Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Egoland

Lars Joachim Grimstad Aschehoug 2016

Pappaen til Finn er statsminister i Norge og ufattelig populær. Teddy Fahr mener nemlig at nordmenn fortjener å kose seg og bruker oljepengene på å gi folket det de vil ha. Men folket vil ha mer, og snart er statsministeren i full fart på vei nedover – i verdens største rosa vannsklie.

TIDENES NEST MEST POPULÆRE STATSMINISTER

Den smørblide programlederen med den koselige dialekten skakket litt på hodet og smilte sitt bredeste margarinsmil.

– Og siden detta e sommarens siste «Sommarkos», har me fått storfint besøk, sa hun til TV-kameraet.

Hun satt i programlederstolen på taket av Operaen i Oslo, slik hun hadde gjort hver eneste kveld denne sommeren. Hun ledet Norges mest populære TV-program, og i den hvite sofaen ved siden av henne hadde det sittet nye gjester hver dag.

Nå satt det en liten, småtjukk mann med en veldig lang hentesveis der.

– Me e nemlig så heldige at me i dag har med oss selveste statsministeren, sa hun og slo hendene sammen.

– Velkommen, Teddy Fahr!

Kameraet zoomet ut og viste hundrevis av publikummere som nå klappet og jublet som gale i kveldssola på operataket.

– Takk, takk, takk, sa statsminister Fahr og bukket lett til alle kanter, før han dro hånda raskt over skallen, for å holde de få hårstråene på plass i den lette vinden.

– Ja, har statsministeren hatt ein fine sommar?

Statsminister Teddy Fahr snudde seg mot publikum.

– Har dere hatt en fin sommer?! ropte han.

Folk jublet og ja-et alt de kunne. Teddy snudde seg tilbake mot programlederen.

– Da har jeg også hatt en fin sommer, sa han med et stort smil.

Hun smilte tilbake og folk i de tusen hjem tenkte at det blir ikke sommerkoseligere enn dette.

– Det hjelpe vel litt på at du e så inderlig populære for tiå? sa programlederen.

– Ellår ka seie dåkkår, folkens?

Nok en gang jublet og klappet publikum, inkludert statsministerens gamle mor og to av de tre sønnene hans.

– Hehe, det var da voldsomt, sa statsministeren i et forsøk på å være beskjeden, men det var lett å se at han likte det.

– Eg hørte på radioen på veien her te at nittifira prosent av befolkningå synst at du gjør ein fantastiske jobb som statsminister. Det e visst bare ein statsminister før deg i heile Norges historie som har hatt større oppslutning. Det e’kje verst? sa programlederen og blunket til statsministeren.

– Nei, deet … det er jo fantastisk, sa Teddy Fahr.

En observant TV-seer ville kanskje ha lagt merke til at han fikk et misfornøyd drag over ansiktet akkurat idet hun nevnte at han var den nest mest populære statsministeren gjennom tidene. Men etter en lang dag i den stekende, norske sommersola, var det tynt med observante seere der hjemme.

– Det selges Teddy-dukkår, Teddy-bjørnar og Teddy-maskår. Teddy e landets mest populære guttanavn og i tillegg e den … eh, karakteristiske sveisen din e jo blitt trendy, sa hun og lo.

Teddy Fahr lo med og dro hånda over skallen.

– Det virke som om du skjønne ka Norges befolkning vil ha?

Statsministeren nikket og smilte.

– Det hjelper å ha kjørt taxi i mange år. Prata mye med folk da,
sa han og lente seg fram i sofaen.

– Det hele er jo enkelt. Folk vil jo helst kose seg. Og som jeg har sagt hele tiden: Vi nordmenn fortjener å kose oss. Det er ikke bare bare å bo her oppe i nord. Som regel er det surt og kaldt, og ikke sånn som dette her, sa han.

Han var blitt varm i trøya nå, bokstavelig talt, små svettedråper piplet fram på nesa hans. Programlederen nikket mens Teddy snakket.

– Og så har du jo så mange goe idear, som folk sette pris på. Som sommarens «Smørepatrulje». Eller, ka seie dåkkår? sa hun og snudde seg mot publikum igjen.

Nå var det damene som oooh-et høyest. «Smørepatruljen» besto nemlig for det meste av unge menn. Gjennom hele sommeren hadde de reist land og strand rundt, særlig det siste, og smurt inn nordmenn med solkrem. Helt gratis. Alt sammen sponset av Teddy Fahr og den norske stat.

– Og i kveld e du her for å se endå ein av dine idear bli satt ut i live? fortsatte programlederen og slo hendene sammen.

– Du ska nemleg åpna verdens største vann-sklia!

Operataket ristet da publikum nærmest tok bølgen. TV-bildene viste den enorme vannsklia, meter for meter.

Som en enorm, rosa slange begynte den oppe på selve taket, stupte ut mot Oslofjorden, buktet seg rundt hele Operaen, før den forsvant inn i selve bygget gjennom en åpning i glassfasaden. Der fortsatte den i lufta gjennom hele den største salen, kom ut igjen på den andre siden og svingte ut mot fjorden en siste gang før den ble litt slakere mot slutten og endte i havet langt der nede.

