Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Svart senker natten seg

Aleksander Kirkwood Brown Omnipax 2016

Natten før Luciadagen var tidligere kjent som årets mørkeste og farligste natt. Nå er det bare en uke igjen, og drømmene til Emilie har begynt å endre seg. Samtidig begynner barna på skolen å forsvinne. Hva er det egentlig som skjer?

1.

Øyne i mørket

6. desember. 6 dager til Lussi Langnatt.

Jeg har en merkelig drøm som ofte går igjen. I drømmen svever jeg opp og ut av meg selv. Jeg kan se ned
på kroppen min, der jeg ligger i sengen og sover.

Det er som om sinnet har slitt seg løs fra resten av kroppen og svever rundt på egenhånd.

Så glir jeg ut gjennom veggen. Til et annet sted.

Jeg vet ikke hvor dette andre stedet er. Men det er mørkt. Og tåkete. Og ingenting vokser der. Ikke noe gress, ingen blomster, ingen trær. Bare jordgrunn, samme hvilken vei jeg snur meg.

Det er litt ekkelt der. Samtidig er det en skikkelig deilig følelse bare å sveve rundt over bakken, som en fugl.

Og så er det mennesker der. Nei, ikke mennesker. Skygger. Omriss. Noen ganger hvisker de til meg, men jeg hører aldri hva de sier. Så forsvinner de i tåken igjen.

I natt har jeg denne drømmen. Men noe er annerledes denne gangen. Jeg vet ikke hva det er, men jeg føler det.

Emilie.

Jeg snur meg, overrasket over å høre navnet mitt.

En av skyggene kommer mot meg.

Emilie, sier stemmen igjen.

Det er en damestemme. Den er svak, knapt mer enn en hvisking. Som en døende pust.

Hjertet mitt dunker fortere og fortere idet skikkelsen kommer nærmere. Jeg har aldri sett en av dem på nært
hold før.

Plutselig griper skikkelsen tak i meg. Det gjør vondt! Hvordan kan den gripe meg? Kroppen min ligger i sengen hjemme.

Jeg er redd, vil vekk herfra, men skikkelsen vil ikke slippe taket …
Jeg setter meg opp i sengen med et rykk. Hjertet hamrer fremdeles i brystet mitt.

Bare et mareritt. Bare et mareritt, sier jeg til meg selv.

Jeg hutrer og slår armene om meg, kjenner jeg får gåsehud. Det er iskaldt i rommet. Sjekker mobilen. 00:04. Da jeg skrur på leselyset, stivner jeg til.

Det er merker på begge armene mine, like over albuen. Røde merker, som etter hender. Røde merker der hvor jeg ble holdt, i drømmen min. Hvordan er det mulig?

Dunk. Dunk. Dunk.

Vinduet står og slår mot vinduskarmen. Gardinene blafrer i den iskalde desemberbrisen. Jeg må ha glemt å lukke vinduet ordentlig, pleier alltid å lufte litt før jeg legger meg.

Jeg sparker av meg dynen, gisper idet de bare føttene mine tråkker ned på det kjølige gulvet og jeg tripper bort til vinduet.

Ute er det overskyet. Stjernene blinker matt, det er så vidt man kan se dem. Hagen er dekket med et tynt, hullete teppe av snø, som lyser blålig i det svake månelyset. Fruktbuskene strekker seg liksom bedende opp av snøen – frels oss fra denne kulden.

Så hører jeg det igjen.

Emilie.

Med ett skimter jeg en bevegelse i øyekroken. Det sitter noe på taket over inngangspartiet. Noe med lysende øyne og langt, blafrende hår. En radmager, ynkelig skikkelse.

Jeg blunker, og på den brøkdelen av et sekund som øynene mine er igjen, har skikkelsen forsvunnet.

Hva var det jeg nettopp så?

 

2.
Jenta i speilet

7. desember. 5 dager til Lussi Langnatt.

Da jeg våkner neste morgen, virker det som skjedde i natt fjernt og uvirkelig. Jeg har fortsatt merkene på armen, men de kan ha kommet i gymtimen. Og så jeg virkelig noe der utenfor vinduet, eller var det bare en del av drømmen som hang igjen?

«God morgen, vesle solstråle,» kvitrer Mamma over kaffen sin, da jeg tasser ut på kjøkkenet.

I tilfelle du ikke skjønte det, så var det ment sarkastisk. Jeg er ikke noen morgenperson.

Jeg grynter et slags svar.

