Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kjæreste på pause – en bullet journal

2022 6 anmeldelser

Av Mari Grydeland   En sommerferie uten penger, uten kjæreste og uten hyttenabo kan bare bli dritt. Eller? Når Saras kjæreste Emmy setter henne på pause og sommervennen Julie ikke dukker opp, er ulykken komplett. Sara er sikker på at Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Tess

Tess

Skrevet 12. april 2023 av Tess

Kjæreste på pause

Fakta
Tittel: Kjæreste på pause
Forfatter: Mari Grydeland
Utgivelse:2022 Aschehoug
Sideantall: 279

Boka handler om en jente som heter Sara. Hun har en kjæreste som heter Emmy. Emmy vil ha pause i sommerferien. Sara synes at det er vanskelig å vite hva hun skal gjøre. I sommerferien pleier Sara og familien hennes å dra på hytta deres. Første natta finner Sara og familien hennes ut at de skal dra på en restaurant som er på naboøya. Der møter hun Richard. Richard er en som går i klassen til Sara. De er ikke så gode venner, men i sommerferien blir de mer kjent. Sara har en sommervenninne som heter Julie, men i år har hun med en klassekamerat son heter Ingrid. Siden Ingrid er der blir Sara litt utestengt av de andre jentene. Dette er en dramabok som har tema om utestenging.

Jeg synes at boka var litt kjedelig i starten. Det skjedde ikke så mye. Slutten derimot var kjempebra, den hadde mye drama og det skjedde veldig mye. Boka sin slutt var så bra at den gikk fra terningkast tre til terningkast fem. Den er skrevet på en veldig god måte. Hvis jeg skulle ha skrevet boken, ville jeg ha gjort starten litt mer spennende. Jeg synes at det var veldig spennende at Ingrid kom. Det lagde litt mer drama. Jeg forstod ikke helt hvorfor Emmy ville ha pause i sommerferien, det kommer liksom ikke opp en grunn.

Det beste med boka er at den har et viktig tema om utestenging, som kan virke litt uviktig, men som er et viktig problem som kan skje med alle. Jeg synes at det var litt irriterende at de ikke egentlig forklarte hvorfor Emmy ville ha pause. Denne boka vil jeg absolutt anbefale. Jeg synes at boka passer for ti til tolv år gamle barn. Alt i alt synes jeg at boka er kjempebra.
Terningkast: 5


Maira

Maira

Skrevet 11. april 2023 av Maira

Jeg har nettopp lest boka Kjæreste på pause, og det en av de beste bøkene jeg har lest! Jeg klarte ikke å legge fra meg boka. Den er så bra!

Sara liker:
Bading, kjæresten Emmy.
Sara liker ikke:
Drama, å være alene

Boka handler om to jenter, Emmy og Sara som er sammen. Men ikke lenge. Da Emmy sier at hun vil ha pause, aner ikke Sara hva hun skal gjøre. Hvor lenge varer en kjærestepause? Og hva skal pausen brukes til?

Veldig spennende bok med kjærlighet, drama og følelser.
Jeg liker den veldig godt, og representerer litt av LGBTQ+ samfunnet. Anbefaler til 3. klasse og opp.

Jeg gir den et terningkast fire, den er bra, man kan føle seg bra inn i fortellingen, man kan kjenne seg litt igjen i boka, på en måte og den er veldig morsom. Den kunne kanskje ha hatt litt mer bilder, og vært litt lenger. Eller kjempebra, og en bok alle kan lese.

Maira 6A Nesoddtangen skole


Tuva

Tuva

Skrevet 6. april 2023 av Tuva

Boka handler om en jente som heter Sara. Hun har en kjæreste som heter Emmy, Emmy vil ha en pause og nå vet ikke Sara hva hun skal gjøre. På nabo-øya bor Richard som går i klassen hennes og de to blir gode venner gjennom sommerferien. Sara har å en sommer venn som heter Julie, som hun pleier å være sammen med i sommerferien. Julie har med seg venninnen hennes Ingrid. En dag kommer plutselig Emmy på besøk til Sara som en overraskelse, Emmy og Ingrid går godt over ens og det synes ikke Sara noe om.

Det jeg likte med boka var at den var spennende, at den handla om kjærlighet, det var mye drama, den var enkel å lese og at det var sånne emojier ved siden av teksten som sa litt om hva avsnittet handla om.
Det jeg ikke likte så godt var at kapitlene var litt lange.

Jeg gir denne boka terningkast 5.


Lizzy

Lizzy

Skrevet 17. mars 2023 av Lizzy

Tittel: kjæreste på pause
Forfatter: Mari Grydeland
Forlag\Utgivelsesår: Aschehoug\ 2022
Sidetall: 279

Hovedpersonen i boka heter Sara. De er på hytta på sommerferien.
Hun har en kjæreste som heter Emmy. Emmy vil ta en pause i sommerferien og Sara aner ikke hvor lenge eller hva hun skal gjøre i pausen. Så får Sara besøk av Richard på nabo-øya som også går i klassen og de blir venner. Sara har allerede en sommervenn som heter Julie og Julie tar med seg en klasse kammerat som heter Ingrid å Sara liker ikke Ingrid å Sara må skaffe øl får å være med de. Så kommer Emmy til øya og skal besøke Sara uten at hun vet det. så blir Ingrid og Emmy veldig gode venner og det liker ikke Sara.

Jeg synes at boken var bra fordi det var masse kjærlighet og drama jeg gir den 7 av 10 fordi det som trekker ned får min del er at det er et par banneord i boken og jeg synes det gikk litt opp og ned på spenningen.


MB

MB

Skrevet 13. februar 2023 av MB

Jeg likte boken. Den var bra, litt trist og slutten var veldig overaskende. Det er også et viktig tema. Jeg håper det kommer en ny bok i den serien. Jeg synes den burde være i årets bokslukerpris. 😊😉

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
MB

MB

Skrevet 13. februar 2023 av MB

Jeg likte boken. Den var bra, litt trist og slutten var veldig overaskende. Det er også et viktig tema. Jeg håper det kommer en ny bok i den serien. Jeg synes den burde være i årets bokslukerpris. 😊😉

Til toppen