6C på Nordpolen Skole

 

Glad gjeng. Foto: Hege Lofthus

Jubelen sto i taket da 6c på Nordpolen skole fikk vite at de er tildelt rollen som jury for årets Bokslukerpris! Det er et ærefult oppdrag som elevene lover å ta på alvor.  

 6c på Nordpolen er en leseglad klasse som begeistret jobbet seg gjennom fjorårets bokslukerantologi, og da de fikk sjansen til å søke om selv å være jury jobbet de hardt med å finne gode argumenter. Dette var noe klassen virkelig hadde lyst til! Mange av elevene var opptatt av hvordan det å lese bøker sammen i klassen kunne gjøre det enklere å snakke sammen også, etter å ha delt opplevelsene i bøkene. Slik kunne bokslukerprisen ha verdi for klassemiljøet.  

Denne høsten har elevene gledet seg til hver mandag, for da har det vært høytlesning og arbeid med ukens bokslukerbok. Elevene diskuterer ivrig hva de synes om bøkene, og selv om de ikke alltid er enige, så lytter de godt til hverandre – og av og til er det noen som forandrer mening.   

 

Klasse 6c har lesestund hver morgen, og da er det helt stille i klasserommet. Det setter elevene pris på. Det beste er når vi har leseuker, og elevene får ha med store puter de kan sitte på. Elevene liker å snakke med hverandre om hva de leser, og ofte er det noen som vil fortelle litt om boka de leser i. Klassen har et klassebibliotek med bøker i vinduskarmene, som byttes ut litt etter hvilken sesong det er. Nå i oktober er det for eksempel flest bøker med skumle historier. Hvorfor det tro? På Nordpolen skole har de et nytt og fint skolebibliotek. Her har foreldrene samlet inn penger til bøker, og mange av elevene har også gitt bort bøker og kosebamser slik at det blir ekstra trivelig. På skolebiblioteket er det altså godt å være, men ikke nok med det: Fra Nordpolen skole er det bare 300 meter å gå til det offentlige biblioteket, Deichman Torshov, som også er en sosial møteplass for elevene. Når skolen er slutt hender det ofte at elevene i klassen tar følge ned til biblioteket, og blir der for å spille litt, gjøre lekser eller bare henge sammen. 

Nordpolen skole ligger på Sandaker i Oslo, og akkurat i år er det faktisk 10 år siden skolen ble åpnet. Nordpolen skole er en 1-10-skole med omtrent 700 elever. Rektor sier: Vi er heldige som får ta imot elevene som 6-åringer, og leve og lære sammen med dem til de går ut av 10. trinn som store ungdommer!