– Verden har jo ikkje sett maken, sa programlederen.

Så skiftet hun stilling i stolen sin og anla en mer alvorlig mine.

– Nåken kritikarar meine at du nå har gått heilt ifra forstanden. At du bruke altfor mye pengår på tull og tøysete idear? At det e nok av krisår og krigar ute i verden som har mye mærr behov for desse pengane. Eller at det fins mye viktigare ting her hima enn ei rosa vann-sklia, som dessutan ødelegge et praktbygg som Operaen?

Programlederen forsøkte å smile litt mot slutten, dette skulle tross alt være et lett og trivelig kveldsprogram med mest mulig latter og koseprat. Men innimellom trenger folk å våkne litt i sofaen, hadde sjefen hennes sagt.

Statsministeren smilte heldigvis lurt og løftet en finger.

– For det første: Jeg tror de fleste synes Operaen er blitt mye kulere nå, med verdens største vannsklie? Hæ?

Nå var det Teddys tur til å snu seg mot publikum, og responsen lot ikke vente på seg. De var jublende enig med ham. Han løftet en finger til.

– For det andre: Hvem skal kose seg, om ikke oss? Hvem skal tenke på oss nordmenn, om vi ikke gjør det sjæl? Hæ?

Teddy Fahr kikket på fingrene sine, for å se hvor langt han hadde kommet.

– Og for det … eh, tredje: Hva skal man med penger om man ikke bruker dem?

Publikum hoiet for hver setning. Da de endelig hadde hoiet ferdig, var det Teddys tur til å bli alvorlig i ansiktet.

– Å være statsminister er en veldig viktig jobb. Man kan nemlig være med på å bestemme hva slags land man vil ha.

Han snudde seg mot noen av barna blant publikum.

– Det er litt som å bygge Lego, ikke sant?

Barna skjønte at de var på TV og nikket som gale.

– Skal man bygge en brannstasjon i fem etasjer? Eller et kjøpesenter med curlinghall i kjelleren?

Barna nikket til begge deler.

– Eller … skal man heller bygge en vannsklie fra toppen av Operaen og rett ut i havet?

Publikum brast ut i latter. Teddy lot dem le ferdig før han fortsatte.

– Vi er så heldige at vi kan lage vårt eget Legoland her i nord. Vi kan bygge både brannstasjoner, kjøpesentre og vannsklier. Vi har nemlig råd til det. Derfor åpner vi verdens største vannsklie i dag.
Nok en gang snudde han seg mot publikum.

– Og derfor åpner vi verdens kuleste vikingpark på onsdag! sa han og smilte av den øredøvende hyllesten som sikkert kunne høres til Drøbak, langt uti Oslofjorden.

– Ja, ka du får te! Å bygga om Bislett stadion te ein temapark om vikingar. Det e jo bara heilt fantastiskt, sa programlederen som nå var fullstendig ferdig med å stille kritiske spørsmål.

– Men før du går, kjære Fahr, har du lova å gjørra ein siste ting for oss, sa hun og smilte lurt før hun så rett i kamera.

– Statsminister Fahr skal nemlig åpna selve vann-skliå ved å værra den første som prøve den ut!

Mer jubel. Teddy løftet hendene og smilte, før han reiste seg opp fra sofaen. Det gikk et gisp gjennom publikum da han brått vrengte av seg klærne, helt til han sto der i bare badebuksa. Og det var ikke en hvilken som helst badebukse, den var knall rosa, og matchet sklia perfekt. Og det Teddy manglet av hår på hodet, tok han igjen på resten av kroppen. Den øverste delen av ryggen var helt mørklagt.

– For ein sporty statsminister me har! ropte programlederen mens Teddy gikk med stødige skritt mot verdens største vannsklie.

Han klatret opp i den store, rosa munnen som markerte åpningen. Der ble han stående og holde seg fast, mens vannet sildret rundt beina hans. Tok han bare ett skritt til nå, ville han suse utfor. Han nølte og det hørtes spredt mumling blant publikum. Kanskje engstet han seg for at sklia skulle svikte i en sving, under vekten av en småvokst, men likevel nokså tung statsminister? Kanskje så han sin egen død levende for seg, og hvordan sklia ville falle fra hverandre akkurat idet han suste gjennom selve Hovedscenen i Operaen, slik at han deiset ned på tredje stolrad?

Men så var det som om nølingen brått ga seg og han snudde seg mot kameraene. Teddy Fahr tørket pannen overdrevent i den varme kveldssola.

– Et lite skritt for mennesket, et stort skritt for mennesket i heten, sa han og lo.

Og tok det lille skrittet som skulle til for at Norges statsminister ble forvandlet til en liten kanonkule av kjøtt, blod og rosa badebukse som ble skutt ut mot Oslofjorden i verdens største vannsklie.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Løs oppgaven *

110 anmeldelser av “Egoland

 1. Jeg syntes det var en veldig bra bok. Jeg likte at det var om en statsminister. Men jeg skjønte ikke helt historien. Jeg gir den en 4!

