Aktiviteter til Jakob på vippepunktet

Jakob strever blant annet med å holde konsentrasjon over tid, både i med skole og i sosiale sammenhenger. Snakk sammen om hvordan dette kan oppleves. Han er «klassens klovn», men vil han egentlig være det?

Minecraft er et spill mange driver med. Kanskje det er flere i din klasse som gjør det? Foreslå for læreren å lage deres eget skoleprosjekt med Minecraft. Dere bestemmer sammen hva som skal være med. Da er det i så fall viktig at de av dere som kan det er gode lærere for de som ikke kan det!

Bruk utdraget til å finne adjektiv som beskriver Jakob. Bøy alle adjektivene i positiv, komparativ og superlativ.

Du er journalist og skal intervjue Jakob om hvordan det er å være ham. Velg om du bare vil skrive spørsmålene til ham, og eventuelt svare slik du selv tenker at han vil svare. Eller så lager du spørsmålene og gjennomfører intervjuet sammen med en læringspartner. Dere kan skrive det ned, ta lydopptak eller filme det før dere leverer til læreren deres.

Skriv videre på utdraget. Hva skjer?  Hvordan går det med Jakob, gruppeprosjektet og gamingen?

Se på sjangersymbolet til utdraget. Er du enig i at sjangeren/hovedtemaet i denne boka er vennskap? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvilke andre sjangere eller temaer kan passe, syntes du?

FLERE BOKTIPS:

League av Nina Borge, Gyldendal 2023

Herman av Erlend Loe & Herman Flesvig, Bonnier 2022

Edelmot av Victor Sotberg & Odin Helgheim, Egmont 2023