Jenny sitter og taster på mobilen sin mens hun nynner høyt med til radioen, hvor et boyband synger inderlig om udødelig kjærlighet.

Jenny er fire år yngre enn meg. Hun har et søtt ansikt rammet inn av bølgete, blondt hår, og kommer helt sikkert til å bli jaget av alle guttene så snart de begynner å interessere seg for andre ting enn fotball og dataspill.

I motsetning til meg. Det er vel ingenting direkte galt med utseendet mitt. Men det er ingenting direkte riktig heller. Jeg er blek, ørene mine står litt for mye ut, og så snart jeg får bitte litt sol på meg, spretter det frem fregner overalt. De eneste gangene jeg blir jaget av gutter, er når vi spiller basket i gymmen og ballen på et vis havner hos meg.

Nå begynner Mamma å nynne også. Hvordan endte jeg opp i en familie med bare A-mennesker? Det må være en slags grusom feil.

Det er bare meg, Mamma og Jenny. Pappa bor i Australia, vi ser ham én gang i året. Han er nesten som en fremmed.

Jeg slenger et par skiver ned i brødristeren, men da jeg trykker ned knappen, går lyset, og radioen kutter ut.

«Er det ingenting i dette huset som fungerer?» stønner jeg.

«Det er bare sikringen som gikk,» sier Mamma. «Radioen, brødristeren og oppvaskmaskinen kan ikke stå på samtidig, det vet du jo.»

Jeg gidder ikke å vente på at Mamma får på strømmen igjen, så jeg går for frokostblanding i stedet. Jeg lar blikket gli rundt i rommet mens jeg spiser, klarer fortsatt ikke å tenke på dette som «hjemme».

Veggene på kjøkkenet er brune med oransje blomster. Seriøst den styggeste tapeten jeg noensinne har sett. Det er barndomshjemmet til Mamma. Vi flyttet hit for noen måneder siden, da formen til Bestefar ble dårligere og dårligere. Han drev og falt hele tiden. Nå bor han på et pleiehjem. Det ble for slitsomt for Mamma å ta seg av både ham og oss.

Jeg skjønner godt at Mamma ikke har lyst til å gi opp barndomshjemmet sitt. Men jeg hadde virkelig ikke lyst til å flytte. Jeg savner det gamle huset vårt. Savner vennene mine.

«For et dritthus,» mumler jeg.

Jenny kikker opp fra mobilen, virker oppriktig overrasket over å se meg. Hun er helt i sin egen verden når hun sitter med mobilen sin.

«Jeg liker det, jeg,» sier hun muntert.

Selvsagt gjør hun det. Jenny er født med solskinn i hjertet, som Bestefar pleier å si. Selv ble jeg født med en uværssky over hodet mitt.

Taklyset kommer på. Oppvaskmaskinen og radioen durer til liv igjen.

«… den 10 år gamle gutten ble meldt savnet i dag morges,» sier nyhetsleseren på radioen. «Ifølge politiet forsvant han fra soverommet sitt i løpet av natten …»

«Æsj, nyheter,» sier Jenny og skrur av radioen.

Kjipe og triste ting har ikke noen plass i hennes
verden.

 

*

Klumpen i halsen er der som vanlig da vi runder hjørnet, og den stygge murbygningen av en skole åpenbarer seg. Det ser ut som en gammel fabrikk. Skuldrene mine spenner seg da jeg ser utover alle de fremmede fjesene på skoleplassen.

Jenny får øye på noen klassevenninner og vinker til dem.

«Ser deg senere, lille krapyl,» sier jeg.

«Ha det, Emilie,» roper hun over skulderen, mens hun løper bort til vennene sine.

Hun har allerede fått seg flere venner på den nye skolen vår. Noe som er ekstra irriterende, siden jeg selv ikke har blitt kjent med noen ennå.

Det tar lang tid før jeg tør å slippe folk innpå meg. Selv om Jenny er yngre enn meg, er hun mye tryggere på seg selv. Hun har til og med blitt valgt ut til å være Lucia i Santa Lucia-toget på fredag.

Jeg går raskt over skolegården, forbi alle elevene som står i små grupper og prater og ler. Det føles som om alle ser på meg. Er det meg de ler av? Jeg prøver å se travel ut, som om jeg er på vei et sted. Kanskje de tror jeg skal møte noen.

Jeg går inn i skolebygningen og ned trappen til jentedoen. Låser meg inne på et av avlukkene og setter meg på lokket. Puster ut og kjenner at det slipper litt tak i skuldrene.