 2. elsker navnet og er veldig morsom. det er viktig at man ikke er for ego.
  jeg likte den fordi den var så morsom
  den var litt kjedelig men ble bedre etter vert

 3. Tittel:Egoland
  Forfatter:Lars Joachim Grimstad

  Boka handler om en gutt som har en far som er statsminister. Han skulle åpne verdens største vannsklie som ligger på Operataket i Norge.

  Pappaen til Finn skal bli intervjuet av en programleder. Programlederen begynte å snakke, siden dette er årets siste sommarkos så har vi fått storfint besøk av selve statsministeren. Hun satt oppe på operataket mens hun pratet.
  Nå begynte hun og prate med statsministeren og sa velkommen Teddy Fahr!
  Statsministeren bukket til alle kanter og sa takk takk.
  Ja, har du som statsminister hatt en fin sommer? Statsministeren snudde seg mot publikum og spurte om de hadde hatt en fin sommer. Publikum jublet og hoiet. Da har vel jeg også hatt en fin sommer. Programlederen smilte tilbake og spurte, det hjelper vel litt at du er så indelig populær for tiden? Eller hva sier dere folkens?Enda en gang jublet og klappet publikum, inkludert statsministerens gamle mor også og to av de tre sønnene hans. Jaja,det var vel litt voldsomt og han prøvde og være litt beskjeden, men det var lett og se at faktisk likte det.
  På radioen har de sagt at nittifire prosent av befolkningen synes at du faktisk gjør en god jobb. Nå skulle statsministeren åpne å prøve vannsklia som han hadde laget. Den gikk igjennom operaen,og ut i Oslofjorden. Sklia hadde ødelagt operans glassfasade. Operataket nærmest ristet da publikum tok bølgen.
  Statsministeren vrengte av seg buksa slik at han sto i bare badebuksa klar til å skli… Han viste at hvis han tok et skritt til så ville han fyke avgårde i vannsklia. Han var litt redd for at sklia skulle svikte i en sving, slik at han føyk ut av sklia og inn i operaen eller ut i Oslofjorden.
  Det var nå det gjalt, han tok et skritt og føyk avgårdet inn i vannsklia.

  Jeg synes boka var litt morsom. Jeg synes at det var litt ulogisk at statsministeren hadde brukt nesten alle pengene sine på en vannsklie og ødelagt operaens glassfasade.

  Jeg ville gitt boka terningkast 4.

  • Det starter med et TV program som er Norges beste

   og de har med den nye statsmininisteren og han er lit andeledes en det andre som har vert statsminister.

   Program ledern med den korslige dialekten hadde blit fortalt av sjefen at det må bli lit mer spenning i programet. Statsministeren måtte nesten avskløre at han er gal fordi han har brukt opp alle pengene på en rosa vandsklie, men har på en eller annen måte fått folke til og elske han.

   Den rosa vansklia er blit kåret til verdens største vannsklie og i programe hopper statsmisteren ut i direkte sending. Hva skjer? Faller han utafår og dør eller så rasern den sammen eller går det helt greit.

   Jeg syntes det er en veldig bra bok fordi den fikk i gang stevninga sykt bra. Så jeg gir terningkast 5 og den femmern er sterk.

   Jeg syntes boka var veldig morsom fordig statsministeren minna meg om Donald Trump.

   Det negative er at boka ga ikke så mye menig fordi de sa ikke hvordan han ble statsminister så det jorde at det ble en femmer i stede for en sekser.

   Denne boka passer til folk i mellom 9 til 11 år synes jeg fordi teksten ikke var så veldig vansklige og forstå

 4. Jeg synes boka var litt kjedelig for det var ikke mye spenning og humor i boka! Så jeg gir den terning kast 3!

 5. Boka heter Egoland, og forfatteren heter Lars Joachim Grimstad

  Boka handet om en stadsminister som heter Teddy Fahr og var en veldig populær stadsminister. Han mente at nordmenn fortjener å kose seg.
  Han var med på et TV program som het «Sommerkos». Programmet hadde en ny gjest for hvert program, denne gangen var det Teddy Fahr som satt i den hvite sofaen oppe på opera taket. Det var et veldig populært program. Når de hadde pratet en stund sa program lederen at Teddy Fahr skulle åpne verdens største vannsklie. Sklia var gigantisk. Den starta oppe på taket, gikk inn gjennom operaen også ut igjen før den bir slakkere ned mot Oslofjorden. Så sa program lederen at han skulle åpne den ved å være den første som tester den ut.

  Jeg syntes at boka var ganske bra fordi den var morsom og at det var i Oslo ved operaen og det var en stadsminister. Jeg syntes det er litt irriterende at utdrage slutter med at stadsministeren skal akkurat till å ta sklia. Jeg syntes det var kult at Teddy Fahr hadde en knall rosa badeshorts som machet sklia perfekt. En ting jeg lurer litt på er hvor sønnen til Teddy Fahr var. Jeg syntes at det er litt ulogisk at de bygget en rosa sklie på operean sitt tak og inne på operaen.

