Aktiviteter til Trivselslederen

 

Lag deres egne trivselsledere i klassen! Om det allerede er ordning for det på deres skole, ta ekstra tak i det nå og oppfordre alle til å delta i aktivitetene.

Om dere ikke har trivselsledere på skolen, så spill inn forslag om det til skolens ledelse via elevrådet. Sørg for gode argumenter for hvorfor det er viktig og lag en lang forslagsliste til leker og aktiviteter som trivselslederne kan gjennomføre og være ansvarlige for.

Å ha trivselsledere handler om å skape et trygt og godt sosialt miljø på skolen. Hvorfor er det viktig? Har det noe å si for læring? Diskuter i klassen.

Inken er kanskje litt forelsket i Leo, og hun kjemper litt om å få hans oppmerksomhet. Har du noen råd til henne? Hvordan kan hun gå fram. Jobb sammen to og to lag en tipsliste!

«For – og mot»-lister kan være et godt hjelpemiddel når man skal forsøke å bestemme seg for noe. Lag dine egne dilemma-lister. For eksempel: «Skal jeg begynne på håndball?» «Skal jeg gjøre alle leksene med en gang jeg kommer hjem fra skolen, eller skal jeg vente til kvelden?» «Jeg har fått lov til å være med på å bestemme hvor vi skal på sommerferie neste gang. Telttur ved havet, eller fjelltur». På engelsk kalles slike lister for «pro and con».

Se på sjangersymbolet til utdraget. Er du enig i at sjangeren/hovedtemaet i denne boka er drama? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvilke andre sjangere eller temaer kan passe, syntes du?

FLERE BOKTIPS:

Når noen klikker i vinkel – Søstrene Proxy blogger om verden 1 av Bjørn Ingvaldsen, Gyldendal 2022

Esters univers: Bonusbror og marsvintrøbbel av Oda Valle, Aschehoug 2023

Noor og miniatyren av Julia Kahrs, Gyldendal 2023