Aktiviteter til Gutta krutt og gledesdreperen

 

Lag deres egne tegninger av Alex, Nikk og Proffen. Eller: Tegn deg selv i samme stil som bokens illustratør Espen Meling Sele!

Finn ut mer om byen de er fra, Ålesund. Lag en presentasjon, med eller uten digitale hjelpemidler.

Tenk deg at du selv skal vandre gjennom en tunell under byen din, eller plassen du bor på. Hva ser du? Hva skjer? Noe skummelt? Noe rart? Tegn ferden din, skriv en overdrevet fortelling eller lag et hørespill hvor du og to til skal på et oppdrag under byen. Husk lydeffekter!

Hvilke andre bøker kjenner du til som er litt i samme stil som Gutta krutt og gledesdreperen? Lag en liste med boktips og del med resten av klassen.

Tell antall substantiv i utdraget, både fra tekst og bilder. Plukk ti av dem og bøy dem i entall/flertall – regelrett/uregelrett.

Se på sjangersymbolet til utdraget. Er du enig i at sjangeren/hovedtemaet i denne boka er spenning? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvilke andre sjangere eller temaer kan passe, syntes du?

FLERE BOKTIPS:

Gutta i trehuset med 169 etasjer begynner IKKE på skolen. For det har de ikke lyst til av Andy Griffiths, illustrert av Terry Denton, oversatt av Hege Mehren, Cappelen Damm 2023

Ivar får ansvar av Arnfinn Kolerud, Samlaget 2024

Mission 6: Kairo – Johnny 777 av Bjørn Sortland, illustrert av Ketil Selnes, Vigmostad & Bjørke 2023