  Alt i alt syntes jeg det var en bra bok. Jeg ville gitt den terningkast 4, og jeg syntes den passer for barn mellom 8-12.

 6. Hva boken handler om.

  Det handler om en gutt som har en far,.
  Faren er statsminister, og bruker mye penger på tull og tøys. Det startet med at statsministeren som heter Teddy Fhar var på et tv program som heter sommerkos damen som var der stilte statsministeren mange spørsmål.
  En av tingene som statsminister Teddy gjorde den sommeren var å lage noe som het smørepatruljen det var at unge menn dro rundt i Norge og smurte folk med solkrem helt gratis. Og den siste tingen Teddy (statsministeren) skulle bruke pengene på var å lage verdens største vannsklie som var rosa. Den gikk gjennom operaen sin glassfasade og videre ut i fjorden. Han tokk av seg klærne og vipps sto han i en rosa badebukse. Teddy Fhar gikk på toppen av vannsklia der hvor åningen var. Han nølte litt. Det var bare noen meter till han kjørte gjennom den store rosa vannsklien.

  Min mening

  Jeg syntes boka var morsom og veldig overraskende at en statsminister bruker penger på masse rart , som en rosa vannsklie. Jeg syntes også at det var veldig ulogisk at han bruker så mye penger.

  Jeg gir den ternings kast 4.

 7. Denne boken handler om en statsminister som bruker alle pengene sine på alt mulig rart, det rareste er den rosa vannsklien som han har satt opp på operaen midt I Oslo.

  Jeg likte boken godt fordi den var morsom og fortellingsfull. Det jeg ikke likte var at set var så mye hår på ryggen så det hørtes litt kvalmt ut. Denne boka anbefaler jeg for 3-5 klassinger, den har lett forklring, så den er lett å skjønne. Det var morsomt når han satt I sklia å tenkte at sklia ville falle sammen, jeg håpet mest at den ville falle samen men det tror jeg ikke den gjorde. Det var litt dumt at vannet skulle være så skittent, for det hørtes også ekkelt ut.

  Så jeg gir terningkast…………………………4!!!!

 8. HANDLING: Boka handler om en statsminister som har veldig mye penger, og bruker masse penger på tull. Han kjøpte en rosa vannsklie som går igjennom operaen.Og som er verdens største vannsklie.

  MIN MENING: Jeg syntes boka var urealistisk og kjedelig. Fordi det er veldig lite sansynlighet for at en statsminister kjøper en gigantisk rosa vannsklie som går igjennom hele operaen. Og den var kjedelig fordi det aldri ble noe spenning. Men jeg ble litt nyskjerrig på slutten fordi det siste jeg leste var at han skulle prøve vannsklia. Også lurer jeg på om han kommer levende ut eller ikke. Jeg gir boka terning kast:2. Jeg syntes boka var litt morsom.

  SITAT: Og det Teddy manglet av hår på hodet, tok han igjen på resten av kroppen. Den øverste delen av ryggen var helt mørklagt.

 9. Tittel: Egoland
  Forfatter: Lars Joachim Grimstad
  Sjanger: Humor

  Boka var morsom og kul, men det var lite som skjedde.
  Det var litt rart at de hadde laget en vannsklie gjennom operaen.
  Jeg likte boka fordi den var morsom.
  Statsministeren var litt annerledes enn de fleste andre statsministere.
  Jeg hadde hele tiden lyst til og lese videre i boka.
  Jeg annbefaler den til barn mellom 9 – 12 år
  Jeg gir den terning kast 4.

 10. Jeg synes at boken var ganske bra på grunn av den var veldig morsom. Og jeg har lyst til og vite om vannsklien blir ødelagt. Sånn at statsministeren faller ut av sklien. Det som er blitt lest er at statsministeren Teddy Fahr har blitt invitert til Norges mest populære TV-programe sommerkos. Der snakker de om verdens største vannsklie som. statsministeren laget i opran i Oslo. Etter vert skal statsministeren være den første som prøver sklien.

 11. Tidenes nest mest populære statsminister

  Jeg synes att det var gøy at de kaller statsministeren tjukk.
  Teddy dukker Teddy bamse og Teddy bamser
  Verdens største sklie den var rosa
  De er på operaen
  Jeg liker smørepatrulen
  Til onsdag skulle de åpne en vikingpark
  Statsminister var redd for å skli den rosa sklien som slanket seg gjennom

  Jeg syntes boka var litt rar men OK jeg vil vite mere om hva som har skjedd

  Jeg anbefaler boka for de som ikke er så gå gode på vitser.
  🎲4

 12. ANDMELDELSE

  Jeg syns boka var ganske komisk,fordi statsministeren bygget verdens største vannsklie.Den var litt rar,når han bare var i badebuksa.Jeg anbefaler å lese boka videre.
  Terningkast5️⃣,fordi jeg ikke har lest hele ennå.
  Styrken er nok humoren,fordi den gjorde nesten hver setning morsom.Svakheten er nok hvordan de skal avslutte det.Alt kan jo skje.Humoren kan jo slutte med en gang.
  Andre bør absolutt lese den.
  Jeg syns dette kunne vært en
  bra superfinalist.❤️

