Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Tullball

Maja Lunde Kagge Illustratør: Tegnehanne 2018 5 anmeldelser

«Tenk å bli kåret til ballets dronning! Tenk å stå der oppe på scenen. Lyskasterne skinner i håret ditt. Alle, og særlig Alfred, syns du er den vakreste. Men jeg visste at det ikke ville komme til å skje. Sånne Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Lusie

Lusie

Skrevet 8. mai 2018 av Lusie på ila skole

Tittel: Tullball
Forfatter: Maja lunde
boka handler om at Helena, Ivan, Alfred og Bjørg det har seg sånn at det er snart juleball, og det er veldig viktig får de at en av dem blir ballets dronning eller at en blir ballets konge. så kommer de to nye elevene Trym og Trine, og Helena syntes at de er drit kule og bare må bli bestevennene vårres, så hun prøver alt!! men hun viste ikke at de ikke er så snille! så da blir det litt vanskelig.

Boka passer får 7 -12 åringer siden det er veldig mye humor i denne boka og jeg tenker at 7-12 vil like denne veldig godt.
ja denne boka burde være med fordi den har masse humor, action og den er veldig fin!

TERNINGSKAST:5


Erle

Erle

Skrevet 8. mai 2018 av Erle på ila skole trondheim

Tittel: Tullball
Forfatter: Maja Lunde
Illustratør: Tegnehanne
Forlag og utgivelsesår:Kagge forlag 2017
Boka handler om:
Bjørg,Helena,Alfred og Ivan.De skal snart ha juleball og alle i klassen gleder seg veldig.En
dag begynner det to nye elever i klassen Trym og Trine de er tvillinger.I frimmiunnet Har
tvillingene lyst til og gjøre litt rampestreker (det har de gjort før).De kuleste personene på
trinnet vil bli venner med Trym og Trine men det vil Helena også (det var ikke så lurt)……….
Dette synes jeg om boka:
Jeg synes boken er spennende og morsom og mye mer.Men det var noen steder det var litt skrivefeil så man skjønner ikke alltid helt.Men den passer veldig bra for barn ca 8-14 år synes jeg.Boken handler også om hva som er rett og galt og jeg har lært mye av denne boka.Den passer spesielt for barn som skal ha juleball.
Jeg vil anbefale/ikke anbefale boka fordi:
Jeg vil anbefale denne boken fordi den er morsom, spennende, kul,artig,lærerik,
og den har kule tegninger.Den handler også litt om forelskelse og at de vil bli verdens kuleste gjeng.Denne boken er suuuuuper bra, men det er noen få ting som trekker litt ned, f. eks. skrivefeilene.kort sagt boka er veldig bra!
TERNINGKAST:5


gutter 17

gutter 17

Skrevet 14. april 2018 av gutter 17 på Spangereid skole

Boka handler om Bjørg som har lyst til å bli ballets dronning. Hun tror ikke hun kan klare det pga hun har lang hals og beige brunt hår og heter Bjørg.
Vi ble ikke ferdig med boka siden den ikke falt helt i smak. Det var litt lange kapitler og litt mye tekst.
Terningkast 2


Gutter 13

Gutter 13

Skrevet 11. april 2018 av Gutter 13 på Spangereid skole

Boken Handler om den Ustoppelige Helena, den pene, men veldig dumme Ivan, erkenerden Alfred, og de nye tvillingene, og fortelleren Bjørg som selv synes hun er ultimat kjedelig, de fem vennene skal på ball og prøve å bli ballets Dronninger og Prinsesser og Konger og Prinser og stikke hull på bildekk, men så går ikke alt etter planen. Det er noe få sort- hvitt tegninger i teksten og de fleste er morsomme. Teksten er stor så den er veldig lett og lese den. Det er 215 sider i boka og du blir ikke lei av å lese den. Det er den 5 boka i serien og man trenger ikke og leses i rekkefølge. Vi gir terningkast 6. Passer for 4-7 Trinn. Anbefales veldig.


Jente 3&4

Jente 3&4

Skrevet 7. april 2018 av Jente 3&4 på Spangereid skole.

VERDENS KULESTE GJENG
Forfatter: Maja Lunde
Illustratør: Tegne Hanne
Boka handler om at Helena, Ivan, Alfred og Bjørg altså verdens kuleste gjeng skal på skoleball. Helena, skal ha rosa kjole og vil at alle de andre i gjengen også skal ha rosa klær. Bjørg vil gå i blå kjole og guttene vil gå i dress. Helena er en jente som bokstaveligtalt elsker rosa, Bjørg er en jente som liker å tegne, lese bøker og er ikke fornøyd med navnet sitt. Ivan derimot er god på snowboard og kjekk. Alfred er høy, smart person som Bjørg er litt forelsket i, nok om det. Plutselig kom det to klisslike tvillinger til klassen, de heter vist Trym og Trine. I klasserommet ville selvfølgelig Cornelia og Markus sitte ved siden av dem, og da eksploderte Helena. Helena ville jo at de nye skulle sitte ved siden av dem. Selvfølgelig skulle de sitte ved siden av Cornelia og Markus. Men, det vi IKKE visste var at Trym og Trine er egentlig veldig rampete. De sitter på skoletaket og prøver å dynke vaktmesteren vår i snøen, alle ser på dem!
Sjangeren er humor.
Vi syntes teksten er morsom og det er lett å komme inn i den. Det er mange morsomme bilder i boken. Teksten er lett å lese fordi det er mange avsnitt og gode beskrivelser: «tenk å bli kåret til ballets dronning! Tenk å stå der oppe på scenen. Alle lyskasterene skinner i håret ditt. Alle og særlig Alfred syntes du er den vakreste».
Teksten slutter på en god måte.
Terningkast 5/6
Boka passer for de som elsker humor og ting som skiller seg ut.

Til toppen