Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Trygg på nett

2021 10 anmeldelser

Mia Landsem formidler på en enkel måte både hva som er tillatt og bra med nettet, hva som kan være vanskelig eller vondt – og hva som faktisk er en straffbar forbrytelse. Dette er en bok som passer for barn Vis hele forlagsteksten

Mia Landsem formidler på en enkel måte både hva som er tillatt og bra med nettet, hva som kan være vanskelig eller vondt – og hva som faktisk er en straffbar forbrytelse. Dette er en bok som passer for barn og voksne.

Tips til å skrive anmeldelse

Mathea

Mathea

Skrevet 14. april 2021 av Mathea på Skranevatnet Skole

Jeg liker denne boken fordi da kan man lære hvordan man skal være på nettet. Man får lære litt om gaming, sosiale medier, hvem som skjuler seg bak skjermen og mye mer. Boken begynte med at vi kunne se hva vi skulle lære og noen forord. Jeg synes at boken tar opp et viktig tema, det er hvordan man skal oppføre seg på nett. Og det er mange barn som ikke vet hvordan de skal være på nett. Så denne boken kan lære deg litt. Hvis man først begynner på en side, så er det litt vanskelig å legge den fra seg. Denne var ganske lett å lese, det var bare noen få vanskelige ord. Mange barn har blitt veldig hektet på mobilen for tiden, og jeg vet jo at barn gjør ting på nett som de angrer på, eller blir utsatt for ting som ikke er greit. Så da burde de lese denne boken sånn at de vet hva de skal gjøre og på denne måten unngår at dumme ting de gjør frå konsekvenser. Boken slutter med litt kilder og etterord.

Det jeg likte best med boken var bildene fordi de var veldig detaljerte, og passet veldig bra til teksten. Det jeg likte minst med boken var at det var mange ord jeg ikke forsto, fordi da ble den vanskeligere å lese.

Jeg synes det er gøy å lese faktabøker. Jeg anbefaler denne boken for 10-15 år som liker faktabøker, så vel som de som lever veldig digitalt….og det er jo nesten alle. Jeg gir denne terningkast 3, det er jo bra at vi fikk lære hvordan vi skal være på nettet, jeg likte og bildene inne i boken. Det er nok en bok jeg kan lære mye av, men jeg tror ikke dette er en bok for meg om jeg vil lese for å kose meg eller oppleve ting i en faktabok. Jeg synes ikke at denne boken burde være med i bokslukerprisen 2021/22.


Sofie

Sofie

Skrevet 19. mars 2021 av Sofie på Hareid

Tittel: trygg på nett

Forfattar: Mia Landsem

Sider: 198

Eg trur eg gir denne boka terningkast 4/6 fordi eg lærte masse nye ting! Det var ei bra bok. Den var litt tung å lese ellers veldig bra fordi den er bra skrive og har veldig fine Bilder. Denne boka hadde og mange kapittel der man lærte masse nytt. ^-^ Eg trur eg kjem til å bli meir trygg på nett etter å ha lest denne boka. Tusen takk ^-^


Tord Johannes

Tord Johannes

Skrevet 18. mars 2021 av Tord Johannes på Eikeli

Tittel: Trygg på nett

Forfatter: Mia Landsem

Sider: 198

Terningkast: 4

Jeg synes ikke det alltid er så gøy å lese fakta bøker. Jeg synes det var litt for lite spenning i boken. Men det var mange gode tips om hva man skal gjøre på nett. Jeg lærte mye mer om nettet enn jeg trodde jeg skulle. Jeg anbefaler boken for de som har sosiale medier. Jeg synes boken akkurat ikke er bra nok til og bli med i årets bokslukerpris.

Tord Johannes 5C Eikeli skole


Nicolai

Nicolai

Skrevet 17. mars 2021 av Nicolai på Eikeli barne skole

Trygg på nett er en bok som er skrevet av Mia landsem.
Boken er veldig lærerik og har veldig mye nyttig info.
Den passer veldig bra for kanskje 5 klasse og oppover.
Boken ga meg ikke akkurat en følelse men den er veldig nyttig vis jeg kan si det.
Men jeg gir den selv en svak 2 fordi jeg syntes ikke den var så bra å jeg kom meg liksom ikke inn i den på en måte.


Lilly marie

Lilly marie

Skrevet 12. mars 2021 av Lilly marie på vardåsen

Denne boken passer for 5 klasse å oppover. Det er noen vanskelige ord men hun forklarer dem sånn at du forstår dem. Jeg syntes alle 5 klassinger og oppover burde lese denne boken. Den er fornuftig og alt innhold i boken er sant.

Vis flere anmeldelser

Til toppen