 13. Jeg leste en bok som handler om en statsminister i Norge som er ufattelig populær.

  Jeg synes boka var både kjedelig. Fordi den var ikke hadde humor

  Ja, kanskje
  Terningkast 1

 14. Jeg synest at boken er seglig og jeg liker den ikke den har ikke noe spenede for meg den er rar og jeg synes du ikke burde lese den men du liker dolige bøker

 15. En helt grei bok. Litt å lage en så stor vannsklie. Harr ikke så mye mer å si. terningkast 3

 16. jeg likte boka veldig godt! jeg likte delen med stadsministeren men jeg kjønte ikke fortellingen helt. jeg gir den terningkast 4

 17. Jeg synes det er bra at de viser i boken at man ikke trenger og være lik faren, moren, broren eller søsteren. Teddy Fhar er nok litt av en type. Han synes det er viktigere at det blir mindre luft i potetgull posen enn at 100.00000 barn sulter. Jeg synes at det bakpå boka gjør at man egentlig får lyst til og lese mer! Du liksom bare sluker ordene og VIPS så har du lest halve boka! Jeg synes det var super dumt når boka tok slutt. Jeg har lest alle bøkene i serien, og forfatteren får virkelig fram akkurat det jeg liker i bøker! Både spenning, morsom og at Norge faktisk er et lite EGOLAND i tanke på alle de landene som sulter. De klager på at de aldri får middag, vi klager på at mobilen er så treig. Vi har litt og jobbe med! Håper forfatteren snart gir ut en ny bok fordi han er min yndlingsforfatter!!!

 18. Jeg synes fortellingen var bra fordi den var spennde og det handlet om operand og statsmenstern

 19. den var kjempe bra så jeg gir terning kast 6. den er den beste humor boka jeg har lest.

 20. Jeg likte boken fordi den var morsom og masse bra detaljer.
  Jeg gir den 8/10!!

 21. Jeg likte boken fordi den var morsom og masse bra detaljer.
  Jeg gir den 8/10!! Anbefaler alle å kjøpe/låne den.

 22. Jeg syntes boka var bra og spennende og litt morsom kunne hat litt mer humor men ellers hadde den vært helt perfekt håper du leser dette så du kan gjøre noe med det . Men den var helt super spennende og helt fantastico👌💐❤️

 23. Mathias og Tor Anders skrev denne anmeldelsen.
  Klassens flertall syntes at boka var bra.
  VI likte at statsministeren var sporty og tok sklia. Vi synes at den var morsom fordi statsminister brukte publikum til og ha et bedre poeng og på grunn av at ordspillene han brukte var teit. Det var også morsomt når han sa at Norge har råd til alt, fordi det er ikke sant.
  Vi likte ikke at intervjueren prøvde og tabbe ut statsministeren fordi han brukte mye penger på verdens største vannsklie. Det var litt kjedelig fordi de i boka pratet så mye.

 24. Jeg likte faktisk ikke så godt denne boka fordi denne statsministeren er jo en som prøver å gjør seg populær og Han bruker pengene til Norge på de dumme tingene hans. Statsministeren Teddy er helt eller på en måte ego fordi han bruker penger på ting som Norge ikke trenger og ikke på organisasjoner som hjelper fattige og røde kors.
  Men dette er jo fordi han vil vær den mest populære statsministeren.
  Programlederen forteller jo om hvorfor han bruker det på sånne tøysete ting og i stede for gode ting.
  Jeg likte ikke boka fordi det var jo ikke humor i det hele tatt synes jeg. Det som burde hatt vært sjangeren er Drama. Og det eneste jeg likte med boka var at hvordan Finn (Sønnen til Teddy) beskrev Teddy som en stor kjøttbolle med rosa bade bukse. 😂
  Jeg ga denne boka terningkast: 🎲🎲🎲

 25. Jeg synes boken er veldig interessant og morsom. jeg ville gjerne hatt en statsminister som han. Jeg gir boka terningkast 5👌🏻

 26. Jeg likte boka sånn passe. den var ganske spennende på mange måter og morsom på mange måter. syntes den kunne passet like godt som en fantasy bok. Terningkast:6 av 1000

 27. Jeg syntes den var ganske morsom og spennende så det er en bok jeg godt kunne ha hatt:) Men på slutten forstod jeg ikke helt med at han skulle skli i den sklia så der syntes jeg det kunne være litt mer detaljer. Men eller var det en super bok så den får terningkast 5!

 28. Jeg likte boka fordi de hadde en rosa vannsklie. Jeg anbefaler boka fordi den var ganske kul. Jeg anbefaler boka for de som er mellom 10-15 år.🎲5

 29. Jeg syns boka var bra så jeg gir boka terningkast 6. Forde den var vel veldig morsom. Og jeg anbefaler denne boka for gutter mellom 10 og 11.

 30. Jeg synes boka var litt morsom og litt rar, fordi statsministeren var gal og folket var enig med han om alt mulig han foreslo. Jeg synes at Teddy fahr burde tenke mer på hva Norge trenger og være litt mer mandig. Denne boka synes jeg passer til 6-10 åringer. Jeg anbefaler denne boka til de som liker rare statsministere. Jeg gir denne boka terningkast 4

 31. Jeg syns at denne boka hørtes morsom ut, og jeg kunne tenke meg å lese den. Jeg likte det at vannsklia var rosa, og at statsministeren hadde rosa badebukse 😜. Men det var litt dumt at sklia gikk rundt operaen, fordi operaen liksom skal være et fint og spesielt sted. Jeg vil anbefale denne boka for de som liker humor 😂. Boka passer for barn fra 5-11 år. Terningkast 4.👌

 32. Boka var spennende jeg fikk veldig lyst til å lese den. Den hørtes bra ut og jeg vil høre mer av denne boken. Jeg synes denne boka passet til barn på 10-12 år.
  Jeg vil anbefale boka for andre.
  Jeg gir den terningkast 6

 33. Jeg synes dette var merkelig og rart. Boka er noe jeg ikke vil anbefale andre om. Jeg gir denne boka en terningkast: 3

 34. Jeg syntes boka var bra.
  Jeg likte den fordi den var morsom og spennende.
  Boka passer for 5 og oppover til 12.
  Jeg gir den terningkast 5

 35. jeg synes boka var bra og jeg har lyst til å lese den. Den var spennende den passer til gutter og jenter. Jeg synes den passer for 10-14 åringer den får terning kast 6.

 36. Jeg syntes denne boka var morsom og fantasifull. Jeg likte at hovedpersonen i historien han sa mange rare og morsomme ting. Jeg anbefaler denne boken. 10-13 år.
  Terningkast 5.

 37. Jeg syns den var veldig bra, en veldig god bok. Jeg har lest de to bøkene som er før i serien. Alder 9-15 🎲6

 38. Jeg likte boka for den var morsom og lit rar.
  Jeg gir terningkast 5.
  dene boka passer til barn fra 10-20 år

 39. Det hørtes ut som en bra bok. Håper virkelig ikke at han blir til kjøtt og blod og badebukser. Den passer sikkert fra alder 6 til 12. Jeg gir den terningkast 5.

 40. jeg gir boka terningkast 3 fordi jeg synten den ble litt rar og gan lite mening.
  boka passer for barn i 6-9 alderen.
  det er dumt at han ødela operahuset!

 41. Den virka ganske gøy, spenende og morsom.
  Det handla om at det var en statsminister som skulle prøve verdens største rosa vannsklie.

 42. Boka var passe bra, fordi den handlet om statsministeren. Jeg vil anbefale boka for barn mellom 7og12 år.
  Terning kast 5.

 43. Jeg syntes at denne boka var litt kjedelig. Jeg skjønner ikke heeeelt hvorfor denne boka heter Egoland!!!!???? Den statsministeren hadde ikke jeg stemt på for å si det sånn! han bruker jo penger på tull!! han kunne jo brukt det på frks.miljøet, skoler eller noe sånt. men neeeeida han skal bruke det på vannsklier! Jeg syntes denne boka passet for de som er… tjaaaaa….. 8-11 ehhhh jeg hakke peeeiiling… jeg syns denne boka passer til både jenter og gutter. jeg gir terningkast 3. annbefales til de som liker rosa badebukser!

 44. Jeg likte denne boka fordi den var veldig morsom og litt spennende for meg.
  Jeg anbefaler denne boka til de som bryr seg om hvordan lande ditt er, og om hvordan statsministeren i landet oppfører seg.
  Jeg synes denne boka passer til jenter og gutter som er 9-15 år gamle.
  Terningkast: 6

 45. Jeg syntes denne boken var teit. Hvorfor sa dere at denne boken var merket humor. Jeg anbefaler denne boken for barn fra 5-7 år. Jeg syntes at denne boken passer for både jenter og gutter. Terningkast:2

 46. jeg likte denne boka fordi den var morsom og rar jeg anbefaler denne boka til de som er fra 7-12 jeg gir den terningkast 5

 47. Jeg likte boka litt fordi den var ikke så morsom men det var noen fantasi ting i den som var kult.
  De var gode til å beskrive statsmisteren og publikummet og programlederen og noen andre ting men de kunne kansje sagt noe om Finn og de kunne ha beskrevet han:

 48. Jeg syntes boka var dårlig fordi den var veldig kjedelige jeg anbefaler ikke å lese denne boka den var ikke gripende. Terning kast 3 alers gruppe voksene. For alle.

 49. Denne boka var kjedelig det kjede ingenting.
  Det var ikke noe som kjede.
  Alderstrinn 6-9.
  Terningkast 2.
  Anbefales ikke.
  For gutter

 50. Jeg syntes boka var bra.
  Jeg syntes den var kul, spennende og morsom.
  Denne boken kan passe for 5-13 år.
  Jeg gir terningkast 5.

