Aktiviteter, Fimbulvinter – Ragnarok 2

1

Skriv en anmeldelse av utdraget fra Ragnarok – Fimbulvinter.
Du kan også lese hele boka og anmelde den.
Hva liker du med boka, og hva liker du ikke?
Gjør deretter teksten din tilgjengelig for elever på mellomtrinnet i hele Norge, forfattere, forlag osv. ved å publisere den under utdraget.
Hver måned velger vi ut den beste anmeldelsen og sender en bokpremie til vinneren.
Ta gjerne en titt på denne veiledningen før du skriver anmeldelsen din.  

2

Finn ut mer om én eller flere av de norrøne gudene som blir nevnt i utdraget: Loke, Tyr, Odin, Tor, Frøya, Balder, Heimdal, Njård og Frigg. Skriv en faktatekst, en fortelling, hold et foredrag, med eller uten digitale hjelpemidler, lag et rollespill eller spill inn en filmsnutt. 

3

Lag din egen tegneserie. La deg gjerne inspirere av japansk manga.  Merk av linken og gå til den for mer informasjon: https://www.shonenjump.com/mangaplus/whatismangaplus/ Spør gjerne skolens kunst & håndverkslærer om hjelp!

4

I en tegneserie er det viktig at illustrasjoner og tekst «henger sammen», slik at illustrasjonene kan hjelpe leseren med å forstå teksten. Vet du om andre tegneserier, eller illustrerte bøker hvor både bildet og teksten er viktige for å forstå handlingen? Finn noen eksempler og ta med til en time. Gjennomfør «Vis og Fortell».

5

Fimbulvinter er en betegnelse på en ekstrem vinterkulde. Hvor er de kaldeste områdene i verden? Undersøk på nettet og finn stedene på kartet. Hvordan er det å leve i disse områdene, tror du? …eller kanskje du vet det? Fortell!  

6

Finn ut hva helleristninger er. Finnes det noen bevarte slike i ditt nærområde? Om så, foreslå en utflukt for læreren din. Husk kamera og notatblokk!

7

Skriv navnet ditt med runer!  

8

Vintre i Norge kan være kalde og lange. Men de kan også være vakre. Skriv et dikt hvor du hyller vinteren!

9

Tenk deg at du skal overvintre ute på et veldig kaldt sted. Hva trenger du av klær, mat og utstyr? Lag en pakkeliste og forklar hvorfor du trenger nettopp disse tingene.