Det er kanskje litt stakkarslig å gjemme seg inne på do hver morgen, men jeg orker bare ikke å stå der alene i skolegården og se ensom ut.

Da det ringer inn, trekker jeg ned, selv om jeg ikke har vært på do. Etterpå vasker jeg hendene. Bare sånn for syns skyld. Jeg sukker tungt da jeg ser meg selv i speilet. Det flokete håret mitt ser ut som et garnnøste som har blitt angrepet av en katt. I tillegg ser jeg trøtt og blek ut, enda blekere enn vanlig.

Jeg plasker litt vann i ansiktet, for å prøve å bli mer våken. Idet jeg gnir vannet ut av øynene, hører jeg en stemme som hvisker meg i øret:

Hun kommer.

Da jeg hever hodet og ser i speilet, hikster jeg etter luft og må ta meg hardt sammen for ikke å skrike. Rett bak meg står det en jente. Hun er litt høyere enn meg, kledd i en lang, hvit drakt. En bandasje er knyttet stramt over øynene hennes, og den er dekket av blod!

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Løs oppgaven *

47 anmeldelser av “Svart senker natten seg

 1. Den var veldig bra på slutten fordi beskrivelsen var utrulig.

  Jeg syntes den var skummel og veldig bra. 🎲 5.👻🎃

 2. Svart senker Natter seg
  Jeg likte utdraget fordi det var spennende og skummelt . Det jeg ikke skjønner er hvorfor jentea på coveret til boken er der, det er jo ikke st. Lucia det handler om. Jeg trodde og håpet når jeg så bildet at det var st.lucia som gikk rundt og myrdet folk. det er jo Jenny som for rollen som st.lucia, men er det ikke Emilie og skyggene det handler om. Jeg ble overasket når nyhetene kom på og snakket om gutten som forsvant på sitt eget rom om natten. Det var sikkert det damen ville med Emilie, med tanken på at hun fikk røde merker av damen som tok henne i første drømmen. Dette var ganske ekkelt og er kanskje et frampek på noe enda mer skummelt som skal skje.
  Jeg syntes det er for typisk med jenter med langt svart hår, lang hvit kjole og bandasje. Det er liksom der alle ekle og skummle jenter ser ut i filmer nå. Her burde forfatteren være mer kreativ

  Jeg gir 🎲 5

 3. Jeg gir 🎲🎲🎲🎲for det var veldig gøy for forfatteren klarte å få meg til å ville lese mer. Og at hun drømte at hun ble token ut av kroppen av en skugge, når hun nor hun våkner har hun røde prikker på armene. Det jeg ikke skjønte var på coveret på boka er det bilde av sanalusia det hanler ikke om henne 😉
  Like vel likte jeg alt på slutten
  Jeg anbefaler denne boka til 6/100
  😃😊😂

 4. 6🎲
  Jeg liker boken, den er så spennende. De klarer å holde oppe spenningen med å forklare og gi detaljer. Det er så godt forklart at at jeg kan se for meg ting som vil skje, både fordi jeg kjenner til sjangeren via skrekkfilm, men også fordi forfatteren gir frampek. Jeg tror at stemmene som sa «Emilie» og «hun kommer» var der får å advare henne, ikke ta henne. Jeg anbefaler boka.

 5. Svart senker natten seg

  Jeg syns at boka var skummel og spennende. Det var skummelt da en jente var bak Emilie i jentegarderoben. Det var spennende når Emilie drømte at hun svevde så hørte hun navnet sitt to ganger. Jenten som var bak Emilie minnet meg om en annen som hadde hvit kjole, svart hår som dekket fjeset hennes og som var hadde barbeint, sånt skummelt jeg har sett på YouTube, derfor var det jeg leste ekkelt og bra skummelt! Derfor likte jeg å lese dette! Jeg gir terning kast 😱😱😱😲😲😲! Jeg anbefaler boka 8-12 år

 6. Jeg likte ikke teksten i starten, fordi det var nesten ingen ting om St.Lucia. jeg trodde det var hun som skulle være hoved personen og at Lucia skulle myrde folk med lussekatter. 🤐🎃😤😧
  Slutten var veldig skummel, skikkelig bra, håper andre vil lese den. 🎲 5

 7. En super bok jeg ville lese boka med en gang. Den er super spennene.

 8. Jeg synes at boka virker VELDIG spennende jeg liker ganske godt sånne skrekkbøker da men jeg får fort mareritt så jeg tror ikke jeg skal lese den på senga akkurat.