 51. Jeg har lest bok nr.1 de forsvunnede barna. Og jeg synes disse bøkene er veldig kjedelig🤔 Så dette var en mislykkede bok😱😱😱 Men det er en spennende bok til de som ikke har lest den😁😁😁😁

 52. Jeg synes denne boka var litt kjedelig i starten. Men den ble bedre og bedre 😀. Denne kan jeg anbefale til alle over 5 år. Jeg fikk lyst til å lese denne boka. Det var bra beskrivelse av hvordan det var eller hvordan de så ut. Jeg anbefaler den til jenter og gutter. 🎲 5

 53. Jeg syntes at denne boka var helt greit. Passer til 6-12 år. Jeg anbefaler den. Jeg gir terning kast 4 😜

 54. Jeg syntes at boka var bra fordi de er litt morsomt at hoved persjonen er litt rar og barnslig til og være statsmenister. Og den delen der han sier «et lite skritt for et menneske, et stort skritt for menneske i heten». Jeg gir boka terningkast 6.

 55. Jeg likker boka fordi den var morsom. Jeg anbefaler andre å lese denne boka. Boka passer for barn fra 6-13 år. Jeg gir terningkast: 5

 56. Denne boka var lit kjedelig fordi den ga ikke no spenning og derfor likte jeg denn ikke .Den boka vill jeg gi terninkast 2 og aldergrense 5 boka var for gutter og jentter syns jeg…

 57. Jeg gir boka eller utdraget terningkast 3, fordi boka ble litt urealistisk. En statsmenister lager ikke vannsklier igjennom en opera og bruker ikke opp alle pengene heller! jeg syntes at boka/utdraget passer for barn som liker en sånn type humor i alderen 5-10 år gruppa.

 58. 5. og 6. klasse ved Dalsbygda skole syntes denne boka var skikkelig morsom, fordi statsministeren var kul og morsom. De så for seg ei stor, rosa vannsklie gjennom operaen i virkeligheten, med den bleke statsministeren i rosa badebukse :). Gjennomsnitt terningkast ble 6.

 59. Jeg syntes boka var bra fordi den handlet om statsministeren. Denne boka passer på en aldersgruppe på 9 til 10 år. jeg anbefaler denne boken på mitt sterkeste. terningkast 5.

 60. WOW denne var SUUUUUUUPER!!!!!!!!! denne anbefales for alle!!!!!! jeg gir den terningkast………………. 6

 61. jeg syntes boka var bra fordi den var litt spenne. Og den ga mening og den var morsom fordi det var en trivlig statsminister.Jeg annbefaler den for barn til 5- 11.jeg gir den terning kast 5.

 62. jeg synes det var en bra,kreativ og morsom historie. Og «Egoland» var en overskrift som passet bra til denne fortellingen jeg anbefaler alle aldre å lese den, både gutter og jenter.
  Terningkast 5

 63. Denne boka var bra og morsom. Statsministeren var morsom og snill. Denne boka anbefales for 6/12

  Terningkast:🎲5

 64. Jeg syns at boka var lit fin men samtidig at statsminister prøver og være populær er ikke så kult.jeg syns at boka virker morsomm og fikk lyst til å lese mer av den alder 7-10 tening kast 5😁

 65. Denne boka syntes jeg var veldig rar.
  Jeg syntes den statsministeren brydde seg om
  noe som ikke var like viktig som andre ting og ikke noe seriøs.
  Men den var ganske morsom da.
  Men det var en veldig brå slutt og jeg ville vite hva
  som skjedde med han da han sklei den sklia.
  Jeg syntes at denne boka passer for 9 til 12 åringer.
  Jeg gir terningskast 3

 66. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om boken, men det er bra at Norge ikke
  er som i utdraget. 🇳🇴 Det er ganske viktig at man ikke er ego.

 67. Den hørtesyt veldig morsom ut det der med ego. Og jeg har veldig lyst til og lese boka fordi jeg har lyst og høre hva som skjer om han skal a vannsklia.

 68. Egoland.🦋
  Ført leste jeg en side og diskuterte med en venninne om hva vi trodde skulle skje. Jeg tror at pappaen får sparken midt i boken, men får jobben tilbake i slutten. Jeg trodde boken skulle bli super. Etter jeg lyttet på alt, syntes jeg den kun ble bra. Fordi Jeg forsto ikke boken fordi det var merkelig. Ikke så bra, 🎲4

  I Oslo åpnet de verdens største rosa vannsklie
  Statsministeren tok av seg klærne til bade drakt og rett inn i tunnelen.💦🔫 det var festlig.

 69. Den er super. Jeg elsket den. Den er en sånn bok som for deg til å le ut høyt midt i timene. Den får en 5 fra meg

 70. jeg likte den på grunn av att alle var ego og det var kult med statmunisteren de sa att han var kul i boka

 71. Egoland🤡

  Jeg trodde at boka handler om mye kaos og statsministeren gjør ikke en god
  jobb. Jeg startet med kun å kikke 10 min. Kun på bildet- illustrasjonen til utdraget. Jeg trodde boka boka boka skulle bli veldig bra. Så leste og lyttet jeg.

