Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Blokk til blokk

2022 20 anmeldelser

Av Castro, Don Martin & Fela   Original og røff oppvekstskildring fra Oslo øst. Tegneserien er basert på Blokk til blokk, hip hop-forestillingen med Don Martin, Fela og Castro, som ble en braksuksess på Det Norske Teatret. Don Martin, Castro Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Klara Farazollahi Laundal

Klara Farazollahi Laundal

Skrevet 19. oktober 2023 av Klara Farazollahi Laundal

Høres kul ut


Tobi

Tobi

Skrevet 30. mars 2023 av Tobi

den var bra men jeg gir den en 5/10


roxane

roxane

Skrevet 30. mars 2023 av roxane

Boken jeg har valgt til å lage report om er blokk til blokk,

Boken har en spennende touch men hva jeg liker om den er at den snakker om virkeligheten og den snakker TIL oss ikke MOT oss, dem kjemper om rettferdighet og det er egentlig ikke ‘’main characters’’ I den, d e bare 3 personer som snakker om kordan dem hadde oppvokst og kordan dem møtes, dem snakker mye om graffiti og tagging og koffer man gjør d, mye om myndighetene, alle dissen bok reportene på boksluke prisen høres veldig robotikk ut og at dem har blitt fortalt til og si det men jeg skal si, de her er den eneste boken fra bokslukeprisen jeg har lest helle av, boken sin stemming slutter aldri, d e bare veldig kult å vite at dem hadde oppvokst akkurat som oss, jeg brukte og gå på ungdoms klubb men stoppet fordi masse av barna der va knarker og sånn og dem er så real for og si at dem også gikk sånne steder, bruken av kebab norsk e bare Perfect og måten dem snakker om ting gir bare en sånn følelse at dem vil at vi skal vite sannheten, jeg har hatt breaknecks sinn sang gatekunst I Play listen min helt siden sånn tidlig 2023 før jeg leste boken og d e så kult til og se at d e en bok som nevner det, jeg gidder ikke å bruke en template sånn læreren gidde meg til og skrive detta, jeg skriver dette fra hjertet når jeg sier at denne boka er den eneste jeg liker, hater og lese men jeg ville ha lest denne boka 10000 ganger mer, boken handler om historiene til di 3 guttan sånn er narerator, og mye om tagging og gatekunst, myndighetene og byen dem ble oppvekst i (Romsås)

Boken er veldig orginalt og minner meg om serien my block på netflix

Dem snakker norsk i boken

Boken sitt ternings kast er 6/6


Sebastian

Sebastian

Skrevet 29. mars 2023 av Sebastian

BLOKK TIL BLOKK

Fakta:
Forfatter: Don Martin, Fela og Jonathan Castro
Utgitt: 2022
Antall sider: 128

Boka handler om Don Martin, Fela og Castro som barn. Den har masse bilder lite tekst og er en tegneserie. Guttene vokste opp på Romsås.

Jeg likte boka på grunnen var interessant. Jeg har lært om Don Martin, Castro og Fela. Da tagget når de var ungdom. Boka var bra på grunn av tegningene og sangene. Jeg synes at det var interessant at de snakket om at Castro sin storebror drepte seg selv, fordi er viktig å snakke om selvmord.

Boka er lettlest. Det beste med boka er sangene. Denne boka er for alle, men den passer for 10 år til 25 år. Jeg gir terningkast 5. Boka fortjener og være superfinalist i Bokslukerprisen.

Skrevet av Sebastian Ilic Grunsbo


bendover123

bendover123

Skrevet 28. mars 2023 av bendover123

Blokk til blokk er en tegneserie som handler om historiene til hoved karakteren, heftig liv på østkanten i Oslo, graffiti, vold, sår familie historie og selvmord. Det handler også litte gran om når hip hop kom til Norge.

Boken starter med en introduksjon som flest bøker gjør, det er ikke super spennende siden de forklarer mer bare om hva som skjer instedet at man får se også forklarer de det. Boka var ikke vanskelig å legge fra seg i det hele tatt fordi jeg er ikke en som liker bøker særlig, boken bare slutter med at de sier takk for oss og historien er ferdig. Det var litt vanskelig i starten å leve seg inn i boken. men litt senere begynte de å si det de sa litt mer detaljert å da var det le mye lettere å forstå hvordan de hadde det. Jeg tror at forfatteren skrev den får å vise hvordan det var å leve på østkanten og hvordan han kanskje hadde det litt, boka viser også hvor hardt det kan være noen gang i en graffiti gjeng og sånt. Jeg likte at boka hadde vold graffiti og gang miljø det var veldig morsomt, men det var litt irriterende at det var så himla my tekst. Hvis man liker gang miljø og graffiti så burde man lese den, men alle kan lese den, ja kanskje fordi den var spennende, men det er sikkert mange andre bøker.

Vis flere anmeldelser

Til toppen