Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Blålys 7 – Gjengmysteriet

2022 10 anmeldelser

Av Hanne Kristin Rohde   Hunder forsvinner fra nabolaget, og Astrid og Yusuf får en mistanke om at hundene er stålet. Hvorfor vil noen stjele andres hunder? Dette må de finne ut av. Samtidig begynner Ane i klassen til Astrid. Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Y.S

Y.S

Skrevet 2. november 2023 av Y.S

Denne boka er veldig spennende. Jeg har lest alle blålys bøkene og det er veldig spennende bøker.
Denne boka for et terningkast fem, og det er en sterk femmer


Sofia

Sofia

Skrevet 12. april 2023 av Sofia

Den var ganske bra, de løste liksom mysterier og sån men den ble litt kjdelelig innimellom


Marie

Marie

Skrevet 11. april 2023 av Marie

Jeg har lest boka gjengmysterie. Jeg syntes den var ganske bra. Det var veldig spennene så det var vanskelig å legge bort boken. Hovedpersonene Astrid og Yusuf prøver på å finne ut av mystiske mysteriene som skjer i nabolaget. Jeg syntes det var bra skriftstørrelse og fine kapitler. Anbefaler boka veldig!

Boka gjeng mysterie er med i en bokserie som heter Blålys. Blålysserien er en bokserie med mange forskjellige mysterier. Gjengmysterie er den sjuende boka i serien. Boka handler om en liten gjeng som er veldig glad i å løse mysterier. I boka skjer det at hundene i nabolaget forsvinner og Astrid og Yusuf prøver å finne ut av saken. Jeg syntes gjengmysteriet er en veldig spennene fortelling og syntes denne utgaven av BLÅLYS- serien var veldig bra! Astrid og Yusuf får bra informasjon som hjelper mye til etterforskningen. Men det de prøver og finne ut av er hvem som står bak?

Boka er en fin og god bok som man lever seg godt inn i. Jeg gir boka en 4 fordi jeg syntes den var spennende, litt morsom, med fin skriftstørrelse og fint innhold. Likte ikke så godt starten og hvordan den begynner og at den er litt rotete.

Laget av Marie 6.klasse.


Marie Elise

Marie Elise

Skrevet 30. mars 2023 av Marie Elise

Denne boka er veldig spennende å lese. Boka handler om at det er en gjeng som løser et mysterie, det er hunder som har forsvunnet. Astri og Jusuf som er hovedrollene som finner en hund i et skur. Jeg likte denne boka fordi jeg er veldig opphengt i mysterie bøker. Terning kast 6.


Therese

Therese

Skrevet 28. mars 2023 av Therese

Gjengmysteriet

Fakta
Tittel: Gjengmysteriet
Forfatter:Hanne Kristin Rhode
Utgivelse: 2022 Kagge forlag
Sideantall: 157

Boka handler om en jente som heter Astrid og en gutt som heter Yosuf. De går i 8. på ungdomsskolen. Yosuf har to venner som heter Peter og Gabriel. De blir litt mobbet av noen gutter som går i tiende. Det begynner også en ny jente i klassen deres. Hun heter Ane. Hun måtte bytte skole fordi hun ble mobbet. Astrid, Ine og Maya kjenner Ane litt fra før av. De møtte henne på sommerskole. Astrid sin mor er i utlandet og har ikke vært hjemme på lenge, fordi hun jobber som lege i utlandet. Denne boka handler om at hunder blir kidnappa og blir borte. Det boka er den syvende boka i blålys serien. Dette er en krim bok. Boka handler også litt om mobbing.

Jeg synes at denne boka er helt grei. Den er ikke kjempebra, men den er ikke dårlig heller. Den har ikke så mye spenning. For eksempel du vet hvem som er forbryteren i starten av boka. Hvis jeg skulle ha skrevet denne boka ville jeg ha forandret litt på handlinga, fordi det er litt kjedelig å lese om hunder som forsvinner, men det er også måten boka er skrevet på. Jeg får liksom ikke lyst til å lese den. Jeg ville gjort den om til en litt mer spenningsbok. Det beste med teksten er kanskje at den tar opp mobbing og at det ikke er så lett å si ifra om at man blir mobbet. Det som skjedde med meg når jeg leste boka var at jeg ble litt mer opplyst om mobbing fordi i boka er det en jente som blir mobbet og hun forteller om hvordan det er å bli mobbet og om hvordan det er å være i en gjeng. Jeg fikk egentlig ikke lyst til å lese de andre bøkene i serien. Man må ikke lese bøkene i rekkefølge, men man burde, for da skjønner du det bredere. Noe litt spennende med boka er at mammaen til Astrid ikke er hjemme og de vet ikke hvordan hun har det og om hun er trygg. Jeg tror at andre kan like denne boka. Den er bare ikke for meg. Det er en ganske typisk krim bok.

Alt i alt ville jeg ikke ha anbefalt denne boka. Den er litt kjedelig å lese og historien er ikke så bra. Den mangler litt spenning. Boka passer for 9 til 12 åringer. Jeg synes ikke at boka fortjener å bli en superfinalist.
Terningkast:

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Y.S

Y.S

Skrevet 2. november 2023 av Y.S

Denne boka er veldig spennende. Jeg har lest alle blålys bøkene og det er veldig spennende bøker.
Denne boka for et terningkast fem, og det er en sterk femmer

Til toppen