Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Trollriket. Nordlys 4

2021 14 anmeldelser

Sonja drar vennene sine med på en farefull ferd inn i berget der trollene bor. Oppdraget er å redde onkel Henrik! De får en overraskende hjelper med seg på veien, men gode krefter til tross, det er ingen fra Jotundalen Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Robin

Robin

Skrevet 21. januar 2022 av Robin på Raufoss skole

boken var mega bra mye spenning og liten tekst. Boken handler om en jente som heter Sonja og henne har med seg noen venner som heter Espen og Lotta.
Sonjas onkel hadde ble fanget av et troll så de tro på en farlig reise.
På vegen måter de Tirill som hvil hjelpe dem når de går til trollrike.

Det er lurt å lese 1 2 3 bokene først fordi det var litt vanskelig å forstå hva de skille oppnå. slutten er veldig bra. jeg vil gi boken ternigs kast 6 den er veldig bra.


Ingjerd

Ingjerd

Skrevet 20. januar 2022 av Ingjerd på Raufoss skole

Det handler om en jente som heter Sonja, Lotta og en gutt som heter Espen.
Det er magi som de har.
De er i en skog og Sonja vil redde onkelen sin som blir hold fanget av troll i et trollrike.
De går rundt i skogen og prøver og finne en veg, men da møter de på noen som heter Tirill. Hun hjelper de med og komme seg inn i til trollriket.
Jeg syntes at den var bra fordi jeg likte det som skjedde i boka for eksempel at de fikk hjelp.
Det kan være lurt og lese 1, 2 og 3 av serien.
Jeg syntes at det var litt vanskelig og skjønne hva den handlet om fordi jeg ikke hadde lest 1, 2 og 3. Teksten sluttet litt som jeg forventet.


Alexandra

Alexandra

Skrevet 17. januar 2022 av Alexandra på Raufoss Skole

Denne boka handler om ei jente som heter Sonja ,Espen og Lotta som har magiske krefter. De er på vei til å redde onkelen til Sonja. Henrik. I Trollriket, de får møtt en hjelper på veien som kan være til stor nytte.
Denne boka er tegneserie og Fantasy. Den er lettlest, men også Nervepirrende og fantasifull. Denne boka er den fjerde boka i serien og veldig lett å leve seg inn i, det følte som om jeg var i boken med dem!

Det var ganske vanskelig å legge fra seg boka så jeg endte opp med å lese hele boka.
Den hadde litt "Ubarnevennlige" scener i boka.
Den er flott skrevet så man trenger egentlig ikke å lese bøkene før.
Denne boka er actionfylt fra start til slutt. jeg anbefaler virkelig å lese den.

Denne boka er for barn som er 8-12.
Den er terningkast 5/6 og 9/10
Jeg håper du gir den en sjanse å lese


Elina

Elina

Skrevet 14. januar 2022 av Elina på Nøklevann Skole

Kjempekul!


Lisa

Lisa

Skrevet 14. januar 2022 av Lisa på Raufoss skole

teksten handler om en jente som heter Sonja som skal redde onkelen sin fra tollriket. på veien moter de Tiril som er et morsomt lite hulder og barndomsvennen til Espen. Espen er et huldrekall som man finner ut av i slutten av boken, Lotta er en av fjell folket og kan magi, vi har også vikingene som jakter på troll og andre uskyldige skapninger blant dem finner vi hedda, Hjarl Hjalmarsen og Kjetil. fjellfolket blant dem finner vi Harukka Varis Lotta og mange flere. i de tidligere bøkene blir vi også kjent ned Bjørnar mange andre små troll og en kosete ulv som heter Balder og en til jeg ikke husker hva heter. dette er en blanding av fantasy og tegneserie. jeg synes denne boka er veldig fin hele serien er veldig fin men denne boka her er lit grotesk og mye vold og blod jeg levde meg veldig inn i teksten spesielt da de ble oppdaget i trollriket og ble ført til troll kongen. det var veldig rørende når trollene som tok onkelen til Sonja ba om tilgivelse. og ansikts utrykket til Espen var helt fantastisk når onkelen til Sonja sa at han var huldrekall. og jeg synes det var veldig morsomt når Tiril sa at hun ville ha øynene til Sonja som betaling men bare tullet jeg liker animeringen veldig godt spesielt når Bjørnar klatrer opp fjellveggen og det er kjempemorsomt når Tiril hermer etter Lotta, jeg tror favoritt senen min er når hedda og faren hennes står å roper til hverandre når hedda og Kjetil spionerer. jeg likte også godt da vi fant ut at Harukka er moren til Lotta. det jeg synes var irriterende var at jeg viste ikke alltid hvor jeg skulle begynne å lese hvor jeg skulle lese først. jeg synes boka passer til de som har lest de andre bøkene og for 10 til 15 åringer jeg synes boka burde være med å bli superfinalist

Vis flere anmeldelser

Til toppen