 9. Det handler om at det er en jente som skal legge seg, å etter at hun har sovnet drømmer om at hun er et annet sted, et sted hun pleier å drømme ofte om, men dennegangen er det noe annerledes. Hun kan fly, hun syntes det er kult at hun kan fly, men alt er mørkt, og hun ser svarte skikkelser. En av skikkelsene roper navnet hennes og kommer mot henne. Ingen av skikkelsene har kommet så nær henne før, skikkelsen griper tak i henne, det gjør vondt. Hun våkner opp av marerittet å ser noe skikkelig skummelt, hun har mørkerøde merker på huden! Akkurat der skikkelsen grep henne, hvordan kan dette ha skjedd!?

  Min mening: Den er veldig spennende, på grunn av måten den er er skrevet på. Den får deg til å ville å lese mer, fordi det ender med et mysterium, og det elsker de fleste, det syntes i hvertfall jeg. Denne boka passer for barn over 8/9+ fordi den høres litt forvirrende ut og komplisert ut på en bra måte. Alle i A og B hadde lyst til å lese hele boka. Jeg vil gi denne boka et terningskast 6.

 10. Den var utrolig bra. Jeg opphengt i handlingen med en gang. Den er en veldig bra bok med bra beskrivelse veldig bra beskrevet handling. Slutten fikk meg lyst til å låne/kjøpe denne boka. Og det at hun hadde merker på låra der hun ble holdt i drømmen. terningkast 6.

 11. Denne boka er spennende fordi den handler om at en drøm er virkelig. Den er skummel fordi en jente i en drøm ropte på Emilie og holdte hun hardt i skullderene det følte hardt ut. Når hun våkner så har hun merkene som hun fikk i drømmen. Hun våknet så ropte en stemme på hun ute i vinduet. Hun kjekket vinduet hun so to vite øyner i taket så plutselig så forsvant stemmen. Hun lukket vinduet så la hun seg neste dag så var hun på skolen hun ville ikke være alene så hun gikk inn i doen hun vasket fjeset så hørte hun en viske lyd i øre. Så så hun på speilet det var en jente som sa hun kommer. hun snudde seg og så en jente med hvit lang drakt og litt høyere en Emelie og hadde en bandasje rundt øye og det var blod på

  Jeg gir terning kast 5 fordi jeg kunne ikke lese hele boka håper det neste gang.

 12. SkUmEl !!!!!!!!!

  ueeeeee……. det var en gøy bok det gjore at jeg hadde lyst å høre videre!!!1

 13. jeg likte boka men det var litt skummelt da hun trodde hun drømte. Jeg hadde blitt livredd det var også skummelt i slutte da det var en jente i hvite klær bak hun med en bandasje med blod over øye til jenta jeg ville lest videre og jeg gir den terningkast 8.

 14. denne boka gir jeg terningkast 5-6 jeg likte veldig godt at det var litt spennende tekst også ble det veldig spennende i slutten og i starten jeg likte denne boka veldig godt:) 😉

 15. det var et supert utdrag, jeg elsker grøssere og denne er en av favorittene mine, jeg gir den terningkast 5, det var litt lite info her også, jeg vil for eks: vite alder, navn på skole o.s.v!! det var spennende på slutten og underveis, må prøve å finne den på bibloteket og lese resten!!!

 16. Denne boka var den beste boka hittil. Den var bedre enn det andre bøkene og jeg synes at alle sammen skal lese denne boka. I denne boka så kom veldig inn i teksten.
  Jeg gir denne boka Ternekast 6

 17. Syntes at den var litt ekkel fordi, jeg fikk masse gåsehud og takk til klassen min som faktisk gjodre det spenndene

 18. Tittel:Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sjanger:Grøsser

  Det handler om en jente som heter Emilie. Hun bor i bestefarens gamle hus. Det var 6.dager til Lucia dagen.
  En natt da hun sov så drømmte hun om at det var en person som som klorte henne, slik at hun fikk klore merker på armen.
  Hun våknet av den skumle drømmen, og måtte lukke vinduet. Når hun så ut, så hun en dame som satt over inngangspartiet på huset. Hun ble redd. Morgenen etter hørte hun på radioen at en gutt hadde blitt meldt savnet i dag morges. Den dagen da hun kom til skolen gikk hun raskt over skolegården, slik at det skulle se ut som hun hadde det travelt. Hun hadde ikke noen venner enda, fordi hun nettopp hadde begynt. Hun gikk ned på jentedoen slik hun pleide hver dag, og sprutet litt vann i anskitet, i håp om at hun ville våkne litt mer.

