Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Girlskate

2021 40 anmeldelser

En historie om skating, vennskap og å finne sin egen greie. Molly og bestevenninnen Sofie bygger på trehytta og lager tegneserier hver dag. Men etter sommerferien har noe forandret seg. Alle jentene i klassen har begynt på fotball - og Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Sumaya

Sumaya

Skrevet 14. april 2021 av Sumaya på Godlia skole

Forfatter: Eldrid Johansen og Steffen R.M. Sørum
Illustratør: Ingrid Dos Santos
Utgitt: 2020
Sidetall: 156

Boka Girlskate er en bok som handler om at jenter også kan skate. Hovedpersonen Molly går på fotball, men det liker hun ikke. Etter sommeren ble vennskapet til Molly og Sofie ødelagt. Girlskate er en dramabok.
Girlskate er ikke en bok som får meg til å ville lese videre, men den er en morsom bok. En annen ting jeg liker med boka er budskapet. Molly hadde mange som ikke trodde på henne, men hun greide å gjøre trikset til slutt. Boka hadde gode beskrivelser som fikk meg til å se for meg bildene. Molly hadde mistet bestevennen og hun gikk på fotball som hun egentlig ikke likte. Molly gikk på fotball bare fordi Sofie gjorde det, men til slutt skjønte hun at man ikke trenger å forandre seg for noen.
Boka hadde ikke så mange bilder. Det synes jeg er litt dumt, men den passer godt for folk som liker bøker med masse skrift. Jeg liker dramabøker og synes denne er en bra dramabok.
Forsiden på boka beskriver boka godt synes jeg, og jeg kunne ønsket flere bilder som dette inne i boka. Jeg gir denne boka terningkast 4.


Johanne

Johanne

Skrevet 14. april 2021 av Johanne på Godlia skole

Girlskate

Laget av Johanne, 6c

Denne boken handler om Molly som går på fotball, men som oftest sitter på benken. Hun og Sofie var bestevenner, men etter sommeren begynner Sofie på fotball, og da gjør Molly det også for å ikke miste henne. Men er det egentlig det Molly vil, å gå på fotball? Dette er en historie om venner og sport.

Denne boka syntes jeg var veldig fin. Det var passe mye bilder, og de bildene var fine. Jeg koste meg veldig med boka. Det var mange gode forklaringer på ting, og den var skrevet på en måte sånn at den var vanskelig å legge den fra seg. Jeg likte at det kommer fram i boka at jenter også kan skate. Boka startet ikke så brått, men jeg har veldig lyst til å lese videre, og jeg har utrolig lyst på en bok 2. Man fikk god tid til å bli kjent med Molly, før boka ordentlig begynte. Den er ganske lettlest, og jeg syntes den passer for de fra 4-7, og til og med 8. for de som liker å lese sånne bøker. I denne boka fikk man samme følelser som Molly, så da hun gjør noe flaut, blir jeg også litt flau, eller hvis hun gjør noe dumt, sier jeg «Å nei», så denne boken får fram følelser.

Jeg mener at denne boken bør vare med i bokslukerprisen fordi den er godt skrevet, og lett å leve seg inn i. Den er ikke alt for lang, og ikke alt for kort.


Lia Jin

Lia Jin

Skrevet 14. april 2021 av Lia Jin på Godlia skole

Girlskate

Laget av: Lia Jin, Godlia skole 6c

Boka handler om en jente som heter Molly. Molly går på fotball, men liker det ikke. Hun vil heller skate, men broren mener at jenter ikke kan skate.

Det jeg ikke likte med boka var at foreldrene mente at skating ikke er en sport. De mener at Molly ikke får gå på skating og at de har kjøpt mye fotballutstyr til henne. Foreldrene synes at Molly har prøvd for mange sporter og at hun må holde seg til fotball. Det jeg liker med boka er at Molly ikke gir opp skating. I smug dropper Molly fotballtreningene og drar til skatehallen.

Jeg føler at Molly er en person som er glad, snill, modig og en som ikke gir seg. En dag dropper hun fra en rampe, det er mange folk som står rundt, foreldrene står der og. Hva skjer etter det?

Jeg synes at Girlskate burde være med i bokslukerprisen. Fordi det var en fin bok, og fordi jeg liker at de ikke bare mener at det er bare gutter som kan skate.


Tone

Tone

Skrevet 14. april 2021 av Tone på Skranevatnet

Girlskate

Boken handler om Molly. Molly er en ganske vanlig person. Hun har, eller hadde en veldig god venn som Sofie. Når Molly bestemmer seg for og prøve fotball, kan man ikke si at hun synes at det var gøy. Hun synes selv at hun ikke er noe stort talent. Molly sine større interesser er å tegne. Hun har lenge drømt om å bli med på et tegnekurs.

Denne boken handler for det meste om vennskap. Det er også litt drama med foreldrene til Molly, som er opptatt av fotball. Det er for eksempel en del drama når Molly ikke gir alt for laget, som de andre sier. Dette er en fin bok som kan inspirere andre barn og unge til og begynne og skate.

Når jeg leste boken, var det ofte at jeg bare ikke kunne legge den fra meg. Det var flere steder i boken at det var et lite frampek, som gjorde at jeg bare måtte finne ut hva som skulle skje videre. Denne boken vil jeg anbefale til dere som har vurdert og begynne og skate, kanskje står på rulleskøyter eller du som bare trenger noe gøy og lese om. Denne boken fikk meg til og få lyst til og begynne og skate, og det er jo litt av poenget ved boken.

Handlingene er ganske grei og leve seg inn i. Forfatteren forklarer handlingene godt og det er tegninger noen steder i boken som også hjelper. Hovedkarakteren er på alder med meg, så dette gjør at det blir lettere og forstå hovedkarakteren.

Det beste ved boken er når hun er i skatehallen. Jeg liker når hun er der, fordi da er hun glad og hun er seg selv. Det mest spennende i boken er slutten, syns jeg. Her skjer det noe…

Denne boken tror jeg passer for alle aldre, til og med voksne. Kanskje 8 og oppover. De kan se og lære om hvordan noen har det når de ikke gidder og høre litt engang på hva Molly mener.

Denne boken burde 100% gå videre, og bli superfinalist.


Mina

Mina

Skrevet 12. april 2021 av Mina på Kirkenes skole

Forfatterne av boka er: Eldrid Johansen og Steffen R.M. Sørum. 
 
Girl skate handler om en jente som heter Molly hun har brunt hår, grønne øyne og fregner. Hun har lyst å skate men hun har begynt på fotball siden bestevenninnen Sofie har starter på det. Hun har egentlig ingen interesser får fotball men foreldrene henne har det. Hun begynner å skulke treningene og å skate i stedet. 
 
Sjangeren:  boken er skrevet I jentedrama. Jeg har ikke sett noe lignende før. I starten av boka får man lyst til å vite hva som skjer vidre. Så den setter spenningen I gang. 
 
 
Jeg syns at: Boka kunne ha hatt mer spenning. Den handla litt lite om skating. 
Det beste med teksten er at den er gøyere på slutten. Den hadde bra beskrivelser på hendelsene som skjedde. Men den hadde litt lite beskrivelser med sanser. Derfor levde jeg meg ikke inn i boka. Jeg gir boka en 3/6. Fordi den var ok men ikke min type bok. Jeg anbefaler den til de som liker jentedrama. 

Vis flere anmeldelser

Til toppen