Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Buffy By

2020 7 anmeldelser

Møt Buffy By, fattig jente i rike Oslo. Talentløs med ball, men naturtalent i slalåm, verdens tredje dyreste sport. Hvordan skal det gå? Klasse 6B på Refstad skole skal skrive selvbiografi. Buffy By vil helst skrive om slalåm – eller Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Elise

Elise

Skrevet 21. april 2020 av Elise på Goa skole

Buffy by
Ingeborg Arvola
Denne boka likte jeg ganske godt. Det var et gøy tema og mye handling. Det handlet om at Buffy skulle skrive en selvbiografi og det var det som var litt irriterende fordi det av og til kom en side med litt av selvbiografien. Det var bra at vi fikk vite litt om biografien og va den handlet om, men det ble ganske mange sider med det. Hun hadde med tre ting når hun skrev litt på noen sider. Det var været, personbeskrivelser og fakta. Det var litt kjedelig å lese alt noen ganger, men ellers var den helt topp!
Den handlet om noe som faktisk kan skje og den handler om en vanskelig situasjon.
Jeg gir denne terningkast 5 og jeg vil at den skal være med i bokslukeprisen.


Emil

Emil

Skrevet 12. mars 2020 av Emil på Drag skole ájluovta skåvlå

Buffy By er en passe bok. Jeg har ikke lest en selvbiografi før så det er noe nytt for meg. Morsom og rar samtidig. Den ble litt kjedelig på slutten siden ingenting skjedde og slutten kom for fort, det føltes ut som de ikke brydde seg på slutten. Jeg gir Buffy By terningkast 3.


Emma

Emma

Skrevet 10. mars 2020 av Emma på Tåsen skole

BUFFY BY ER TALENTFULL.
Skrevet av Ingeborg Arvola.
Boken handler om en Buffy By som har en veldig fattig mamma og aner ikke hvem faren sin er. Og moren har ikke en jobb, for hun mister jobben sin veldig ofte. Buffy vet ikke om noe hun er god i men bestevennen hennes driver med slalåm, og i vinter ferien skal det være et gratis slalåm kurs. Det er Buffy med på. Og hun finner ut at hun er kjempe flink i slalåm. Men hvordan kan hun drive med slalåm, den tredje dyreste sporten i verden!

Jeg synes boken var morsom og gir den et terningkast 4.


Eira

Eira

Skrevet 28. februar 2020 av Eira på Venstøp skole

BUFFY BY
ER
TALENTFULL
Av Ingeborg Arvola
Boken er på et vanskelig lesenivå. Den har 255 sider, mye tekst og få bilder. Det er en humor bok så det skjedde mye morsomt. Boken handler om en alene mor og to barn. Buffy tror hun ikke har talent til noen ting, før hun drar på et gratis kurs for nybegynnere i slalåm. Hun elsker det og hun er veldig flink. Så en dag spør treneren Buffy om hun vil bli med på påske trening i Hafjell. Hun sier ja men hun har ikke råd. Det koster 5000 kr og familien har så vidt råd til mat. Men plutselig en dag duker faren opp, som har vært borte i mange år, og sier at han kan betale påsketreninga. Men går alt som planlagt?

Jeg tror handlingen er lett å leve seg inn i for de med lite penger, men noen steder syntes jeg de prater litt for mye om penger, til at det er en barnebok. Det er en ganske rolig start siden den starter med at forfatteren bare forteller hvem personene er. Den bygger seg gradvis opp, og det liker jeg, fordi den har et høyde punkt midt i og går sakte nedover igjen så du fikk svar på alt jeg lurte på. Jeg sytes Buffy virket veldig kul, fordi hun ikke er flau over at hun har lite penger. Jeg syntes boken tar opp et viktig emne, som er fattigdom og at ikke alle har like mye penger. Slutten har en rolig slutt, som sagt. Det var veldig vanskelig å legge fra seg boken fordi det skjedde så mye spennende. Dette var en ordentlig pageturner. Andre burde lese denne boken fordi den var veldig spennende.

Jeg syntes boken skal bli med i bokslukerprisen. Den får terningkast 4 av meg.


Marie

Marie

Skrevet 12. februar 2020 av Marie på Landås skole

Buffy By er talentfull

Boken handler om Buffy. Hun har lyst til å bli flink i slalåm, derfor drar hun på slalåmskole. Vi følger henne på slalåmskolen, men også hjemme og på skolen. På skolen skal hun prøve å skrive en selvbiografi. Med i fortellingen er også familien hennes. Buffy kjenner ikke faren sin så godt, men plutselig en dag så ringer han.
Boken var litt kjedelig i begynnelsen, men så ble den gøyere etter hvert, og på slutten ble den ganske spennende. Så jeg vil si at den til sammen var helt ok.
Det som overrasket meg litt var å lese om hvor fattige familien var. Det var nesten litt trist noen ganger å lese om det.
Det var morsomt å lese om Buffy, hun er ganske kul, hun er liksom litt annerledes. Hun sier liksom det hun vil si, hun er ikke så redd for det andre vil si, men hun sier det hun mener.
Det var også gøy å lese om klassen til Buffy, de lo veldig mye av ting som ble sagt i klassen.
Boken slutter litt åpent. Jeg satt igjen med flere spørsmål. For eksempel hva han faren egentlig drev på med? Og hvordan det skal gå videre med Buffy?
Når jeg leste denne boken syns jeg at den passet godt for meg. Jeg angrer ikke på at jeg leste den, selv om den kanskje ikke er helt min type bok.
Jeg ville gitt denne boken terningkast 4.
Anmeldt av Marie Kittang Raspotnig, 5. trinn Landås skole

Vis flere anmeldelser

Til toppen