  Det jeg synes om boka:

  Jeg synes ikke at boka var veldig spennende,fordi den var dårlig til å forklare hva som skjedde.

  Jeg vil gi boka terningkast 3.

 19. Den var spennende. Det var ingenting i teksten som dere ikke skulle ha hatt med likte denne boka best av alle de jeg har lest leste den når jeg var hjemme alenen og det var ganske mørkt ute jeg gjemte meg under dyna mi. det var skikkelig gøy. tening kast 6.

 20. den er litt skumel men jeg like sangeren grøss jeg får gåse hud og det liker jeg. Jeg like boka ganske jeg leste utdraget og nå leser jeg helle boke jeg anbefaler den ternig kast 4.724

 21. Jeg synes boken er veldig spendene, fordi at det virker som om det er en sann fortelling. Til vanlig liker jeg ikke å lese sånne grøsse bøker men jeg likte veldig godt »Svart senker natten seg»! Jeg likte den delen der hun forteller om drømmene sine, og jeg hater den delen der de slemme jentene dytter Emilie inn i bøttekottet.

 22. Jeg likte boken.Den var veldig bra.den var veldig spennende,men den kunne ha vært bedre. jeg gir terningkast 5.

 23. Jeg synes denne boken var veldig spennende!!
  Etter at jeg leste utdraget lånte jeg boken på biblioteket.
  Den var ikke vanskelig å lese.
  Beskrivelsen av personene var veldig bra.
  Og beskrivelsen av av område var også veldig spennende.
  Når jeg leste fikk jeg bilder i hodet mitt.
  Jeg synes boka var skummel og på slutten av boka så var det litt trist.
  Jeg synes forsiden på boka så skummel ut.
  Jeg synes det var kult at en drøm faktisk kunne være levende i boka.
  Jeg liker å lese grøss og dette er en av de beste bøkene jeg har lest.
  Jeg synes det var kult at bestefaren til Emilie visste hva som skjedde.
  Og at Emilie fikk venner til slutt.
  Dette var en skikkelig bra bok.

 24. den er ganske bra det var noe jeg skule forandret vis jeg kunne men ellers gir jeg den 4.
  veldig bra

 25. DEN VAR SÅÅÅÅÅÅÅÅ SKUMMEL!!!!!!! JEG FIKK MARERITT MED EN GANG NESTE NATT!!!!:-(

 26. Elsket boka!!!!👍👍👍👍👍🤗. Denne boka skulle jeg ha lånt!!!!! Det var spennende på slutten😱😱😱😱
  Terningkast:6

 27. Den var litt skummel men artig så håper virkelig det kommer en fortsettelse2 p denne boka

 28. Jeg syns denne boka var skummel! Jeg fikk mareritt. Jeg syns ikke grøss skal være med på bokslukerprisen. Men den var godt beskrevet

 29. Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Personer:
  Emilie Moren
  Jenny
  Skikkelsen

  Sted og tid:
  December
  Før santa lucia
  Hjemme og på skolen

  Emilie har et mareritt
  om en skikkelse. Hun våkner mitt på natta hun er redd.
  En gutt blir borte mitt på natta.

  Jeg liker at det er spennende.
  Jeg synes at skikkelsen er litt skummel.
  Det var kult når hun så en skikkelse mitt på natta ute så blunket hun og den ble borte.
  Jeg synes det var rart at Emilie fortsatt hadde merker i armene der hun ble holdt av skikkelsen.
  Jeg vil anbefale denne boka til barn mellom 9 og 13
  Jeg gir terningkast 6 fordi det var spennende og bra skrevet.