  Jeg likte boka godt da de fortalte at statsministeren suste som en kanonkule mot Oslofjorden det var skikkelig morsomt å lese. Jeg ble skuffet når de ikke fortalte om Finn, sønnen til statsministeren, fordi jeg trodde egentlig at det skulle handle om han, istedenfor faren hans. Jeg ble overrasket over at statsministeren kunne kjøpe og bygge hva han vill. Mannen som leste boka, han var veldig morsomt å høre. Jeg gir terning kast 😎😎😎😎😎. Jeg anbefaler den til 7-10 år.

 72. EgoLand
  Først diskuterte jeg med en vennine om hva boken skulle handle om. Jeg tror fremover at statsministeren gjør kjempe teite ting, så han blir mindre og mindre populer og til slutt så kommer en ny statsminister. Jeg tror også Teddy Fahr (den gamle stastmiånisteren) vil ha jobben tilbake. Jeg trodde boken skulle bli veldig bra, men jeg endte opp med bra.

  Jeg syntes det var teit at de sa at statsministeren var faren til Finn, men Finn ble jo ikke nevnt i utraget. Også syntes jeg den passet til humor fordi «HALLO !!!! han brukte penger på en kjempe stor sklie som ikke er viktig en gang!». Han kunne jo ha kjøpt noe for å redde verden, men det var det som gjorde boken så komisk😂 Denne boken er ikke en jeg ville lest. Jeg syntes statsministeren var teit og dum fordi han brukte pengene på teite leker. Tenk om det kom krig, vi hadde sikkert igen ting å bruke for å forsvare oss da.
  🎲4

 73. 2🎲
  Jeg ville ikke lest denne boka selv. Jeg synes det er teit at de nevnte at statsministeren var faren til Finn, men de nevnte ikke noe om Finn i utdraget. Jeg likte heller ikke hvordan publikumet var enig i alt. Ut i fra utdraget ville jeg ikke synes at boka treffer sjangeren humor. Ærlig talt synes jeg at boka ikke var morsom. Den var litt forvirrende, men godt beskrevet. Jeg liker ikke ideen av den typen statsminister. Jeg vil ikke anbefale denne boka videre.

 74. Egoland🤡

  Jeg trodde at boka handler om mye kaos og statsministeren gjør ikke en god
  jobb. Jeg startet med kun å kikke 10 min. Kun på bildet- illustrasjonen til utdraget. Jeg trodde boka skulle bli veldig bra. Så leste og lyttet jeg.

  Jeg likte boka godt da de fortalte at statsministeren suste som en kanonkule mot Oslofjorden det var skikkelig morsomt å lese. Jeg ble skuffet når de ikke fortalte om Finn, sønnen til statsministeren, fordi jeg trodde egentlig at det skulle handle om han, istedenfor faren hans. Jeg ble overrasket over at statsministeren kunne kjøpe og bygge hva han vill. Mannen som leste boka, han var veldig morsomt å høre. Jeg gir terning kast 😎😎😎😎😎. Jeg anbefaler den til 7-10 år

 75. Teksten handler om en statsminister som er på TV og prøver å være kul og bruke penger på populære ting så folk skal like ham. Jeg synes teksten var kjedelig, fordi den handlet bare om en ting, at en mann skulle tøffe seg.

 76. Boka var bra, men kunne handlet litt mindre om bare statmenisteren,men ellers var det veldig bra.

 77. Ego land

  Før jeg leste leste jeg med læreren. Da jeg leste med læreren Trudde jeg at den skulle handle om at statsministeren skulle ta alle pengene for se selv.

  Jeg gir🎲🎲🎲🎲for det jeg synes det var gøy og passer til sjangeren. Det var gøy når han fikk spørsmål da nikket de på hodene alle ungene. Det var gøy når han tenkte at han skule dette uten for sklien eller at sklien skule rase samen og at han tok det siste steget han trengte da rutsje han ned inni sklien og gikk så fort som en kule.
  😃😊😂

 78. Jeg gir denne boka, veldig bra.
  Den var morsom.
  Jeg er glad i denne kategorien.
  Jeg likte att det var litt annerledes enn alle andre bøker.

 79. jeg gir boka veldig bra,fordi boka var morsom,boka var interessant,en original ide og jeg fikk lyst til å lese mer

 80. Denne boken er super
  Det var en veldig orginal ide
  Verdens høyeste vannsklie var en ny og spennende ide.xdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxddxdxdxxddxdxdxdxddxdxddxdxdxddxdxdxddxddxdx

 81. Jeg syntes den var veldig bra fordi jeg har lyst på en rosa vannsklie.
  Nei da den var veldig bra fordi det var noe annet an det vi har lest før.

 82. jeg synes denne boken var veldig bra fordi den hadde en gigantisk vannsklie og en morsom statsminister

 83. Karakter : Passe bra 7/10
  jeg sinns at de er veldig bar bok 🙂
  jeg forsto alt 😀
  Boka var veldig ane ledes 😛
  🙂 😀 😛 :O XD

Til toppen