Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Det endelige oppgjøret – Portalpilotene 3

2023 6 anmeldelser

Av Stian Gulli Illustrert av Sigbjørn Lilleeng   Melvin og Adi er tilbake! Etter å ha reddet universet fra den onde kunstige intelligensen Stereo, er de endelig hjemme. Men det tar ikke lang tid før Portalpilotene kalles ut igjen. Etter Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Bolle bolo

Bolle bolo

Skrevet 2. mai 2024 av Bolle bolo

Dette er en fin bok jeg har lest den 2 ganger jeg har også lest 1 og 2 min favoritt er 2.

Jeg gir boka en 4/6


Moren diiin

Moren diiin

Skrevet 2. mai 2024 av Moren diiin

Jeg synes boka er veldig spennende, jeg har lest 1 og 2 også


Laffen

Laffen

Skrevet 2. mai 2024 av Laffen

Jeg synes det er en veldig spennende og kul bok, den er fin og lese med klassen


Amalie

Amalie

Skrevet 17. april 2024 av Amalie

Den var veldig bra og spennende. passer for de som liker action og spenning. anbefales og lese de første bøkene før denne men det går nok fint hvis ikke.


Elnaam 7c, Aronsløkka skole

Elnaam 7c, Aronsløkka skole

Skrevet 8. mars 2024 av Elnaam 7c, Aronsløkka skole

Portal-Pilotenes Siste Oppdrag
Hva er boka om?
Boka Handler om en gutt som heter Melvin med en jente partner som heter Adi, de er Portalpiloter. Jobben dems er å redde dimensjoner fra alle typer ting, denne gangen formskifter, Xander. de har en Portalpistol som tar dem gjennom dimensjoner. Melvin og Adi har begge to store problemer i livet dems, Melvin liker en jente som går i klassen hans, Zerina men han er usikker på hva henne synes, han spurte også hva henne synes på mobilen hans, men hun har ikke svart enda. Adi sin mor har fått ett barn som Adi hater. Etter hvert finner de Xander og da går de gjennom mange Dimensjoner for å ta Xander men de havner etter hvert i en dimensjon der det eksisterer Zombier, Zombier av folk de kjenner. Adi finner da ut at det er dems dimensjon, etter hvert møter de på formskifteren som har pigger overalt i kroppen, de piggene gir deg viruset. De finner etter hvert ut at det er ikke dems dimensjon allikevel. Det piper i telefonen til Melvin, Zerina hadde lyst til å være kjæresten hans, dette fikk Melvin til å få lyst til å bli ferdig med dette.De møter på den dimensjonen sin Zerina, henne sier at alle sammen er døde, Hun så Melvin og Adi dø. De jobbet sammen for å ta formskifteren, men akkurat da de skulle slå Xander traff piggene Zerina, henne ble til en Zombie. Selv om det ikke var dems dimensjon sin Zerina, ble Melvin fortsatt sint. Melvin gikk tilbake til sin dimensjon, der var det to Adier, en av dem var formskifteren, den til venstre sa at den til høyre løy og sånn gikk det til Melvin fikk en ide, han skulle spørre spørsmål som bare Adi visste svaret til, han spurte noen spørsmål men det funket ikke, formskifteren visste svaret på alt, da fikk han en ide, han spurte dem hva den nye søsteren til Adi skulle hete om henne fikk bestemme, Adi til venstre tok tiden sin men svarte til slutt at den skulle hete Adi, men Adi til høyre sa det var feil og at den skulle hete rompehull, Det var riktig. Melvin kastet en telefon på formskifteren sitt fjes, først blødde det rødt, men etter hvert kom det grønt blod. Da hadde Melvin rett, De hadde endelig vunnet.

Min opplevelse og vurdering
Boka synes jeg tilhører til Fantasy sjangeren fordi, det meste av det som skjer i boka skjer aldri i virkeligheten, det er masse krefter, portalpistoler og formskiftere. Boka kan være lett å leve seg inni, for mange folk synes jeg, det er fordi boka snakker om venner, kjærlighet og karakterene er enkle og relatere seg til. Teksten starter ganske rolig i starten, vi får vite om karakterene og livene dems, den bygger seg gradvis opp. Jeg synes det er enkelt og relatere til karakterene i boka, og det kan være det for mange, jeg syntes karakterene er ganske kule selv å det tror jeg mange kan være enige i, jeg mislikte ikke noen av karakterene heller. Jeg synes ikke boka tar opp et viktig emne, den synes jeg ikke har mye å si for barn og andre. Teksten slutter som jeg forventet, jeg hadde også lyst til å lese mer. Jeg syntes det var ganske vanskelig å legge fra seg Teksten, den griper seg tak i deg etter hvert å da blir det vanskelig. Boka er ganske enkel å lese for meg, jeg skjønte også alt som sto i boka. Jeg syntes det kanskje hadde vært litt vanskelig å lese for folk som er yngre, jeg syntes dette fordi det er noen vanskelige ord og det er noen banneord.

Avslutning
Teksten sin styrke er at den er en lang, fin og en fantastisk bok, dette er fordi boka har bra karakterer og bra ideer. Jeg synes personlig at Teksten ikke har en svakhet eller en svakhet jeg kan tenke på. Jeg Synes andre bør lese den, jeg likte denne boka så mye at jeg gir den en terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen