Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Halvhodingene

2022 17 anmeldelser

Av Siw C. Christiansen   En magisk drømmefanger tar Anna med til Tronøya, hvor hun møter Tian.  Stedet ligner et paradis, men i farvannet rundt øya lurer de livsfarlige halvhodingene. De blir kontrollert av en rasende dronning som er ute etter Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Dani

Dani

Skrevet 31. mars 2023 av Dani

Tittel: Halvhodingene
Forfatter: Siw C Christiansen
Fly Fly forlag 2022
Sider 251

Halvhodingene handler om en magisk drømmefanger tar Anna med til Tron øya hvor hun møter Tian.
Rundt øya er det livsfarlige halvhodinger og blir kontrollert av en rasende dronning.

Jeg gir boka terning kast 3 fordi jeg ikke helt skjønte hva boka handler om. Jeg vil anbefale boken for dem som liker litt mysterie og litt grøss jeg synes boka passer for 9år og oppover


Runa

Runa

Skrevet 23. mars 2023 av Runa

Boka Halvhodingene
Boka Halvhodingene er en veldig spennende fantasyroman skrevet av Siw C. Christiansen. Boka handler hovedpersonen Anna som kommer til drømmestedet Tronøya etter å ha tatt på en magisk drømmefanger. På Tronøya blir Anna kjent med gutten Tian, Tian er en snill gutt og han og Anna blir fort venner. Ikke lenge etter Anna kommer til øya, finner hun ut at øya er omringet av halvhodinger og det eneste som beskyter hun og de andre innbyggerne på øya mot halvhodingene er en drømmefanger lignende port. Tian og Anna må gjobbe sammen for å unngå et angrep fra halvhodingene og finne ut hvem på øya som hjelper halvhodingene.

Boka starter veldig beskrivende og derfor syns jeg også at boka starter litt treigt. Noe jeg liker veldig godt med boken er at når handlingen først starter så er det helt uforutsigbart hva som skjer, det skjer alltid noe uventet. Dette gjør at jeg får lyst å lese videre, siden jeg aldri vet hva som skjer. Når boken begynner å ta slutt syntes jeg at det går litt fort, så jeg skulle heller ønske a det var en litt kortere innledning/start av boken og en litt lengre slutt. Det ville gjort at boken fikk en litt mer interessant stat og en litt roligere slutt. Ellers er boken og handlingen i boken veldig sammenhengende, og karakterene passer til handlingen.

Boken er ikke spesielt realistisk i forhold til virkeligheten, siden halvhodingene er ganske urealistiske. Men til å være en fantasybok er den veldig troverdig, og mange av hovedkarakterene hadde passet fint inn i en realistisk bok.

Boken er skrevet på bokmål, så det er lett å forstå. Noe som gjorde at jeg ble litt forvirret til tider var at annen hvert kapitel var skrevet i Annas perspektiv og annen hvert kapittel var skrevet i Tians perspektiv. Det kunne ha passet fint med denne annen hver ordning, men det sto aldri i starten av kapitelene hvilken av hovedpersonenes perspektiv kapitelet var skrevet i, så man måtte på en måte gjette.

Jeg tror boken handler mye om, å måtte velge hvem man skal stole på. Og det er spennende å høre hvor lett hovedpersonene blir lurt til å høre på de slemme i boken. Det er også denne spenningen som får meg til å få lyst å lese videre. Jeg tror også boken handler om vennskap, siden Anna og Tian fort blir så gode venner. Jeg vill absolutt anbefale boken Halvhodingene til barn som liker fantasybøker, men for meg ville jeg ikke ha lest denne boken igjenn.


johannes

johannes

Skrevet 13. mars 2023 av johannes

jeg synes boka er bra og spennende den handler om en jente som kommer til et drømme land som hålder på og bli angrepet av halvholdinger men klarer og stoppe dem


Gutt, 6. trinn

Gutt, 6. trinn

Skrevet 9. mars 2023 av Gutt, 6. trinn

Jeg har nettopp blitt ferdig med Halvhodingene. Boken er veldig spennende.

Boken er spennende fordi jenta denne boka handler om overnatter hos tanten og finner en magisk drømmefanger. Den magiske drømmefangeren tar henne med til en magisk by kalt Souvenia. Den andre hovedpersonen er en gutt som bor i Souvenia. I Souvenia er det en port som har blitt ødelagt som må bli fikset ellers kommer de slemme halvhodingene. Souvenia har egentlig god tid til å fikse porten, men det er noen som er etter «Den gylne saksa» som er den eneste saksa som kan klippe det de trenger.

I boken møter du mange forskjellige karakterer.

Jeg anbefaler denne boka for 7+ år.

Jeg gir boka en4,5-er.


Hedda

Hedda

Skrevet 6. mars 2023 av Hedda

Boka handlar om Anna som blir tatt med ut på ei øy. På øya møter ho Tian. Dette er en fantasybok. Eg synes at boka er heilt ok, men litt kjedeleg. Passer for 4.-7.klasse.

Vis flere anmeldelser

Til toppen