjøen. De bestemmer seg for å finne de skattene, og gi de tilbake til alle i Lillehavn sammen med Karoline, som er venn med Hannah, Einar og Turbo, men det er to skattejegere som også er ute etter «tyskerskatten« som den het. Og de hadde planer om å beholde alt selv

Hilsen Magoosh/Magnus 5.klasse


Ola

Ola

Skrevet 7. april 2021 av Ola på Setermoen skole

Tidevann

Boken er skrevet av Dag Otto Lauritzen og Frode Eie Larsen. Det er 2 unger som har funnet en flaskepost som er datert 8. mai 1945, og den er funnet i Lillehavn. Tyskerne tok mange verdifulle ting fra Lillehavn og derfor skal de løse mysteriet og de har en hund som heter Turbo. Det er også andre skattejegere som leter etter skatten og det gjør Hanna, Karoline og Einar.

Jeg syntes at boka har litt krim fordi det var spennende bok. Fordi det er en bok som de leter etter skatt som tyskerne tok fra Lillehavn. Boken passer for alle aldre, terning kast 6+


Kristian Andre

Kristian Andre

Skrevet 26. mars 2021 av Kristian Andre på Eikeli

TITTEL: TIDEVANN
FORFATTER: DAG OTTO LAURITZEN OG FRODE EIE LARSEN

BOKEN HANDLER OM EN SOM HETER HANNAH. HUN HAR EN VENN SOM HETER EINAR. HUNDEN TIL HANNAH HETER TURBO. TURBO HADDE FUNNET EN FLASKEPOST. DE UNDERSØKTE DEN. DET STO NOE PÅ TYSK. DE FANT UT AV HVA SOM STO DER DE SA TIL KAROLINE SOM E KJØRSTEN TIL EINAR OM HUNN KUNNE MØTE DEM PÅ BRYGGEN I LILLEHAVN.
BOKEN GIR JEG TERNING KAST 6/6

SKREVET AV KRISTIAN ANDRE


Lynnea

Lynnea

Skrevet 26. mars 2021 av Lynnea på Midtbygda skole

Tittel på boka: tidevann
Forfatter: dag Otto Lauritsen

Boken handler om en jente, hun heter Hannah . Hanna har en hund, mamma å pappa, men mammaen er i koma. Hanna likte en gutt han heter Jacob . Hanna fant en flaske som var fra krigen. Hanna hadde blitt fanget av skattejegeren de er slemme. Hannah hadde to venner Caroline, Einar. Hanna er litt slem men mest snill. Pappaen er overbeskyttende. Vennene snille, smarte, kule. Boka er litt spennende men mest Kjedelig. Jeg liker at den er litt trist. At den handler om krigen. Boka er en 2/6

Vis flere anmeldelser

Til toppen