Månedens anmelder september

Glad anmelder: Sofie Estelle fra Bondi skole i Asker.

 

Hver måned i antologiperioden kårer vi månedens anmelder. Blant tusenvis av engasjerte og gode anmeldelser og kommentarer, falt valget på Sofie Estelles anmeldelse av utdraget fra Gutta krutt og gledesdreperen av Alexander Istad og Espen Meling Sele. Sofie Estelle går på Bondi skole i Asker kommune. 

Vi stilte den glade og kritiske leseren noen kjappe spørsmål:

Hvordan føles det å være månedens anmelder?

– Jeg synes det var stas at akkurat min anmeldelse ble trukket ut og jeg ble veldig glad. Jeg forventet det ikke, så jeg ble overrasket.

Har du noen tips til andre som vil skrive gode anmeldelser?

– Det er viktig å tørre å skrive hva du mener sånn at du kan gi gode tips til forfatteren. Jeg tror også det er fint å begrunne hvorfor du mener det du gjør. Les gjennom hva du har skrevet i anmeldelsen, da kan du fylle på med viktige detaljer etterpå, Lese høyt for en annen for da hører du hva du kan skrive mer om.

Har du en favorittbok som du vil tipse andre om?

– Jeg liker godt serien om “Verdens verste”. Jeg har lest veldig mange og de er morsomme fordi det er fantasi og ting du absolutt ikke ville gjort i virkeligheten. De er passe vanskelige å lese og de passer godt fra 10 år og oppover, Man kan også høre dem på lydbok, Jeg har både lest og hørt lydbok, Jeg leser når jeg har god tid og for å slappe av, Jeg liker å lese morsomme bøker for å muntre meg opp.

 

Her kan du lese den gode anmeldelsen:

Utdraget handler om Gutta krutt som består av Proffen, Nikk og Alex. De skal av en eller annen grunn til skolen. De er nå ved et sted med en haug av dører. De går inn i en dør, der de hører en kjent stemme kan det være ordføreren? De er nå inne i en av de andre dørene der ser de en skygge. Hva kan det være? På den siste døra står den noe morgendagen. Hva kan det bety?

Jeg ble irritert da vi ikke fikk se hvem eller hva skyggen gjorde fordi jeg var nysgjerrig. Det var ikke noe spesielt som gjorde inntrykk på meg, men om jeg må nevne en ting så var det igjen det med morgendagen som stod på døra. Jeg ble overrasket over skyggen som var ved maskinene fordi jeg forventet det ikke. Slutten var veldig spennende fordi de gikk inn en dør der det stod morgendagen på, så jeg ble veldig nysgjerrig på hva det var der inne.

Dette er den boka jeg liker best hittil. Jeg likte godt at brødrene tok sjansen på å bare åpne alle dørene fordi at jeg ville ikke tatt en sånn sjanse, det kan jo være risikabelt. Jeg likte godt at den skyggen Gutta krutt så var mystisk og at skyggen bare gikk inntil vinduet/speilet å bare gikk igjen uten at vi fikk vite noe mer.

Jeg likte også at det stod morgendagen på en dør fordi det bare stoppet der og at vi ikke fikk vite mer noe annet jeg og likte var at boka var blandet med fantasi og spenning fordi det fikk frem en fin balanse.

Jeg liker sjangeren spenning best fordi i spenningsbøker er det alltid noe som skjer og den type bøker er full av action og spenning.

Jeg gir boka terningkast ⅚

 

Vi i Foreningen !les gratulerer. Bokpremie er snart på vei i posten.