Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ulvehundgåten

Jørn Lier Horst Kagge 2016 5 anmeldelser

I «Ulvehundgåten» er vi kommet til februar, og nok en spennende historie rulles opp i og rundt Perlen pensjonat. Historien om ulvehunden fra frakteskipet Lady Anetta er en spøkelseshistorie som har blitt fortalt i generasjoner i Skutebukta. Det heter seg Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Hdkkjsj

Hdkkjsj

Skrevet 28. november 2016 av Hdkkjsj på Høvik

Super bra bok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Weronika

Weronika

Skrevet 24. november 2016 av Weronika på Drengsrud barneskole

Ble den beste i klassen min!


rakel

rakel

Skrevet 24. november 2016 av rakel på ruseløkka skole

MIN BOKANDMELDELSE
Jeg har valgt å anmelde boken Ulvehundgåten. Skrevet av Jørn Lier Horst. Temaet er krim og spenning. Det er tre hovedpersoner i denne boken, Cecilie, Une og Leo. De skal prøve å løse mysteriet om den mystiske ulvehunden! Noen dør hver gang ulvehunden viser seg, hvorfor det? Og hvorfor er det bare Cochefamilien som dør? Historiene gamle-Tim forteller om ulvehunden er ganske mystiske og grøssende. De tre vennene vil finne ut av det og går ut for å lete…. De kommer til Cocheplassen og ulvehunen har vært der, kommer den tilbake? Boken minner meg om mange barnekrimbøker og spenningsbøker jeg har lest tidligere.

Dette utdraget var spennene fordi den hadde en litt skummel krim handling. Den handlet om en ulvehund som varsler død og det blir fort spennene. Når man leser utdraget kommer man til og lure. Hvorfor er det noen som dør vær gang ulvehunden viser seg? Utdraget er heller ikke så tungt og lese. Og det er mange fine beskrivelser i den som for eksempel: «Det måtte ha vert et flott hus den gangen, med en frodig hage. Men den tiden var borte nå. Det var sprekker i muren, takstein hadde løsnet, vinduslemmer hang skjevt og en av takrennene hadde løsnet. Etter at ulvehunden hadde vist seg og Marta Coch døde hadde det nok bare stått og forfalt. Nå virket det dystert og uhyggelig.» Sånne beskrivelser som det gjør at det er lettere å leve seg inn i boka. Jeg blir fort glad i personene. Leo er veldig nysgjerrig og vil finne ut av ting. Cecilie er litt redd og ikke så modig. Og Une er midt imellom av de to. dette finner jeg ut av i noen setninger her og der som for eksempel:» Det må jo bare være overtro mente Une, det fins ikke spøkelser. Ceclilie syntes plutselig det var blitt kaldere i rommet. Hun gjorde noen rykninger med skuldrene for å riste av seg den uhyggelige følelsen ulvehunden ga henne. jeg tror i alle fall ikke på spøkelser sa LeoSpøkelseshunder setter ikke spor etter seg vi går og finner sporene!» Det som også er pluss ved personene er at de er like gamle som meg! Da blir det mye lettere og vite hva de føler.

Ulvehundgåten er som sagt en krim. Bra beskrivelser bra spenning i den. Men det er noe jeg vil pirke litt på ved den. Det er ganske dårlig ytre personbeskrivelse. Jeg fikk ikke vite hvordan de så ut, og om Egon er en hund! Men ellers er alt bra og jeg syntes alle fra 8-12 burde lese den. Utdraget har en veldig brå slutt. Den tar deg ut av godstolen og inn i en verden med Cecilie, Une, Leo hunden Egon og den mystiske ULVEHUNDEN!


oscar

oscar

Skrevet 24. november 2016 av oscar på russeløkka

Ulvhundgåten

Teksten handler om noen venner som prøver å løse Ulvhundgåten en gang for alle. Vennene etter Cecilie , Leo, Une og hunden Egon.
Alt skjer i det fin området som etter Fjeltangen. Boken var treg men
Det er bra for teksten fordi da kan man få mange detaljer.
Teksten var let leve seg in i fordi den er ganske realistisk med lit fantasi. Hovedpersonene var veldig smart nor dit bruke sprayboks som våpen. Det veldig innovativ tenkte av Jørn Lier Horst. Hovedpersonene er veldig gira på å fine mer Information om ulvehunden.

Du burde lese denne fordi den er spennende og kul. jeg synes at boka veldig bra fordi den er slags eventyr samtidig som den en gr;sser. Jeg synes at den burde vær superfinalist.


isra

isra

Skrevet 24. november 2016 av isra på ruseløkka skole

U l v e h u n d g å t e n
Forfatter: Jørn lier Horst
Sjanger: krim
Anmeldt av: ISA
Dette er en anmeldelse av boken «ulvehundgåten» den handler om en ulvehund som er litt rar den hadde vert borte i over 10 år men plutselig kom den tilbake.
Ulvehundgåten er en bok med sjangeren krim. Den handler om en ulvehund som er ganske mystisk, hver gang den er i nærheten av noen mennesker dør en eller annen person.de viktigste personene i denne boken er Cecilia, Une, Leo og Gamle-Tim. Det meste foregår på Cocheplassen. Denne boken er veldig spennende og kul, jeg synes at det var veldig lett og leve seg inn i teksten.

Jeg synes at han har gjort en veldig bra jobb på denne boka den er utrolig spennende og jeg gir denne ternings kast 6! det er det to grunner for den første er: den er veldig unik og spesiell jeg har aldri lest en bok som er så annerledes. Og den andre grunnen er: er at den er veldig lett å forstå og lett og leve seg inni .det som jeg synes at er veldig dumt er at utdraget sluttet veldig brått og fort men jeg synes fortsatt at dette er den boken som burde vinne prisen fordi den er VELDIG spennende! Det som er så bra er at den er på biblioteket og i butikkene men det som er litt dumt er at det var så lite utdrag fra selve boken

Hilsen: Isra fra 6.klasse på ruseløkka skole

Til toppen