Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Zombie-Bjarne

Sigbjørn Mostue Cappelen Damm 2014 15 anmeldelser

Ikke alle naboer er like hyggelige. Naboen til Emma og Emil er rektor på skolen  hvor tvillingene går. Og han er av de rektorene man skal passe seg for, streng og skummel. Denne jula skal Bjarne på cruise til Karibia. Vis hele forlagsteksten

Mikael Isaksen

Mikael Isaksen

Skrevet 25. mars 2015 av Mikael Isaksen på Kila skole

ZOMBIE-BJARNE

Forfatter: Sigbjørn Mostue
Forlag: Cappelen Damm
Antall sider: 205
Illustrert: Ketil Bleidin

Boka zombie-bjarne er en bok som handler om en rektor som heter Bjarne som skulle på vinterferie til Karibia, men det går ikke helt som planlakt. Når Bjarne kommer hjem er det de nysjerrige Emma og Emil som får øye på att det er noe galt. Han har blitt en zombie! De finner mye rart som:(står på papir) I stedet for hjerne kan dere gi han hjerneformet gele. Men to andre i gata er å nysjerrige, nemmelig Lynn og Nathalie. Det blir kaotiskt og spennende!

Det var meget spennende og dramatiskt. Til om med midt inne i boka ble jeg faktisk REDD!
Sigbjørn Mostue er god til og skrive dialoger, særlig morsomme: -Slipp gutten! -Han lugget meg! -lugget deg? Du har jo badehette! Et kapittelnavn som er kult er: Kapittel 13, Dauingen på kirkegården. Forfatteren zoomet inn flere steder i boka:-Vi må i alle fall bort til kirken, slo Emil fast. -I morgen er det søndag, så da er det sikkert fullt av folk der på morg… Han slo seg plutselig for panna og stønner oppgitt.
Jeg synes boka var morsom og lese. Det sjer så mye rart i boka! Beskrivelsene er så bra att det virker ekte! Jeg synes boka passer for de mellom 9-14.

skrevet av Mikael.
6a
Kila skole.


Embla

Embla

Skrevet 18. mars 2015 av Embla på Kila skole

Zombie-Bjarne

Forfatter: Sigbjørn Mostue
Antall sider: 205
Forlag: Cappelen Damm 2014
Ilustrert av: Ketil Bleidin
Smilet til Emma forsvant ganske fort ved synet av Bjarne. Eller kanskje det bare hoppet over til Bjarne, for han smilte da han fikk øye på dem. Men det var ikke et sånt smil som pleier å komme når noen lukker opp døra og får øye på noen de kjenner. Det var et ganske annet smil. Ja, alt ved Bjarne var annerledes.

Boka handler om tvillingene Emil og Emma som har Bjarne som er rektoren deres som nabo. I juleferien skal tvillingene gjøre det som man som oftest gjør i jula. Men Bjarne skal på sin drømmeferie i Karibia. Når han kom tilbake var han blitt forandret.

Zombie-Bjarne har mange gode beskrivelser. Her er en:Han var tynn. Fryktelig tynn. Huden hans var blitt minst to nummer for stor for kroppen. I tillegg var Bjarne helt grå. Og det var jo litt rart, han som hadde vært i det vanligvis så solfylte Karibia. Øynene hans var det eneste med farge: De var blitt gule, som to fullmåner i et ellers nattemørkt blikk. Men det rareste var smilet. Han smilte nemlig som en utsultet ørkenvandrer som plutselig kommer over en iskremkiosk.

Boka er spennende med en bra slutt. Den har også bilder som gjør det enklere å lese for yngre. Den passer for 9-13 åringer.


Levi Haldorsen

Levi Haldorsen

Skrevet 18. mars 2015 av Levi Haldorsen på Kila Skole 6a

Zombie-Bjarne
Tittel: Zombie-Bjarne
Forfatter: Sigbjørn Mostue
Forlag: Cappelen Damm
Illustrert av: Ketil Bleidin
Sider: 205
Utgivelsesår: 2014

Boken handler om tvillingene Emma og Emil som skal kurere sin rektor. Rektoren skal på ferie til Karibia. En ting han har drømt om hele livet. Men turen går ikke helt som planlagt. Og rektoren blir en Zombie. Emma og Emil finner en oppskrift på hvordan man gjør en Zombie frisk og hvordan man gjør den til dens tjener. Emma og Emil finner ut at det er best å gjøre ham til tjeneren deres, bare tenk å ha rektoren som tjener.

Emil løp 0ut på kjøkkenet helte ferdiggeleen ut på et, og skar de slik at det kunne minne om to små hjerner. Det ble på langt nær så bra som den de hadde laget selv, så Emil var spent da han bar fatet inn til Bjarne. – Se her, Bjarne, her har du mat. Bjarne smilte med de knallrøde leppene, men smilet sluknet da han fikk øye på geleklumpene. Han stirret uforstående på Emil, som hevdet unnskyldende på skuldrene. – Sorry, men den menyen din er ikke enkel.

