Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Jordskjelv

2022 25 anmeldelser

Av Dag Otto Lauritzen & Frode Eie Larsen   På toppen av Mørketind finner Hannah, Einar og Karoline to døde mennesker i en fjellhule. Før de rekker å foreta seg noe, skjer det noe uvanlig. Bakken rister, og Hannah faller. Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Marie

Marie

Skrevet 18. oktober 2023 av Marie

Jeg likte Jordskjelv fordi det skjer hele tiden mye spennene fra boka har starta til boken er ferdig, og forfatteren klarer alltid å fylle inn med nye problemer uansett hvor i boka du er. Og når jeg leser den kan jeg ikke legge den fra meg fordi jeg lurer på hva som skjer i neste kapittel, jeg må bare lese boka ferdig før jeg legger den fra meg og når jeg er ferdig liker jeg å tenke på hvordan det kunne gått i boka og hva som kunne ha skjedd hvis det ikke hadde gått som det gikk. Jeg gir den terningkast 5 av 6.


Oda

Oda

Skrevet 11. april 2023 av Oda

Litt om boken:
Jordskjelv er den femte boken i serien Mot og Mysterier.

Hoved personen heter Hannah. Hannah er en dyktig syklist, som elsker å sykle. Sammen med bestevennene Karoline og Einar prøver de å løse et mysterium som foregår i byen Lillehavn. Hannah er datteren til den lokale politisjefen. Hun skal være med i en konkurranse som heter kretsmesterskapet. På den siste feriedagen sykler Hannah, Einar og Karoline opp på fjellet Mørketind, mens Turbo hunden til Hannah løper ved siden av. Når de kommer til toppen, ser Hannah utover byen. Hun ser huset hennes som står på toppen av en klippe. På den klippen hadde moren til Hannah dettet ned og havnet i koma, det var to år siden det skjedde. Hannah går litt nærmere kanten, så begynner baken å skjelve så Hannah mister fotfeste og detter ned. Hannah detter ned på en fjellhylle, på fjellhyllen er det en liten hule. Hannah ser inn i hulen, i hulen er det to døde mennesker.

Min mening:
Jeg har akkurat lest boken jordskjelv. Det er 6 bøker i serien, men jeg har bare leste Jordskjelv. Boken er veldig spennende, jeg vil bare lese hele serien! Boken er super bra, og jeg absolutt anbefale boken. Boken er kjempespennende og full av mysterier. En av forfatteren heter Dag Otto Lauritzen, han har tidligere vært syklist og har fått hovedpersonen Hannah til å være interessert i sykling. Det syntes jeg er ganske gøy. Boken kan være litt skummel til tider, men det er bare spennende. Boken er en av de beste jeg har lest noen gang. Boken har ikke bilder, men det syntes jeg er fint. Skriften er helt passe størrelse. Jeg anbefaler boken til de som er 8-15 år

Hilsen Oda Fra 6a


Alva

Alva

Skrevet 28. mars 2023 av Alva

Jordskjelv er den 5. boka i serien Mot og Mysterier

Jeg har nettopp lest boka Jordskjelv. Jeg syntes den er veldig spennende. Det er noen steder der boka er mer spennende, og det er veldig vanskelig å legge vekk boka. En av grunnene til at boka er spennende er at forfatteren skriver veldig bra. Den er også spennende fordi hovedpersonene havner i mye trøbbel og spennende situasjoner.

Boka handler om tre venner, Hannah, Karoline og Einar. Hannah er en dyktig syklist og datteren til politisjefen i byen. Historien starter med at de tre vennene er på toppen av Mørketind. I en fjellhule finner de to døde mennesker. Mye av historien handler om at de skal finne ut hvem som er i fjellhulen. Hannas mor har havnet i koma etter å ha falt ned en fjellside. Einar har også et pinnedyr, som plutselig blir borte. De prøver å finne spor av hvem de to døde i fjellhulen var, på letingen går de inn i et gammelt hus. I huset finner de en diamant i et pengeskap. De leter videre, men de hører fottrinn i underetasjen. Hannah bor sammen med hunden sin Turbo og faren sin, som også er politisjefen. På skolen er hun alltid med Karoline og Einar. Etter hvert begynner Hannah og bli mer kjent med Jacob, han går på sykkeltreninga.

Boka er veldig bra, og det er en krim og spennings bok. Derfor vil jeg anbefale denne boka for 9 år og oppover. Jeg gir denne boka 6/6.

Alva


Emmzy/Emily

Emmzy/Emily

Skrevet 28. mars 2023 av Emmzy/Emily

Historien er veldig bra og original. Men mysteriene kan man løse alt for fort. Sånn at du bare ser på at de prøver og løse noe du har løst. Grunnen til at jeg er så streng på denne anmeldelse er at den får det meste til og at det er bare dette jeg har et problem med. Terning kast 4,5 out av 6.


Leo😎

Leo😎

Skrevet 28. mars 2023 av Leo😎

Jeg synes boka var veldig bra. Fordi den hadde bra handling og jeg likte konseptet. Det jeg ikke likte med boka var en veldig irriterende karakter og at man ikke helt fikk vite hva som skjedde på slutten.

Vis flere anmeldelser

Til toppen