 30. Forfatter:Aleksander Kirkwood Brown
  Personer:Emilie Jenny Mamma
  Sted og tid:for lucia i norge
  Hvis jeg fikk skifte navn på boken skulle den hete:
  Dagen for dagen
  Dagen før lucia er den skumleste dagen i året. Mange barn på skolen forsvinner og jeg begynner og få rare drømmer
  Jeg liker ikke at det sluter akkurat der. Men jeg synes boka var bra
  Jeg vil anbefale denne boka til 5-7 klasse. Jeg gir terningkast 4 fordi den var ikke dårlig, men helt grei

 31. Handling

  Utdraget hanler om en jente som har det samme marerittet ofte. Hun hadde en dag drømt at den var litt annerledes. Hun drømte at hun svevet opp og ut av deg selv, og hun så seg selv ligge å sove.
  Hun hadde ofte hørt stemmer fra tåken litt borten for men hunn hadde alldri hørt hva de hadde sagt. Emilie.
  Hun snur seg overasket over å hører navnet sitt.
  En av skyggene kommer bort til henne, den sier igjen Emilie, det er en dame stemme. Stemmen er som en døende pust. Hjerte hennes dunker fortere og fortere idet sikkelsen kommer nermere. Hun har alldri sett en av de så nerme. PLUTSELIG griper den tak i armen hennes.
  Det gjorde vondt.

  Mine meninger:

  *Jeg syntes boken/utdraget var veldig spennende, jeg levde meg inn i historien og jeg så for meg bilder av hva som skjedde.
  *Det var et veldig godt utdrag og jeg fikk lyst til å lese hele boken for å se hva som skjer videre.

  Treningkast 6 fordi den har alt jeg ser etter i en bok.

  Jeg vil anbefale denne boken til 10, 11 og 12 åringer.

 32. Tittel: Svart senker natten seg
  Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
  Sjanger: Grøsser

  Det handler om en jente som heter Emilie og som bor i bestefarens gamle hus. Huset er gammelt og Emilie liker det ikke i motsetning til søsteren hennes Jenny. Det var 6 dager igjen til Lusia Dagen. En natt da hun sov var det noen som klorte henne på armen. Da hun våknet var vinduet åpent. Da hun skulle gå og lokke det så hun en dame i mørke, men da hun blunka var hun borte. Neste morgen hørte hun på radioen av at det var en gutt som var meldt savnet i løpet av natten. Da hun kom til skolen var hun helt alene, hun løp ned på doen og gråt. Dette gjorde hun hver dag! etter at hun hadde grått plasket hun litt vann i ansiktet da hun hørte og så en dame i speilet.

  Min mening:
  Jeg synes boka var veldig fin og spennende! Jeg likte godt at det brukte Lusia i boka og vinteren! Jeg likte også at de beskrev tankene og personene godt! Jeg anbefaler denne boka for gutter og jenter i alderen 8-12 år!Jeg gir terning kast 6, fordi dette var den sjangeren jeg likte veldig godt!

 33. Jeg er ikke så stort fan av skummel bøker, men jeg syns at denne bok er så spennende! Hvordan teksten ga meg detaljer og et bra oversikt om hva som skjer. Mitt favoritt del var i drømmen når den jente holdt Emilie og når hun var våken var det som at det var ikke bare et drøm, men det var ekte! Jeg elsker hvordan forfatteren ga meg å tenke om så mange tingen på slutten, når hun jente var bakk Emilie var så spennende og hvor mange spørsmålet jeg har! Tegningkast: 🎲6!

 34. Vi synes svart senker natten seg var kjempe spennende. Vi fikk veldig lyst til å lese hele boken. Boken handler om en jente som ser en annen jente i et speil, og d er like før lucia dagen. Dette er en bok som vi anbefaler til dere som liker grøssere. vi likte hele boka. Men den mangler litt logikk i selve historien. Som sagt så anbefales boken. Terningkast 5

 35. Bokanmeldelse «Svart senker natten seg»
  Forfatter: Aleksander kirkwood Brown

  Fem adjektiv som beskriver utdraget:
  Skummel, grøsser, rar, spesiell og forklarende.

  Personer: Emilie, hovedperson, Jenny, lillesøster og mammaen

  Sted og tid: 6.desember seks dager til Lussi Langnatt

  Hvis jeg fikk skifte navn på boken skulle den hete: Den farlige jenta eller Den skumle Desember natten.

  Handlingsreferat: Det er en jente som heter Emilie. Det er snart Lucia og søsera til Emilie har blitt Lucia. En natt Skjer det noe rart og veldig skummelt det er noe som aldri har skjedd før, elever forsvinner på skolen og det er noen som lurer rundt.

  Min mening: Jeg likte boka fordi den var spennende, jeg ble veldig redd da så det var litt vondt. Det jeg ikke likte var at det var så skummelt jeg ville ikke ha mareritt av boka akkurat.

  Jeg vil anbefale denne boka til 7-8 trinn jenter
  Jeg gir terningkast 3 fordi den var bra, men litt for skummel.

Til toppen