Jeg syntes selv boken er ganske kjedelig. Boken er verken spennende eller morsom, noe som skuffet meg. Boken er en humorbok, men som jeg har sagt boken er ikke morsom. Boken passer for 6-10 åringer.

Terningkast 2, Levi 6A Kila skole


Petter

Petter

Skrevet 18. mars 2015 av Petter på Kila skole

Tittel: Zombie-Bjarne
Forfatter: Sigbjørn Mostue
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 205

Zombie-Bjarne er en komisk og veldig spenne-
de bok med gode beskrivelser og bra bilder.
Boka har bra bilder som henger med i teksten.
Her er et utdrag fra boka som du kommer til å like.

Et snøfnugg digert som et kronestykke dalte ned mot den lille
byen. Lite visste snøfnugget at det var på vei til å forårsake en
ganske så grufull historie, enda det var bare et lite fnugg. Nå
kan ikke snøfnugg vite så mye uansett, men den dalte i alle fall nedover mot en lang kø av biler hvor førerne satt og stirret
tomt på baklysene foran seg. De var slitne og trøtte etter
en lang dag på jobben, og lengtet sterkt etter å komme
seg hjem,spise middag, for så å sette seg foran tv-en helt
til de måtte legge seg og sove, før atter en arbeidsdag ventet.
Snart befant snøfnugget seg over en gatestubb som
tok av fra sentrum og inn mot skogen i utkanten av den lille byen.
Det skulle til å legge sent pent til rette på bakken og hekte seg
sammen med de andre snøfillene som dalte nedover sammen med det, men slik gikk det ikke. Like før ferden var slutt, bare
175 stakkarslige centimeter fra målet, traff fnugget noe rundt
og vått som kom susende mot det-og vips, så var det borte.

Jeg likte boka fordi den var komisk og bra beskrivelser.
Boka er en sammensatt tekst med bilde som passe til teksten.
Jeg likte ikke boka fordi den hadde ikke så veldig mye spenningstopper.
Jeg synes boka kan leses 10 år og oppover
Mitt terningkast er: 5


Ottar Opsal

Ottar Opsal

Skrevet 18. mars 2015 av Ottar Opsal på Kila skole

«Et snøfnugg digert som et kronestykke dalte ned mot den lille byen. Lite visste snøfnugget at det var på vei til å forårsake en ganske grufull historie, enda det bare var et lite fnugg. Nå kan nok ikke snøfnugg vite så mye uansett, men det dalte i alle fall nedover mot en lang kø av biler hvor førerne satt og stirret tomt på baklysene til bilen foran seg.»

Dette er starten på historien om Zombie-Bjarne. Den var ganske kjedelig men hadde sine øyeblikk. Den hadde bilder, som er både et pluss og et minus. Det er bra for at du kan få litt hjelp med å skjønne hva som skjer, men du kan ikke se for deg selv hvordan det er.

Det handler om tvillingene Emma og Emil som har en litt merkelig rektor på skolen deres, som også er deres nabo. En dag når Bjarne sykler hjem forbi huset til Emma og Emil lander et snøfnugg på øyet hans og gjør slik at han ikke ser og krasjer.
Han detter og handleposene som står på sykkelen hans søles ut og et videokamera knuses. Det viste seg at Bjarne skulle til Karibia og skulle filme ferieturen hans. Han låner Kameraet til Emma og Emil og når han kommer hjem, har han en rar sykdom.

Terningkast: 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ola Øystein Bjørnerud

Ola Øystein Bjørnerud

Skrevet 20. november 2014 av Ola Øystein Bjørnerud på Atrå barne og ungdomsskole

Zombie-Bjarne

Zombie-Bjarne av Sigbjørn Mostue. Jeg skal nå fortelle deg om denne boka som heter Zombie-Bjarne. Zombie Bjarne heter Bjarne og det er to tvillinger som heter Emma og Emil de finner ut at Bjarne er en Zombie.

For det første så var det spennende når de beskrev Bjarne/rektor/zombie. Det var spennende når de fant ut at Bjarne var en zombie. Forfatteren hadde beskrevet Bjarne/zombie/rektor som en Zombie, og jeg så det helt for meg. Jeg forestilte meg den stygge kroppen.

For det andre var det morsomt når de sa zombie oppskriften fnise fnise fnise. Det var morsomt fordi det var mange ekle ting i oppskriften.

For det tredje handlet det om Zombier. Det er veldig artig, fordi jeg synes Zombier er artige vesener. Zombier er døde mennesker som står opp fra de døde. De er ekle hjernespisere. Det var på en måte ekkel humor. Jeg vet ikke hvorfor zombier spiser hjerner, men jeg har hørt at mange har sagt det. Men denne boka handlet om bare en zombie.

Jeg har nå fortalt deg om boka. Jeg syntes det er en bok for meg og de som liker bøker av typen Rampete Robin, fordi det er humor i. Boka passer også for alle andre som liker humor.

Til toppen