Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Zidanes dans

2021 13 anmeldelser

En dag mens Mikke og kompisene spiller PlayStation, dukker selveste Zinedine Zidane dukker opp på skjermen og ber dem om hjelp. Er det mulig? I morgen skal han lede Real Madrid mot Barcelona i El Clásico, den største kampen i Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Daniel

Daniel

Skrevet 21. april 2021 av Daniel på Skranevatnet skole

Zidanes Dans
Av Arild Stavrum.

Denne boken handler om Mikke fra Kristiansund og vennene hans som spiller playstation.
Men en dag dukker selveste Zinedine Zidane, treneren til Real Madrid opp på skjermen
og ber dem om hjelp. I morgen skal han lede Real Madrid mot Barcelona i El clásico, den største kampen i spansk fotball, men Zidane er blitt kidnappet og ingen vet hvor han er.

Boken har vennskap, litt historie, samarbeid og fantasi som tema.

Jeg likte forsiden veldig godt og hvordan forfatteren har fått det til se ut som at de faktisk blir sugd inn i tiden. Boken var veldig lett og lese samtidig som måten den var skrevet på gjør at den ga meg bilder i hodet over hva som skjer. Jeg likte også at forfatteren har fått kapitlene til å si hva som skjer og hvor. Det var masse tekst på sidene og det likte jeg også. Jeg likte også veldig godt at de ikke tok fly og reiste men de reiste tilbake i tid til for eksempel helt til verdens eldste fotball! De møtte folk fra Tyskland og Storbritannia i første verdenskrig og møtte selveste Adolf hitler og spilte fotball med ham!

Men noen ganger var handlingen noen steder litt kjedelig og jeg skjønte ikke hva som skjedde. Og i begynnelsen av boken skjønte jeg ikke helt hvem som var hvem.

Jeg synes at denne boken skal være med videre i bokslukerprisen 2021/2022, for når jeg teller opp vurderingen min må denne boken få en sterk terningkast 5!


Oskar

Oskar

Skrevet 19. april 2021 av Oskar på Fredheim skole

Bok: Zidanes dans
Forfatter: Arild Stavrum
Hovedperson: Mikke
Sjanger: Overtroisk
Handling: En dag mens Mikke og vennene spiller PS4 så dukker fotballegenden Zinedine Zidane opp på skjermen. Han har blitt kidnappet og ringer til Mikke og vennene som knapt kan tro hva som har skjedd. Etter det så må de ta Zidane finten på FIFA og da kommer de til et sted i England på 1000 tallet ca.
Jeg syns at boken var litt vanlig. Da jeg leste den visste jeg hva som skulle skje, så den var litt middelmådig.
Bra med boka: Bra forside, bitte litt fengende og at den handla om fotball.
Dårlig med boka: Overtroisk, veldig sjelden bilder og litt mye tekst på sidene.
Jeg synes at boka ikke var vanskelig å legge fra seg. Den var litt kjedelig og hadde en forventet slutt. Hvis jeg ikke trengte å lese hele boka, da hadde jeg tatt en ny.
Terningkast: 3/6 Jeg synes at denne boka ikke bør ha plass i Bokslukeprisen 2021.


Amir

Amir

Skrevet 16. april 2021 av Amir på Fredheim

Boka er lagd av Arild Stavrum
Sjanger: fantasi og sport
Hovedpersoner: Shearer, Mikke, Hansa og Kari.
Boka handler om Mikke og vennene hans som går på en tidsmaskin reise og min favoritt del var når Hansa sklitaklet Hitler. Boka er en veldig fin bok som høytlesning bok og en bok du kan lese alene jeg likte boka fordi boka handler om fotball jeg ville gitt boka anbefalt på sitt høyeste. Jeg synes boka var spennende fordi når de gikk på tur til å finne Zidane så kom de forbi mange folk og ting som de måttte komme forbi. Jeg ville anbefalt de


PaTRicK

PaTRicK

Skrevet 14. april 2021 av PaTRicK på kirkenes skole

Tittel: Zidane dsns

Forfatter: Arild Stavrum.
Forside: veldig kul forside og at de svever og ser på dingsene i bildet.
Sjanger: drama spenning.

Hoved personenene er Mikke, Hansa, Shearer og Kari. Det er litt forvirende nor det er mange hovedpersoner. de liker fifa, fotball og krig.

Det var passerlig med tekst på sidene men ingen bilder.
Og veldig gøy og lese. Forklaringene er dårlig og i starten av boken for man ikke vite hvem som er hvem. AT hun ene het mikke og det fikk vi vite i slutten av boken.
Jeg synes den var gøy i lese jeg hadde lyst å lese mer og mer. Og jeg er jo også intressert i tingene i boken for eksempel fotball, krig og fifa.

Jeg gir boken terningkast 4.


Emma

Emma

Skrevet 13. april 2021 av Emma på kirkenes

Tittel: Zidanes dans

Forfatter: Arild Stavrum

Sjanger: Det er litt blanding av fantasy og drama fordi man blir tatt tilbake i tid av playstation.

Hovedpersonen heter Mikael Milnbergan. Han er ellve eller tolv år og bor i Kristiansund. Han spiller for Clausenenges Gutter12. Hannes to bestevenner heter Hansa og Shearer og de er veldig god til å spille fifa, Mikael eller mikke som alle kaller han hadde fått Maradonas sko og kapteinsbind. Hadde de fått rating i fifa ville Shearer fått 92 poeng, Hansa ville fått 77 poeng og Mikke ville fått minst 40 poeng.

Jeg syntes at boka var veldig bra, fordi den handlet litt om fotball, litt om krig og litt om hovedpersonene. Jeg likte godt da de snakket om taktikk og om hvordan de driblet og sånt. Jeg ble overrasket over at Mikke og Kari ble dratt inn i stigespillet på slutten. Slutten var overraskende fordi de ser på en fotballkamp. Jeg gir boka terningkast 6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen